Reiser til Provence-Alpes-Côte d’Azur

Nyt en fantastisk ferie i regionen Provence-Alpes-Côte d'Azur i sørlige Frankrike. Kombiner fantastisk strandliv ved Middelhavet, sjarmerende kulturliv, naturskjønne opplevelser og eksklusivt uteliv. Bestill en billig reise til Provence-Alpes-Côte d'Azur med Solfaktor!

Provence-Alpes-Côte d'Azur som reisemål

Provence-Alpes-Côte d'Azur er en region i den sørlige delen av Frankrike, beliggende ved Middelhavet. Regionen omfatter middelhavskysten mellom elven Rhône og den italienske grensen og blir ofte bare kalt Côte d'Azur, som betyr "den asurblå kysten", eller Den Franske Riviera. Så snart du kommer deg ned til Côte d'Azur forstår du hvor navnet kommer fra- for en utsikt over Middelhavet, og for en fargeskala! Takket være et mildt klima, hyggelige byer, vakker natur og fantastisk sollys har kunstnere og kjendiser fra hele verden valfartet til Den Franske Riviera i flere tiår. Det er et svært populært reisemål som tiltrekker seg turister fra hele verden som ønsker å oppleve glamorøs atmosfære, idylliske gamlebyer og naturskjønne omgivelser i sørlige Frankrike. Her finner du kjente reisemål som Nice, Cannes, Marseille, Antibes, Menton, Monaco, Aix-en-Provence og Avignon.

På tross av at Frankrike byr på mange spennende og ulike reisemål, er en ferie i Provence-Alpes-Côte d'Azur noe helt for seg selv. Her kan du oppleve Alpenes dramatiske fjell, idylliske middelalderbyer og sjarmerende kystbyer langs Middelhavet.

Attraksjoner og aktiviteter i Provence-Alpes-Côte d'Azur

Strandlivet i sørlige Frankrike og Provence-Alpes-Côte d'Azur er et trekkplaster for mange turister. Her finner du et stort utvalg strender langs Middelhavet hvor hele familien kan nyte deilige badeliv. Fra myke sandstrender med rolig, langgrunt vann som er ideelt for barnefamilier, til pittoreske småbukter og klippestrender som byr på en fredelig atmosfære. Du finner også livlige strender med eksklusive strandbarer og lounge-områder for deg som vil kombinere sol og bad med fest og moro. Fellesnevneren på strendene er tilgang på moderne fasiliteter som solsenger og parasoller, nærhet til spisesteder og kaféer, samt gode muligheter for vannsport som snorkling, jetski og båtturer.

Regionen Provence-Alpes-Côte d'Azur lar deg kombinere strandliv med spennende attraksjoner og aktiviteter. I Nice kan du spasere langs den berømte Promenade des Anglais med utsikt over Middelhavet og utforske den sjarmerende gamlebyen, Vieux Nice. Cannes inviterer til sin luksuriøse strandpromenade, Promenade de la Croisette, hvor du finner både eksklusive butikker, restauranter og kaféer. Opplev kunst og kultur på Musée Picasso i Antibes eller Atelier Cézanne i Aix-en-Provence. I Marseille kan du besøke den gamle havnen Vieux Port eller ta turen opp til Notre-Dame de la Garde for en imponerende utsikt over byen og Middelhavet. Avignon imponerer med sitt praktfulle Palais des Papes og den ikoniske Pont Saint-Bénezet, mens på en sommerferie kan Menton friste med fredelige omgivelser og botaniske hager. Monaco inviterer til en glamorøs atmosfære og fornøyelser og underholdning i Monte-Carlo-distriktet. Den sørlige delen av Frankrike er også et utmerket utgangspunkt på aktiv ferie. Her finner du mange turstier og sykkelveier som lar deg oppleve den varierte naturen fra de majestetiske alpene til det asurblå Middelhavet.

Når er det best å reise til Provence-Alpes-Côte d'Azur?

Høysesongen i Frankrike, spesielt langs Den Franske Riviera, er på sommeren. Temperaturen ligger på rundt 25-30 grader med solrike forhold og deilig badevann i Middelhavet. Det er perioden hvor flest turister besøker Provence-Alpes-Côte d'Azur. Ønsker du å styre unna den mest intense sommervarmen og de største folkemengdene kan du besøke den sørlige delen av Frankrike på våren eller høsten. Da er det fortsatt behagelige badetemperaturer i Middelhavet og på en høstferie er det ideelt for naturopplevelser og utendørsaktiviteter. Vinteren byr på kjøligere temperaturer og mer regn i sørlige Frankrike, men blant annet reisemål som Cannes ligger beskyttet av alpene og byr på et mildt klima også i vintermånedene.

Matopplevelser og uteliv i Provence-Alpes-Côte d'Azur

Frankrike er en kulinarisk skattekiste og matopplevelsene vil ikke skuffe på ferie i Provence-Alpes-Côte d'Azur. Her finner du både små franske bistroer, gårdsrestauranter, spisesteder med havutsikt og elegante Michelin-restauranter. Det serveres alt fra fersk sjømat, ofte fersk fanget fra Middelhavet til rustikke, provençalske retter i fjellområdene. Provence-Alpes-Côte d'Azur er også kjent for sitt store utvalg av oster og viner. Prøv lokale oster som Banon og Sainte-Maure-de-Touraine, akkompagnert med regionens imponerende vinutvalg. Blant annet roséviner fra Provence, røde viner fra Rhône-dalen og hvite viner fra Provence og Languedoc. Unn deg en smak av franske søtsaker og bakverk på hyggelige kaféer og lokale markeder flere steder i regionen.

Utelivet i Côte d'Azur er variert og byr på noe for enhver smak. Ønsker du pulserende natteliv med utesteder og nattklubber som byr på underholdning og fornøyelser til de sene nattetimer, er både Marseille, Nice, Cannes, Antibes og Monaco gode alternativer. For en avslappet atmosfære på barer med utsikt over Middelhavet er Menton et yndet valg, eller du kan nyte den rolige sjarmen i fjellandsbyer som Aix-en-Provence og Avignon.

Fly og hotell i Provence-Alpes-Côte d'Azur

Fra Norge er det enkelt å komme seg til Provence-Alpes-Côte d'Azur i Frankrike. Det går direktefly hele året fra Oslo Gardermoen til Nice Côte d'Azur lufthavn (NCE), og hit kan du ta direktefly fra flere norske byer enten du skal reise til Nice, Cannes, Antibes, Menton eller Monaco. I sommerhalvåret finner du også direktefly fra flere andre norske byer. Flyturen fra Oslo Gardermoen tar ca 3 timer.

Om du skal reise til reisemål som Marseille, Aix-en-Provence eller Avignon er Marseille internasjonale lufthavn (MRS) den nærmeste flyplassen, men du må regne med én mellomlanding.

Når du ankommer regionen Provence-Alpes-Côte d'Azur finnes det flere transportmuligheter som tar deg til din destinasjon. Det er et godt offentlig transportnettverk i sørlige Frankrike med både tog og buss. Taxi er også en enkel måte å reise til destinasjoner i nærheten av flyplassene. For eksempel Nice, Cannes og Marseille. Du finner taxiholdeplass utenfor ankomsthallen på flyplassen. Leiebil er et godt alternativ for deg som ønsker mer frihet til å utforske den sørlige delen av Frankrike i eget tempo.

Provence-Alpes-Côte d'Azur byr på overnattingsmuligheter for enhver smak. Her finner du både all-inclusive hoteller ved stranden, koselige gjestgiver, kjente hotellkjeder, eksklusive resorts, boutique-hoteller og store ferieleiligheter og feriehus til leie. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille pakkereiser med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Provence-Alpes-Côte d'Azur og Frankrike!Reiser til Frankrike

Les mer om Frankrike og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Frankrike her

Reisemål i Provence-Alpes-Côte d'Azur

 • Gjesteanmeldelser 8,3
  Nice
  73 hoteller
  I Nice kan du slappe av ved Den Franske Riviera og samtidig nyte storbyens mange tilbud. Spaser en tur langs Promenade des Anglais nede ved vannet eller utforsk den gamle bydelens sjarmerende, smale gater med de mange restaurantene, galleriene ... og delikatessebutikkene. Les mer
 • Gjesteanmeldelser 9,2
  Cannes
  42 hoteller
  Cannes er nok mest kjent for sin årlige filmfestival, men den flotte kystbyen i Frankrike har mye mer å by på. Her finner du for eksempel en av mest sjarmerende strandpromenadene ved Den Franske Riviera og et rikt restaurantliv med gode muligheter ... til å fordype deg i det beste fra middelhavskjøkkenet. Les mer
 • Marseille
  27 hoteller
  Marseille er en ekte kulturell smeltedigel, noe som sammen med havnebyens gamle havn og kvarterer, gjør den til et av de mest fargerike og interessante reisemålene på Den Franske Riviera - med sitt milde, solrike klima, kan denne perlen besøkes ... året rundt. Les mer
 • Menton
  19 hoteller
  Menton kalles med rette for "Frankrikes perle". Kystbyen, som ligger på den østlige delen av Den Franske Riviera, er særdeles sjarmerende og fremhever Côte d’Azur fra sin beste side. Her kan du nyte et solrikt klima, en stemningsfull strandpromenade ... og oppleve en gammel bykjerne. Les mer
 • Gjesteanmeldelser 9,6
  Antibes
  12 hoteller
  I sørlige Frankrike, nærmere bestemt på Den Franske Riviera, finner du lille og sjarmerende Antibes. Med sin strandpromenade, gylne sandstrender og livlige restaurantliv tiltrekker Antibes seg turister nesten hele året. Her kan du sykle på kilometervis ... av sykkelstier, spasere langs Middelhavet og besøke Picasso-museumet. Les mer
 • Aix-en-Provence
  9 hoteller
  Aix-en-Provence er en av Provences mest elegante byer og regnes med rette for å være regionens kulturelle sentrum. Her kan du oppleve alt som gjør Provence til et av Frankrikes mest populære reisemål. Gled deg til å utforske den gamle bydelens ... smale gater, det berømte markedet og ikke minst resturantlivet. Les mer

Populære hoteller i Provence-Alpes-Côte d'Azur

Frankrike, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Marseille
9,0
Fantastisk
2362 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 25 km
 • Avstand til sentrum: ca. 100 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Frankrike, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Gassin
9,3
Fantastisk
85 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 48 km
 • Nærmeste strand: ca. 1.5 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Frankrike, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Cannes
9,3
Fantastisk
902 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 26 km
 • Nærmeste strand: ca. 500 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Provence-Alpes-Côte d'Azur?

9,2
Gjesteanmeldelser
Basert på 20 anmeldelser