Reise til Brugge

Et eksepsjonelt godt bevart og idyllisk sentrum har gjort Brugge til en av Belgias største turistattraksjoner. Det er arven fra den gylne perioden fra 1100-tallet og utover, da Brugge var en av de viktigste hansabyene i Europa. Ikke overraskende er hele det sjarmerende sentrumet av Brugge inkludert i UNESCO`s liste over verdens kulturarv. 

Gled deg til å rusle i de brosteinsbelagte smugene og langs kanalene som fortsatt er byens hovedpulsåre. Det er litt flaks at du i dag kan oppleve denne perlen av en middelalderby i Nord-Belgia. Da inngangen fra havet til byen ble slipt i slutten av det 15. århundre, mistet Brugge sin betydning som handelsby, og de internasjonale kjøpmennene forlot byen. I de følgende århundrene levde byen en noe skjult eksistens, og utviklingen stoppet.

Det var ikke før på 1800-tallet at besøkende begynte å oppdage byens godt bevarte middelalder arkitektur, som vitnet om sin tidligere prakt. Heldigvis ble Brugge spart for ødeleggelser under verdenskrigene! Selv om en forbindelse til sjøen ble gjenåpnet, var det ikke før etter andre verdenskrig at industrien i Brugge startet for fullt, og da heldigvis utenfor den stemningsfulle bykjernen.

Det var vikingene som opprinnelig ga byen navnet Brugge, som betyr "havn". Her hadde vikingene en base for sine tokter til England og Normandie. I dag kalles byen også ofte "Nordens Venezia" og kan utvilsomt regnes blant de vakreste byene i Europa.

Verdensarv, sjokolade og øl

Midtpunktet i det gamle sentrum av Brugge er Groote Markt. Hvis du vil se det store torget i fugleperspektiv, anbefales en tur opp i det vakre klokketårnet Belfort. Det er 366 trappetrinn, men utsikten er verdt innsatsen. Rundt kanten av torget er det flere fortausrestauranter hvor du kan se på livet, samtidig som du nyter et godt måltid og noe forfriskende å drikke.  Hvis du reiser til Brugge i julemåneden, er det et koselig julemarked og skøytebane på Markt.

En god måte å se Brugge på er å bli med oss på en kanaltur, slik får du sett byen fra en litt annen vinkel, samt å oppdage steder som du vanligvis ikke kan nå til fots. På turen, som vanligvis tar en halvtime, fungerer styrmannen som guide og forteller litt om severdighetene underveis.

Det er mange som besøker byen bare på en dagstur, men vi anbefaler heller en helgetur til Brugge. Slik får mer tid til å se alle severdighetene og samtidig nyte den roligere atmosfæren i sentrum på sene ettermiddager, når turistbussene haster videre. Selv når det er flest besøkende, er det ikke vanskelig å finne mindre sidegater hvor du kan nyte omgivelsene uforstyrret.

I tillegg til de mange pittoreske middelalderbygningene er har byen flere spennende museer, gallerier og ikke minst et rikt butikk- og restaurantliv å utforske på en billig tur til Brugge. Det inkluderer mange fristende sjokoladebutikker og anerkjente bryggerier som De Halve Maan Brewery og Bourgogne des Flandres.

Reiser til Belgia

Les mer om Belgia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Belgia her

Hoteller i Brugge

Populære hoteller i Brugge

Belgia, Flandern, Brugge
8,7
Meget bra
1842 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 110 km
  • Nærmeste strand: ca. 25 km
  • Internettilgang / WiFi
Belgia, Flandern, Brugge
9,5
Fantastisk
422 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 113 km
  • Avstand til sentrum: ca. 50 m
  • Internettilgang / WiFi
Belgia, Flandern, Brugge
8,2
Meget bra
2254 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 111 km
  • Nærmeste strand: ca. 15 km
  • Internettilgang / WiFi