Reiser til Flandern

Flandern er den nordlige delen av Belgia, som grenser til Nederland. Det offisielle språket i regionen er nederlandsk (nederlandsk med en spesiell flamsk dialekt). Den belgiske hovedstaden Brussel, en enklave som er fullstendig omsluttet av Flandern, er et språklig adskilt område, der nederlandsk og fransk er sidestilt.

Flandern, som utgjør nesten halvparten av Belgia, har rundt 6,6 millioner innbyggere. Dette gjør den til den mest folkerike av landets tre regioner, som også inkluderer den sørlige og fransktalende regionen Vallonia. I tillegg til hovedstaden, som formelt sett utgjør en annen region, kan du på en tur til Flandern besøke en stripe av andre vakre flamske byer, hvor hansabyer som Antwerpen, Brugge og Gent, takket være sin sjarmerende middelalderatmosfære, hver for seg er verdt en tur.

Belgia ble født som en uavhengig stat ved en revolusjon i 1830, hvor man løsrev seg fra det protestantiske, Forenede kongerike Nederland, i nord. Det er riktignok ikke lenger det faktum at man er katolikk som binder belgierne sammen. Faktisk er det i dag overraskende markerte kulturelle og økonomiske skiller mellom flamsktalende Flandern og fransktalende Vallonia.

Tidligere, takket være sterk industri, var Vallonia landets økonomiske kraftsenter, mens Flandern var et fattigere jordbruksområde. Men etter andre verdenskrig snudde trenden, og i dag er Flandern den desidert mest velstående regionen. Dette er uten tvil en av grunnene til at mange flamlinger jevnlig uttrykker et ønske om økt selvstendighet. I Vallonia er det ikke samme interesse for en deling av landet.

Flanderns dramatiske historie 

Bølgene kan gå høyt i Flandern når talen faller på uavhengighet. Dette er et tema som besøkende kun bør nærme seg med varsomhet. Det kan imidlertid ikke måle seg med de kampene som regionen har vært vitne til tidligere.

Belgia og ikke minst Flandern har altså over tid vært åsted for krig for Europas stormakter – ikke minst under begge verdenskrigene. Du kan se sporene etter de dramatiske hendelsene på en tur til Flandern. I Ypres i den vestlige delen av regionen bør alle med historisk interesse for eksempel besøke 'In Flanders Fields Museum'. På dette minnemuseet fortelles historien om første verdenskrig i Belgia på en veldig medfølende og interaktiv måte. Det var i området rundt museet at noen av de største slagene i den blodige krigen ble utkjempet. Én million soldater fra mer enn 50 forskjellige land ble såret, savnet eller drept i kamp her.

Øl og sjokolade

Det er ikke bare kulturhistoriske severdigheter av internasjonal betydning og vakre UNESCO-beskyttede byer som venter deg på en tur til Flandern. Belgia er også kjent blant reisende for spennende kulinariske opplevelser. Det autentiske Flandern-kjøkkenet er bygget rundt deilige, lokale råvarer, som ofte brukes til å lage flotte småretter. Du kan selvfølgelig ikke reise til Flandern uten å prøve den berømte kvalitetssjokoladen eller passere et av de utallige bryggeriene som lager noen av de beste ølene i verden. Mange av disse er åpne for besøkende og tilbyr smaksprøver. 

Selv i de minste byene du kommer over på en tur rundt i Flandern, finner du ofte en kafé. Det er derfor mange muligheter for å bli kjent med kjøkkenet som har gjort Belgia til et yndet reisemål blant «foodies». I de større byene kan du utforske alt fra fine gourmetrestauranter med sofistikerte retter på menyen til enkle boder som selger varme vafler.

Reiser til Belgia

Les mer om Belgia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Belgia her

Reisemål i Flandern

 • Brugge
  34 hoteller
  Det godt bevarte middelalder sentrumet av Brugge er et av de vakreste og mest stemningsfulle i Europa. Det er lite nok for deg å utforske til fots eller på kanalbåt. Brugge er perfekt for en romantisk par ferie eller bare en langhelg.
 • Antwerpen
  7 hoteller
  Antwerpen er en pulserende by full av mote, shopping, gastronomi, middelaldersk atmosfære og moderne arkitektur. Nesten uansett hva som står på reiseønskelisten din, finner du den i Antwerpen, Belgias nest største by.
 • Gent
  5 hoteller
  Gent er en av Europas oversette storbyperler og perfekt som reisemål for både en romantisk og en opplevelsesrik ferie for hele familien. Det er nok av middelalderstemning her, samtidig som det er en ung og dynamisk by.

Populære hoteller i Flandern

Belgia, Flandern, Brugge
9,4
Fantastisk
809 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 107 km
 • Nærmeste by: ca. 0 m
 • Internettilgang / WiFi
Belgia, Flandern, Brugge
9,4
Fantastisk
1343 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 113 km
 • Nærmeste strand: ca. 12 km
 • Internettilgang / WiFi
Belgia, Flandern, Antwerpen
8,9
Meget bra
703 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 46 km
 • Nærmeste by: ca. 0 m
 • Internettilgang / WiFi