Reiser til Amoudara

Den lille landsbyen Amoudara har 9 km med sammenhengende sandstrand og ligger bare et par km fra Heraklion sentrum. Her kan du virkelig nyte solen og koble av sammen med hele familien

Her kan du virkelig nyte solen og koble av sammen med hele familien. Vil dere ha en fridag fra strandlivet er det enkelt å spasere den korte veien inn til byen for en variasjon i omgivelsene. Vil du utforske mer av Kreta og området rundt Amoudara kan det være greit å leie en bil. Ta en utflukt innover på øya og opplev flott natur og besøk de historiske stedene.

Feriebyen Amoudara ligger ved en flott, lang sandstrand like vest for Kretas hovedstad og største by, Heraklion, på øyas nordkyst. Amoudara er derfor det perfekte reisemålet hvis du ønsker å kombinere det avslappende strandlivet med storbyens mange tilbud. Det tar deg bare en kort taxi- eller busstur for å komme deg inn til hovedstaden hvis du får lyst til å utforske byens mange butikker, de hyggelige fortorgskafeene eller eventuelt besøke det berømte arkeologiske museum. 

Badeferie med byopplevelser 

Amoudara kan nesten betraktes som en forstad til Heraklion, og den brede sandstranden er også et populært utfluktsmål for byens egne innbyggere når de ønsker å legge de varme gatene og det tempofylte bylivet bak seg for en kort stund. På den kilometerlange og brede sandstranden har du naturligvis optimale betingelser for å nyte middelhavssolen, bade og bare slappe av. Det er også rike muligheter for en mer aktiv ferie hvor du kan prøve forskjellige former for vannsport, hvis du vil at det skal skje mer. 

Du trenger ikke å forlate Amoudara for å slukke sulten eller shoppe. Både nede langs stranden og oppe i hovedgaten finner du et ganske godt utvalg av tavernaer, barer og butikker, hvor du kan få tak i det meste. Kan du løsrive deg fra den attraktive badestranden i Amoudara, kan det anbefales å ta en tur inn til hovedstaden for å spasere rundt i de smale gatene som summer av liv. Her kommer du lett over en hyggelig fortorgsresturant eller en unik souvenir i en av de mange butikkene. 

Det er lett å reise til Amoudara, da det ikke er langt til den internasjonale flyplassen ved Heraklion. Plasseringen sentralt på Kretas nordkyst betyr samtidig at du har et godt utgangspunkt for å utforske resten av øya. Spesielt hvis du leier en bil har du mulighet til å oppleve vakker natur og besøke historiske severdigheter i ditt helt eget tempo. 

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Amoudara

Populære hoteller i Amoudara

Hellas, Kreta, Amoudara
  • Nærmeste flyplass: 11 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Kreta, Amoudara
  • Nærmeste flyplass: 12 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Kreta, Amoudara
  • Nærmeste flyplass: 15 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)