Reiser til Elenite

Den lille feriebyen Elenite ligger ved Svartehavskysten noen kilometer øst for Sveti Vlas. Litt lenger nede langs kysten ligger populære reisemål som Sunny Beach og Nessebar, som begge kan nås med buss fra Elenite. Bestiller du en rimelig reise for å nyte en avslappende strandferie med sol og strand, er det dermed ingen grunn til å forlate Elenite.

Her vil du finne gylne sandstrender hvor hele familien kan nyte det solrike klimaet og bade i det innbydende havet. Her er det også mange aktivitetsmuligheter, med alt fra sandvolleyball til ulike typer vannsport. Det er også en vindsurfing-skole med undervisning for alle nivåer. Her er det med andre ord tilrettelagt slik at du kan kose deg og få mest mulig ut av ferien. 

Elenite er ikke en gammel by. De første hotellene begynte å bygges her i 1985, og det er først i løpet av de siste tiårene feriebyen har funnet sin endelige form. I dag består Elinite av en rekke ferievillaer, leiligheter, hoteller og resorter sammen med et godt utvalg av restauranter og butikker.

Restauranter og uteliv

Det er noe uteliv her, men det er hovedsakelig begrenset til hotellets egne barer. Sammenlignet med de mer livlige byene langs Svartehavskysten, byr den på en relativt dempet atmosfære. Det er også overveiende familier og par som bestiller en billig reise til Elenite.

Vil du ha litt mer liv på kvelden i ferien, tar ikke turen til Sunny Beach lang tid.

Utflukter

I tillegg til bussene som går langs kysten og kan brukes til å besøke de nærmeste nabobyene, kan du i sommersesongen også seile med en liten turbåt fra Elenite til den gamle delen av Nessebar (med avgang fra den lange båtbroen) . Det er ca 8 kilometer over den lille bukten, men båten tar vanligvis også andre stopp underveis. Er du ikke så sjøsterk, eller foretrekker du rett og slett å reise i ditt eget tempo, kan du selvfølgelig også velge å leie bil eller ta en taxi.

Reiser til Bulgaria

Les mer om Bulgaria og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Bulgaria her

Hoteller i Elenite