Reiser til Kiotari

Kiotari, som ligger på Rhodos` sørøstlige kyst, er én av øyas yngste feriebyer. Opprinnelig var Kiotari bare et lite fiskerleie og havn for nabobyen Asclipio, som ligger litt lenger inne i landet, men med sin flotte, kilometerlange strand ved det krystallklare havet lå det i kortene at de feriereisende på et eller annet tidspunkt ville finne veien hit.

De siste tiårene har det derfor blitt bygget en rekke hoteller og resorts langs stranden i Kiotari, og du trenger ikke bevege deg langt fra stranden for å finne hyggelige, greske tavernaer som serverer delikat mat og byr på utsikt over vannet. På tross av den fristende stranden og turismens inntog med all-inclusive hoteller, har Kiotari fortsatt det opprinnelige fiskerleies behagelige og avslappede atmosfære over seg og stedet oppleves foreløpig ikke like preget av turisme som noen av de eldre feriebyene på øya.

Perfekt til en avslappende badeferie

Ettersom at stranden ved Kiotari for det meste består av grus og rullestein, er  vannet som regel både klart og velegnet til snorkling. Utover dette har du gode muligheter til å dyrke forskjellige former for vannsport, blant annet windsurfing, jetski, vannski og wakeboard, med mindre du heller vil nøye deg med å bade og slappe av oppe på stranden.

Den barnevennlige stranden og den fredelige stemningen i Kiotari gjør stedet særlig velegnet for familier og par. De fleste besøkende bruker mesteparten av ferien på å nyte det avslappende strandlivet, men det er også mye annet å oppleve. Det tar ikke lang tid å kjøre til Lindos, som ligger omkring 15 kilometer lenger opp langs kysten. Her ligger flere restauranter og butikker, samt et mer livlig natteliv.

Utflukter

Dersom du ikke har leid en bil til reisen, kan du enkelt praie en taxi eller hoppe på en turbåt, men dersom du vil se mer av Rhodos kan du også vurdere en leiebil. Det ligger både klostre og tempelruiner innenfor rekkevidde, og dersom du vil oppleve et mer autentisk landsliv, kan vi anbefale at du kjører de omtrent fire kilometerne opp til Asclipio, som byr på en formidabel utsikt over kysten. 

For lengre utflukter er Rhodos by på øyas nordspiss et naturlig mål. Her finnes både mange spennende historiske severdigheter og et stort utvalg av restauranter og butikker. På tross av at stranden ved Kiotari er særdeles attraktiv, kan en leiebil dessuten være en anledning til å besøke noen av de mange andre strendene som ligger langs kysten.

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Kiotari

Populære hoteller i Kiotari

Hellas, Rhodos, Kiotari
  • Nærmeste flyplass: 56 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi
Hellas, Rhodos, Kiotari
  • Nærmeste flyplass: 58 km
  • Nærmeste strand: ca. 150 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Rhodos, Kiotari
  • Nærmeste flyplass: 59 km
  • Nærmeste strand: ca. 200 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)