Reiser til Parga

Parga er en fargerik, liten turistby med frodig miljø, mange strender å velge mellom og en havnepromenade med mange butikker og restauranter. Byens bebyggelse ligger som et amfiteater omkring havne og strandpromenaden. I tillegg til å by på rolig, gresk atmosfære ligger fastlandsbyen godt til for å dra på utflukter i det omkringliggende området.

Parga by ligger på nordvestkysten av fastlandet i Hellas, ikke langt fra øya Korfu og den albanske feriebyen Sarandë. I Parga by bor litt over 3000 innbyggere, og selv om byen er populær blant både greske og skandinaviske turister er den ikke overbefolket. Her finner du mange restauranter som serverer matretter fra hele verden, herunder lekre sjøretter, og god drikke. Du finner også tavernaer med tradisjonell gresk mat og god vin.

For å komme til Parga flyr du til flyplassen Lefkas Preveza. Flyturen fra Oslo tar omtrent 3,5 time, og reisen fra flyplassen til byen tar mellom en én time og halvannen, avhengig av hvor du bor. I Parga har du det meste i umiddelbar nærhet, og selv hvis du bor øverst i bakkene kan du fortsatt gå ned til havnen på fem minutter. I sentrum av Parga finner du stranden Krioneri med sand og småstein, og ved siden av Krioneri ligger den mindre stranden Piso Krioneri, som er roligere og består av rullestein.

Den mest populære stranden i området er Valtos Beach. Du bruker omtrent 20 minutter hit til fots fra sentrum. Eventuelt kan du ta en taxibåt fra havnen i Parga, som tar deg til Valtos for to euro. Sarakiniko og Lichnos et to fine strender som ligger litt utenfor Parga, som du begge kan reise til med scooter, leiebil eller taxibåt.

Hvem passer dette reisemålet for?

Parga kan passe for de aller fleste, men hvis du ønsker å utforske feriedestinasjonen som du besøker passer Parga spesielt godt. Det er masse å finne på, strender å teste ut og steder å oppdage i områdene rundt byen. Du kan også nyte sene kvelder med god mat og drikke. Vel og merke finnes ingen store nattklubber (i motsetning til på Kos eller Rhodos), men mange av barene holder åpent til langt på natt.

Når er det best å reise hit?

Du kan reise til Parga på charterferie fra april til oktober, men høysesongen for turistene er i juli og august. Desto nærmere sommeren du reiser, desto høyere er temperaturene. Det vil være flere turister her i juli og august, ettersom at mange greske og italienske turister reiser til byen i denne perioden. Den 15. august er én av årets viktigste religiøse høytidsdager i den gresk-ortodokse kirken, ettersom at dette er datoen for jomfru Marias himmelferd. Da er det folkefest i byen!

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Parga

Populære hoteller i Parga

Hellas, Epirus, Parga
  • Nærmeste flyplass: 68 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Epirus, Parga
  • Nærmeste flyplass: 67 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi
Hellas, Epirus, Parga
  • Nærmeste flyplass: 66 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Internettilgang / WiFi