Reiser til Avignon

Avignon ligger på sørbredden av elven Rhône i hjertet av Provence. Byen er dermed et ideelt utgangspunkt for å utforske regionen Provence-Alpes-Côte d'Azur, en av Frankrikes mest populære reisemål. Før du kaster deg over regionens mange attraksjoner, bør du ta deg tid til å utforske selve Avignon, som har mye å by på for den nysgjerrige reisende. Du vil raskt forstå hvorfor Avignon ble utpekt til europeisk kulturby i år 2000, og hvorfor dens gamle bysentrum er innskrevet på UNESCOs verdensarvliste.

Velkommen til Sør-Frankrike med Sun Factor, vi spesialiserer oss på reiser til området rundt Avignon hvor du bor på nøye utvalgte hoteller på reisen.

Sentrum av den katolske verden

Byens mest bemerkelsesverdige landemerke er pavepalasset, Le Palais des Papes, som ruver over byen. Her søkte pave Clemens det 5. tilfluktsstedet på 1300-tallet, da stemningen i Roma ble for fiendtlig. Palasset, som også huset de seks følgende paver, er en av middelalderens største gotiske bygninger, som i dag står som et imponerende vitnesbyrd om den korte perioden der Avignon var sentrum for den katolske verden. Pavepalasset er imidlertid bare en av en rekke historiske severdigheter du kan oppleve på en tur til Avignon i Provence.

Nær Le Palais des Papes, for eksempel, ligger Notre Dame des Doms-katedralen fra 1100-tallet, og en kort spasertur herfra finner du også Rocher des Doms. Det har vært bosetninger i det som nå er Avignon siden steinalderen. Mange av sporene etter de tidligere innbyggerne ligger begravet under dagens gater, men det er kjent at det var på den steinete odden Rocher des Doms at byens første innbyggere slo seg ned. Herfra kan du nyte utsikten over byen, elven og den berømte Mont Ventoux blant sykkelfans. Kryss også elven for å besøke den nærliggende, koselige landsbyen Villeneuve-Lès-Avignon, som også er fullpakket med vakre gamle festningsverk og monumenter.

Hvis du er historisk interessert har du med andre ord mye å gjøre og se på en tur til Avignon. Denne vakre, sørfranske byen er imidlertid også kjent for sitt pulserende kulturliv med Frankrikes største kunstfestival, spennende teater og ikke minst kulinariske opplevelser. Ta for eksempel veien forbi byens berømte innendørsmarked, Les Halles, som er åpent hele året, hvor du kan oppleve den lokale matkulturen.

Opplev det beste av Provence

Hvis du har en leiebil tilgjengelig, er Avignon en flott base for å utforske noen av Provences andre idylliske byer. Mange er bare en kort kjøretur unna, så du kan enkelt besøke flere av dem på en dagsutflukt. Det kan for eksempel anbefales ta en tur sørover til Les Baux eller østover for å besøke de kjente landsbyene Roussillon og Gordes i Luberon naturpark. Her kan du både oppleve stemningen på markedene, som holdes hver uke i de små landsbyene, og gå på vandre- eller sykkelturer omgitt av uberørt natur og vingårder. Du trenger ikke være en topptrent turgåer for å nyte området, da her er stier for alle nivåer.

Spesielt om du skal reise til Avignon om høsten, vinteren eller våren, er det opplagt å utforske området til fots langs de godt merkede stiene. Da får du med alle sanseinntrykkene, og vil ofte oppdage skjulte perler av severdigheter som du lett overser i en bil. Klimaet i Avignon er mildt hele året, som er typisk for det sørlige Frankrike. Liker du sol og varme, er selvfølgelig sommeren den beste tiden å reise på. Men liker du aktive ferier med mye sightseeing og for eksempel fotturer, er vår og høst typisk mer behagelig. I lavsesongen er det dessuten vanligvis færre turister ved de populære severdighetene i Provence.

Reiser til Frankrike

Les mer om Frankrike og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Frankrike her

Hoteller i Avignon

Populære hoteller i Avignon

Frankrike, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Avignon
  • Nærmeste flyplass: 89 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
Frankrike, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Avignon
  • Nærmeste flyplass: 89 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
Frankrike, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Avignon
  • Nærmeste flyplass: 82 km
  • Avstand til sentrum: ca. 5 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)