Reiser til Orlando

Orlando er først og fremst kjent for de mange fornøyelsesparkene, men har og et yrende uteliv, utmerkede shoppingmuligheter, eminente golfbaner, og et mangfold av gode restauranter med spennende retter fra hele verden.

Orlando er først og fremst kjent for de mange fornøyelsesparkene

Disneyworld består av flere temaparker, som Magic Kingdom, Epcot, Disney MGM Studios og Disney Animal Planet. Samt de to vannparkene: Blizzard Beach og Typhoon Lagoon, de anbefales veldig på en varm Orlando sommerdag. Andre kjente parker er Sea World, Island of Adventure og Universal Studios.

I Orlando finner du og mange eminente golfbaner, utmerkede shoppingmuligheter og et mangfold av gode restauranter med spennende retter fra hele verden. Altså, her er det noe for enhver “feriesmak”.

Tilsammen gjør dette Orlando til en familievennlig by med store muligheter for en uforglemmelig ferie for både små og store!

Av alle Floridas mange spennende destinasjoner er Orlando formentlig den mest familievenlige, i hvertfall hva som angår utvalget av fornøyelser. Barnefamilier og barnlige sjeler fra hele verden reiser spesielt hit for å oppleve de to enorme fornøyelsesparkene Walt Disney World og Universal Orlando. Begge disse er oppdelt i flere temaparker, hvor du og familien lett kan bruke mange timer på å utforske de utallige gøye og til tider skremmende fornøyelsene. Utover disse to hovedattraksjonene er det også mye annet å se og oppleve på en reise til Orlando. 

 

 

Temaparkenes hovedstad

Orlando markedsfører seg selv som "Theme Park Capital of the World". Utover de to største og mest berømte fornøyelsesparkene er det også adskillige temaparker som er et besøk verdt. I Gatorland, som var en av byens første temaparker, vrimler det for eksempel av både store og små krypdyr, mens Fun Spot America er en mer tradisjonell fornøyelsespark med alt fra hårreisende rusjebaner til gøye arcadespill. Senest er det også åpnet et stort Legoland. Det er også, når man regner med attraksjoner innenfor kjøreavstand fra Orlando, at byen for alvor blir et interessant mål for en opplevelsesrik ferie for hele familien. 

Selvom de fleste av byens besøkende med god grunn av har fornøyelsesparkene som hovedmål, kan det også anbefales å dra inn til downtown Orlando. Her finne du spesielt rundt Orange Avenue, som på de fleste kvelder er bilfritt, tallrike barer, resturanter, teatre og spillesteder. Trenger du en pause fra bylivet kan det i hjerte av Orlando anbefales å legge veien forbi Lake Eola Park. I denne skjønne parken kan du leie en svane-vannsykkel til en tur rundt ute på sjøen, hvis du da ikke heller bare vil spasere en tur rundt sjøen. 

Mange spennende utfluktsmål innenfor rekkevidde

Det gode resturantlivet i sentrum og det grønne åndehullet i form av Lake Eola er langt fra de eneste eksemplene på at en reise til Orlando byr på mye annet enn spennede fornøyelsesparker. Rundt en times kjøring sør for byen ligger for eksempel en litt oversett perle i form av Bok Tower Gardens. I denne botaniske hagen, som både er kåret til Floridas "Best Garden" og "National Historic Landmark", er det både vakre, fredfylte oaser og lekeplasser for mindre barn. 

Kjører du i stedet øst fra Orlando, kan du besøke det berømte Kennedy Space Center, ved Cape Canaveral med Atlanterhavet som nærmeste nabo. Herfra ble de berømte Apollo oppdragene til månen utført. I dag er besøkssenteret en fantastisk sjanse for å komme tett på et av de mest betydningsfulle kapitlene i menneskets historie. For både barn og voksne er det en uforglemmelig opplevelse å komme tett på de flotte en-til-en modellene av for eksempel Den Internasjonale Rumstasjonen (ISS) og Satrun V-raketten, som førte amerikanerne til månen. 

Leie du en bil, noe som må anbefales, gir Orlando deg i det hele tatt et perfekt utgangspunkt for å utforske Floridas største severdigheter og mest interessante byer som Mimi, Key West og Everglades nasjonalpark. 

Reiser til USA

Les mer om USA og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til USA her

Hoteller i Orlando

Populære hoteller i Orlando

USA, Florida, Orlando
7,6
Bra
8189 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 17 km
  • Avstand til sentrum: ca. 1 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
USA, Florida, Orlando
9,0
Fantastisk
10740 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 26 km
  • Nærmeste by: ca. 10 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
USA, Florida, Orlando
8,8
Meget bra
6548 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 22 km
  • Avstand til sentrum: ca. 7 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)