Reiser til Kefalos

Landsbyen Kefalos har den mest kjente og sannsynligvis den flotteste stranden på Kos. I den øvre delen av Kefalos kan du vandre gjennom små, trange smug, nyte den fantastisk utsikten over havet og slappe av på et av de mange serveringsstedene.

Den gamle delen av landsbyen ligger på en bakke, knapt én kilometer fra den brede bukten og stranden på den sørvestlige delen av øya. Det er kun 16 kilometer å kjøre hit fra den internasjonale flyplassen; derfor tar det ikke lang tid far du ankommer flyplassen til du sitter på én av de hyggelige tavernaene i byen  og nyter utsikten over det asurblå havet.

Nede langs kystlinjen ligger en nyere bydel, som er mer eller mindre delt inn i feriestedene Kamari, Kampos og Onia. Her frister den lange stranden, som består av sand og rullestein, til avslappende dager ved det krystallklare havet. Det er god plass på stranden, og strendene er langgrunne og barnevennlige. Hvis du reiser på ferie med familien, egner Kefalos seg med andre ord ideelt til en billig reise. Den behagelig tilbakelente atmosfæren i området er særdeles behagelig for alle som lengter etter en avslappende ferie.

I antikken var Kefalos hovedstad på Kos og forøvrig øyas første hovedstad. I våre dager har derimot Kos by, som ligger i motsatt ende av øya og omtrent 45 kilometer fra Kefalos overtatt denne rollen. Uansett vil du tydelig få en fornemmelse av at den gamle bydelen oppe på bakketoppen tidligere har vært et viktig maktsentrum på øya. I utkanten av Kefalos kan du se en stor borgruin som ligger fremskutt og med en strategisk god panoramautsikt over bukten.

Utforsk Kos

Det kan også anbefales å se Agios Stefanos-basilikaen fra det 5. århundre, som ligger nede ved havet i den fjerneste enden av bukten. Basilikaen er ikke spesielt stor, men hvis du er historieinteressert vil det være en fascinerende opplevelse å vandre blant de gamle søylene. Du kan også legge veien forbi basilikaen på en utflukt langs kysten, der vakre badestrender ligger som perler på en snor. Blant disse strendene er for eksempel Paradise Beach, som regnes for å være blant øyas beste strender.

Kos er ingen stor øy, og med en leiebil tilgjengelig noen få feriedager vil du rekke å utforske store deler av øya. Det kan være en anledning til å reise langs småveiene som gjennom olivenlunder leder frem til små landsbyer med sjarmerende, hvitkalkede hus og tradisjonelle tavernaer. Vi kan også anbefale en tur til Kos by, som har et rikholdig restaurant- og butikkliv og flere interessante severdigheter. Det går bussforbindelse til Kos by fra Kefalos,. 

Det ligger et godt utvalg av hoteller og ferieiligheter i Kefalos. Du kan bestille ditt neste opphold i søkemaskinen her phoså Solfaktor, der du også enkelt finner de billigste flybillettene til øya. Du er dekket av både pakkereiseloven og Reisegarantifondet, noe som sammen gir deg en ferie med ekstra trygghet.

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Kefalos

Populære hoteller i Kefalos

Hellas, Kos, Kefalos
8,9
Meget bra
88 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 13 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Kos, Kefalos
9,3
Fantastisk
16 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 12 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Internettilgang / WiFi
Hellas, Kos, Kefalos
9,1
Fantastisk
120 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 11 km
  • Nærmeste strand: ca. 550 m
  • Internettilgang / WiFi