Reiser til Belgia

Kongeriket Belgia er et lite land, men har mye å tilby. Her finnes pulserende storbyer, hyggelige landsbyer, øl i verdensklasse og flere fantastiske badebyer langs kysten.

Ettersom at Belgia er et lite land, kan du i prinsippet reise på tvers av hele landet på kun tre timer. Det er hyppige togforbindelser mellom de større byene og et bussnett som dekker de mindre avstandene. 

På en reise til Belgia kan du fordype deg i en fantastisk blanding av middelalderatmosfære og moderne kultur, herunder alt fra gamle slott, herskapshus, museer og kirker til futuristisk arkitektur, store handlesentre og fornøyelser. 

Som reisemål kan du besøke Belgia hele året. Om sommeren egner det flate landskapet seg perfekt til en aktiv sykkelferie, med mindre du heller vil slappe av på de flotte sandstrendene som ligger langs den 65 kilometer lange kystlinjen. Likevel er det først og fremst byene som som du bør sette av tid til å besøke, enten du besøker Belgia om sommeren eller om vinteren.  

Kjente byer i Belgia

Julemarkedet i Brugge er en perfekt anledning til å besøke denne særdeles romantiske byen, som takket være sitt velbevarte middelaldersentrum står oppført på UNESCOs Verdensarvsliste. Først og fremst takket være sine berømte kanaler, som har gitt byen tilnavnet "Nordens Venezia", og sine vakre herskapshus egner Brugge seg perfekt til langsomme slentreturer. Sug til deg stemningen fra en fortauskafé og besøke en av de mer enn 50 sjokoladebutikkene som finnes i Brugge.

Antwerpen, som er Belgias nest største by, er særlig kjent for sin diamanthandel. I nyere tid har havnebyen utviklet seg til å bli en trendy by som tiltrekker seg mange belgiske og utenlandske kunstnere, hvilket gjenspeiler seg i byens mange barer og butikker. Dertil kommer alle Antwerpens historiske og sjarmerende områder, ikke minst sentrum med markedplassen Grote Markt.

Alle forutsetninger er tilstede for førsteklasses kulinariske opplevelser i Brussel, som er hele Europas politiske hovedstad. De mange NATO- og EU-institusjonene har gitt hovedstaden et moderne og internasjonalt miljø, noe som avspeiles i utvalget av restauranter. Samtidig kan du oppleve gamle, hyggelige gater og plasser, hvorav Grand Place, som er én av Europas vakreste plasser, er nærmest obligatorisk å oppleve. Sett også av god tid til å besøke byens flotte kunstmuseer. 

Omkring en time i bil fra hovedstaden ligger Liége, som blant sykkelrittseere er kjent for sin berømte vårklassiker Liége-Bastogne-Liége. Utover dette er ikke Liége noen velkjent by, men det arrangeres spennende markeder og tallrike festivaler hvert år. Liége har også en spennende, gammel bykjerne og er et godt utgangspunkt for å utforske Ardennene og en perlerekke av mindre landsbyer.

Et splittet land

Belgia har eksistere som en samlet stat siden 1830, da landet under en revolusjon løsrev seg fra de nordlige Nederlandene. Belgia var ett av de første medlemslandene i EU, men er samtidig ett av unionens mest splittede land. Landet er delt i tre regioner med det velstående Flandern i nord, hvor de hollandsktalende separatistene står sterkt, den sentrale Brussel-regionen med hovedstaden og det fransktalende Vallonia i sør, som er plaget av arbeidsløshet som en følge av at industrien har forfalt. 

Motsetningene mellom flamlendere i nord og valloner i syd har opp gjennom årene ført til store spenninger. I dag lever regionene i stor grad hvert sitt liv separert fra hverandre, både økonomisk og kulturelt. Splittelsen kom tydelig til uttrykk i årene 2010 og 2011, da Belgia gikk 541 dager uten en felles regjering. Da spilte kongen en nøkkelrolle i å løse krisen. Monarkiet blir derfor ofte sett på som et samlende punkt for nasjonen. Det fransktalende sør er fortsatt først og fremst royalister, men i nord er det flamske flertallet ikke like begeistret for kongehuset. 

Natur og landskap 

Det er ikke kun kulturelt at Belgia er et sammensatt land. Hvis du reiser gjennom landet vil du se at naturen og landskapet skifter tydelig. I den nordligste delen, ut mot Nordsjøkysten, er landet meget flatt og består av elvesletter. Her ligger sjarmerende Brugge, lange sandstrender og sanddyner, mens sentrum av landet, der hovedstaden Brussel ligger, har et flatt landskap med myke åser og lave elvedaler. Dette området er særlig fruktbart og intensivt dyrket.

Sør for elven Maas møter du høysletten Ardennene, som inkluderer Belgias høyeste punkt Signal de Botrange (694 meter over havet). På Ardennene har elvene over millioner av år trengt seg dypt ned i underlaget og skapt svingete daler med bratte og skogdekkede dalsider. I regionen er turismen særdeles viktig for økonomien, og mesteparten av det siste ville dyrelivet i det tett befolkede landet finnes her. 

Bestill en billig reise til Belgia her

I søkemaskinen her hos Solfaktor kan du med få klikk finne billige reiser til de mest interessante destinasjonene i Belgia. Søkemaskinen er hele tiden oppdatert med de beste prisene på hotellopphold og flybilletter. Du kan derfor enkelt booke en billig reise med både flybilletter og hotellopphold inkludert. 

Reisemål i Belgia

 • Brugge
  34 hoteller
  Det godt bevarte middelalder sentrumet av Brugge er et av de vakreste og mest stemningsfulle i Europa. Det er lite nok for deg å utforske til fots eller på kanalbåt. Brugge er perfekt for en romantisk par ferie eller bare en langhelg.
 • Antwerpen
  7 hoteller
  Antwerpen er en pulserende by full av mote, shopping, gastronomi, middelaldersk atmosfære og moderne arkitektur. Nesten uansett hva som står på reiseønskelisten din, finner du den i Antwerpen, Belgias nest største by.
 • Gent
  5 hoteller
  Gent er en av Europas oversette storbyperler og perfekt som reisemål for både en romantisk og en opplevelsesrik ferie for hele familien. Det er nok av middelalderstemning her, samtidig som det er en ung og dynamisk by.

Populære hoteller i Belgia

Belgia, Flandern, Antwerpen
8,8
Meget bra
2446 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 45 km
 • Avstand til sentrum: ca. 200 m
 • Internettilgang / WiFi
Belgia, Flandern, Brugge
9,4
Fantastisk
808 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 107 km
 • Nærmeste by: ca. 0 m
 • Internettilgang / WiFi
Belgia, Flandern, Brugge
9,1
Fantastisk
384 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 107 km
 • Nærmeste by: ca. 0 m
 • Internettilgang / WiFi