Reiser til Aix-en-Provence

Av de større byene i Provence-Alpes-Côte d'Azur regionen må Aix-en-Provence uten tvil regnes blandt de vakreste. Byen emmer av sørfransk sjarm med dens palæer fra det 16. og 17. århundre, fontenene, plantene langs boulevardene og de smale gatene, har Aix-en-Provence takket være tre universiteter en umiskjennelig ungdommelig atmosfære. 

Elegant markedsby 

De mange studerende til tross, er Aix-en-Provence kjent som en moden by med en velstående befolkning. Dette er en markant kontrast til Marseille nede ved kysten, som er en av Frankrikes fattigste storbyer, selvom den også er et nærmere bekjentskap verdt. Blandt besøkende er Aix-en-Provence spesielt kjent for det lokale markedet som regnes blandt et av de beste i Provence. Du kan også lett bruke lang tid på å utforske den levende markedsplassen som ligger i den gamle bykjernen, og på hovedgaten Cours Mirabeau. 

En reise til Aix-en-Provence, som lokalt ofte bare kalles for Aix, er også i høy grad en sjanse for å oppleve det avslappende gatelivet med hyggelige fortorgskafeer. Legg f.eks. veien forbi Deux Garcons, byens mest kjente brasserie fra 1792, som i tidens løp er blitt frekventert av blandt annet bybarnet Paul Cèzanne og Ernst Hemingway. 

Utover de mange kafeene, resturantene og butikkene som ligger innenfor gåavstand i den sentrale byen, bør du også ta deg god tid til å utforske noen av de interessante museene og severdighetene i Aix-en-Provence. I Quartier Mazarin finner du f.eks. flere flotte palæer og museer som Musèe Granet, hvis samling inkluderer mer enn 12.000 verk av blandt annet Picasso, Matisse, Monet, Van Gogh og naturligvis Cèzanne. 

Utforsk Provence 

På en reise til Aix-en-Provence har du også ideelle muligheter til å oppleve mange av de andre spennende byene og områdene i regionen. Naturskjønne Luberon med de sjarmerende landsbyene er f.eks. innenfor rekkevidde, i likhet som Marseille, Avignon og Arles lett kan besøkes på en dagsutflukt. 

Uansett om du reiser hit med barn eller ikke, og uansett størrelse på ditt feriebudsjett, venter det deg mange uforglemmelige kulinariske opplevelser i Aix-en-Provence og resten av regionen. Det milde klimaet med rundt 300 solskinsdager om året har også ikke bare gitt denne delen av Frankrike optimale betingelser for vindyrking, men også for produksjonen av en bred vifte av gode råvarer som finner veien til byens resturanter. Her forvandles de til lekre provencalske retter. Liker du søtsaker, bør du ikke reise til Aix-en-Provence uten å prøve byens spesialitet calisson d’Aix, som minner litt om marsipan. 

Reiser til Frankrike

Les mer om Frankrike og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Frankrike her

Hoteller i Aix-en-Provence