Reiser til Gent

Blant Europas storbydestinasjoner er Gent noe av en oversett perle. Kanskje fordi den ligger ganske tett på Brussel og  Antwerpen, er det mange som overser den på en tur til Belgia. I middelalderen var imidlertid Gent en av de rikeste og viktigste byene i Europa. Reiser du til Gent i dag, på en spasertur i det bilfrie sentrum, vil du derfor kunne se praktfulle kirker og andre vakre bygninger som vitner om denne store tidsalderen. Her finner du også noen av Belgias mest interessante museer.

Gent er imidlertid på ingen måte en by som har vært fast i fortiden. Til tross for de sjarmerende historiske omgivelsene, har byen en umiskjennelig ungdommelig puls. Av byens rundt 260 000 innbyggere er nesten 74 000 studenter, som går på universitetet og de andre høyere utdanningsinstitusjonene på dagtid. Om kvelden – spesielt i helgene – kan du møte mange av dem på Gents mange barer og klubber.

Før du kaster deg ut i den mest fargerike delen av nattelivet, kan du på reisen til Gent også fordype deg i noe av det beste det flamske kjøkkenet har å tilby med en fin kombinasjon av fransk delikatesse og nordeuropeisk tyngde. Det er hundrevis av restauranter og kafeer å velge mellom med alt fra hurtigmat til gourmetmat for kjennere.

Storby med middelalderstemning

Du kan enkelt ta med hele familien på tur til Gent. De litt større barna vil for eksempel også få oppleve noe litt utenom det vanlige med en tur rundt Gravensteen. Dette eventyrlignende slottet fra slutten av 1100-tallet har vollgrav, riddersaler og torturkjellere, som nok setter fantasien i sving. Uansett alder er det også imponerende å se domkirken Sint-Baafskathedraal fra innsiden, hvor man lett føler seg liten under de høye hvelvene. Legg merke til den imponerende altertavlen «Det mystiske lam» malt av brødrene Hubert og Jan van Eyck i 1432, hvis tolv altertavler regnes som et av de største europeiske kunstverkene. Ønsker du å se byen ovenfra, anbefales en tur opp i det 91 meter høye Belfort-klokketårnet fra 1300-tallet. 

I tillegg til de spennende historiske severdighetene, er det også en stor fornøyelse å bare vandre langs byens kanaler nå og da. Det er rikelig med muligheter for å ta et kanalcruise, men det er like fint å bare vandre i de brosteinsbelagte gatene langs vannet, innrammet av pittoreske gamle bygninger. Det finnes utallige koselige fortauskafeer her, hvor du kan prøve en av de mange belgiske ølene eller nyte et deilig måltid mens du ser på bylivet. Vil du sitte innendørs kan du slå deg ned i den gamle slakterhallen, Groot Vleeshuis, fra 1408, hvor skinker henger ned fra taket for å tørke.

Når mørket senker seg over Gent, kan du fortsatt nyte de vakre bygningene. I det gamle sentrum er mange av dem lett vakkert opplyst om natten. Spesielt utsikten fra Sint-Michielsbrug-broen er fantastisk, og en du ikke må gå glipp av på turen til Gent. De koselige gatene syder av liv om kvelden. Reiser du hit i juli, når den populære festivalen Gentse Feesten er i gang, er det stor aktivitet i gatene. Men selv da er det mulig å finne fredelige kosekroker i de trange gatene.

Reiser til Belgia

Les mer om Belgia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Belgia her

Hoteller i Gent

Populære hoteller i Gent

Belgia, Flandern, Gent
7,0
Bra
1772 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 64 km
  • Avstand til sentrum: ca. 5 km
  • Internettilgang / WiFi
Belgia, Flandern, Gent
9,6
Fantastisk
1737 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 69 km
  • Avstand til sentrum: ca. 600 m
  • Internettilgang / WiFi
Belgia, Flandern, Gent
9,1
Fantastisk
2051 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 69 km
  • Avstand til sentrum: ca. 500 m
  • Internettilgang / WiFi