Reiser til Kalives

Landsbyen ligger i vakre omgivelser ved Soudabuktens innløp, ca 18 km fra Chania og med en fantastisk utsikt over til Akrotirihalvøya. Kalives er et eldorado for barn med langgrunne strender.

Kalives ligger i vakre omgivelser ved Soudabukten, med fantastisk utsikt over til Akrotirihalvøya.

Landsbyen har to flotte badestrender, hvorav den ene har myk sand, og store trær i bakgrunnen som gir skygge på de varmeste dagene. Stranden lengst mot vest er den roligste fordi den ligger litt på utsiden av selve landsbyen. Hele strandsiden av Kalives er et eldorado for barn på grunn av de langgrunne strendene. Her kan du også være med på ulike vannsportsaktiviteter.

Kalives ligger i et frodig landskap og er et ypperlig mål for fotturister med mye å se i området. Landsbyen har et sjarmerende sentrum med tradisjonelle hus og smale gater, og i hovedgaten er det et godt utvalg av butikker, tavernaer, barer og kafeer.

Du kan bruke offentlige turbusser eller ta turer på egenhånd til ulike severdigheter rundt om på Kreta. Et sted du bør se er det historiske Aptera som er datert tilbake til minoisk tid. Det ligger på et platå ca 150 meter over havet og har en fantastisk utsikt til Chaniadistriktet i vest, Lefka Ori (de hvite fjellene) i sør og den tyrkiske borgen, Itzendin i øst.

Det er 18 km til Chania

Kalives ligger i den vakre Soudabukten på Kretas nordkyst øst for Akrotirihalvøya. Like på motsatt side av halvøya ligger Chaia, som lett kan nås med buss eller taxi. Men faren er at du ikke vil forlate Kalives. Når du først har funnet deg til rette på en solseng nede ved landsbyens Blå Flagg-strand, er det vanskelig å løsrive seg. 

Fredelig landsbystemning 

Når du ikke ligger og nyter den varme middelhavssolen, samt utsikten ut over det blå havet til Akrotirihalvøya, kan du evt. gå opp i byen for å få en forfriskning. Det er tross byens beskjedne størrelse, et ganske så godt utvalg av resturanter og kafeer i Kalives. Her kan du stille sulten med ekte tzatziki og souvlaki. De fleste av disse spisestedene finner du langs kystveien og ved det lille torget. Du vil også oppleve at Kalives ikke kun er en ferieby, men også en levende landsby med liv i sidegatene. Her finner du forskjellige småbutikker som bakeri, grønnsakshandlere, en slakter og et minimarked. 

Reiser du til Kalives finner du med andre ord de helt riktige betingelsene for å komme deg helt ned i gear og lade batteriene. Det er ikke her man reiser for å feste natten lang. Men skulle du få lyst til å utforske et mer livlig nattliv, kan du lett ta en tur inn til Chania. 

Du har også gode muligheter til å dra på opplevelsesrike utflukter når du har basen din i Kalives. Det er opplagt å ta en tur inn til Chania, hvor du lett kan få det meste av dagen til å gå med på å utforske butikker, severdigheter og resturantlivet. Leier du en bil til ferien kan det også anbefales å dra på en oppdagelse til innlandet. Her gjemmer det seg idylliske landsbyer og uspolerte naturområder. 

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Kalives