Reise til Antwerpen

Med litt over en halv million innbyggere er Antwerpen Belgias nest største by og landets viktigste handelssentrum takket være havnen, som har vært en av Europas viktigste i århundrer. Fra Antwerpen, som ligger i Flandern i Nord-Belgia, er det også gode kanalforbindelser videre inn i Sentral-Europa. Byen har vært kjent for handel med diamanter i generasjoner.

Antwerpen er også kjent for sitt rike flamske kulturliv, som har dype historiske røtter. Her kan du lære mer om den lokale kulturen ved å besøke et av de mange spennende museene og galleriene, eller andre arrangementer som blant annet en av byens mange festivaler. Det er imidlertid også en glede å bare spasere rundt i byens svært atmosfæriske sentrum. Her er det en sjarmerende blanding av middelalderske bygninger og nye arkitektoniske landemerker.

Du kan nyte omgivelsene mens du sitter på en av byens mange kafeer eller utforsker det gode utvalget av butikker. Det er en hyggelig by å bevege seg rundt i som fotgjenger, både fordi det er bilfrie gater og torg, men også fordi det historiske sentrum er lite nok til at de fleste severdigheter og attraksjoner ligger i nærheten av hverandre.

Perfekt for en shoppingtur

Som man også har sett i Berlin, har Antwerpen de siste årene blitt en trendy by som tiltrekker seg kunstnere og unge mennesker som bidrar til å gi byen et yrende restaurant- og forretningsliv. Det er imidlertid en lang tradisjon for mote her, så hvis du er interessert i klær og design, har du kanskje hørt om 'Antwerpen Six.' Det var en gruppe talentfulle klesdesignere som satte Antwerpen på verdenskartet med sine vakre kolleksjoner på 1980-tallet. I dag har byen en anerkjent moteskole og utvalget av designbutikker er stort.

Hvis du bestiller en billig tur til Antwerpen for å handle, vil du utvilsomt tilbringe mye tid på Meir. Det er en av de mest kjente handlegatene i Belgia, hvor vakre rokokkobygninger fra det 18. og 19. århundre, huser store europeiske motebutikker. Det er også mange interessante små butikker i det historiske sentrum, som inkluderer spennende vintage- og antikvitetsbutikker, hvor du nesten garantert vil gjøre unike funn.

Pommes frites, øl og sjokolade

Det er ikke bare gode shoppingmuligheter Antwerpen er kjent for. Du kan også begynne å glede deg til de kulinariske opplevelsene på turen. Det er et mangfold av koselige fortauskafeer i brosteinsbelagte smug og like mange puber hvor du kan smake på noen av de lokale ølene.

Du kan heller ikke reise hit uten å prøve deilige pommes frites, som er en integrert del av Belgias kulinariske arv. Tradisjonelt selges de i papir eller på en papptallerken med en stor klatt saus på toppen. Antwerpen har til og med et "pommes frites museum" på Groenplaats. Du kan også besøke Belgias største sjokolademuseum, Chocolate Nation, i sentrum av Antwerpen.

Michelins matguide har et godt øye for Antwerpen. Rundt et dusin av byens restauranter kan skryte av en eller flere, av de så ettertraktede stjernene. Hvis du vil unne deg en ekte gourmetopplevelse på turen til Antwerpen, finnes det gode muligheter for å gjøre akkurat det.

Hvordan reise til Antwerpen fra Norge

Den enkleste og raskeste måten å reise til Antwerpen fra Norge er å fly. Du kan for eksempel fly til den største flyplassen i Antwerpen, Antwerpen internasjonale lufthavn. Fra flyplassen kan du enkelt komme deg inn til sentrum med offentlig transport eller taxi.

Når du ankommer Antwerpen, vil du finne flere ulike typer hoteller og overnattingsmuligheter, avhengig av budsjettet og dine ønsker. Hos Solfaktor kan du velge å enten enkelt bestille hotell eller kombinere med fly, og dermed få en pakkereise med reisegaranti.

Reiser til Belgia

Les mer om Belgia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Belgia her

Hoteller i Antwerpen

Populære hoteller i Antwerpen

Belgia, Flandern, Antwerpen
8,6
Meget bra
3342 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 43 km
  • Avstand til sentrum: ca. 1.6 km
  • Internettilgang / WiFi
Belgia, Flandern, Antwerpen
8,6
Meget bra
5826 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 43 km
  • Avstand til sentrum: ca. 1.8 km
  • Internettilgang / WiFi
Belgia, Flandern, Antwerpen
7,6
Bra
870 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 43 km
  • Avstand til sentrum: ca. 1.4 km
  • Internettilgang / WiFi