Reiser til Hamburg

Mange reisende har de siste årene fått øynene opp for Hamburg som reisemål. Ikke bare fordi det er gode flyforbindelser videre fra den nordtyske hansabyen til det meste av verden, men også fordi Hamburg selv byr på et vell av spennende severdigheter, shoppingmuligheter og andre tilbud. I Tysklands nest største by kan du enkelt bruke lang tid på å utforske alt fra moderne kjøpesentre og butikker til et rikt kulturliv som inkluderer en rekke teatre, museer og ikke minst restauranter av høy kvalitet.

Opplevelser i Hamburg

Selv om Hamburg ligger langs elven Elben langt fra havet, har den likevel vært en av de viktigste havnebyene i Europa i mange århundrer. Riktignok har den gamle havnebydelen over tid forvandlet seg til en trendy og eksklusiv bydel. Men ta ikke feil, havna har fortsatt stor betydning for bylivet. Reiser du til Hamburg bør du også ta deg tid til å gå en tur i havneområdet, som er et av de største i verden. Du kan for eksempel ta en båttur rundt i havnen, eller prøve en av de utmerkede fiskerestaurantene. Hvis fisk ikke er akkurat din rett, bør du likevel legge veien forbi Hamburg Fischmarkt for å oppleve atmosfæren på det store, tradisjonsrike markedet.

En tur til Hamburg er også en utmerket mulighet til å fordype seg i samlingen på Kunsthalle, et av Tysklands viktigste kunstmuseer. Her er noen av de mest betydningsfulle verkene fra mer enn 700 år med europeisk kunsthistorie samlet. Reiser du med barn er det selvsagt nesten et must å besøke Miniatur Wunderland. Denne gigantiske modelljernbaneutstillingen, den største i verden, er en opplevelse for hele familien. I det minste er det vanskelig å ikke la seg imponere over den store detaljrikdommen i landskapene og byene som de små modelltogene stadig kjører gjennom.

Restaurant og natteliv i Hamburg

Det er ikke lenger bare sjømenn i permisjon som slår seg løs i Hamburgs natteliv. Med alt fra koselige puber til sofistikerte cocktailbarer finnes noe for alle som ikke bare vil reise hjem til hotellet på slutten av dagen. Før du kommer så langt venter imidlertid flere, spennende kulinariske opplevelser på restaurantene i Hamburg. Det er selvfølgelig mange muligheter for å smake på tyske klassikere som wurst og surkål, men solid husmannskost er langt fra det eneste du kan få tak i i byen. I tillegg til fiskerestauranter finner du også et vell av restauranter hvis mat henter inspirasjon fra mange andre verdenshjørner. Sist men ikke minst er det selvfølgelig rikelig med anledning til å gå på ølsmaking i Hamburg, som har mange bryggerier.

Reiser til Tyskland

Les mer om Tyskland og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Tyskland her

Hoteller i Hamburg

Populære hoteller i Hamburg

Tyskland, Hamburg
8,7
Meget bra
2047 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 11 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
Tyskland, Hamburg
8,6
Meget bra
8691 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 8 km
  • Avstand til sentrum: ca. 9 km
  • Internettilgang / WiFi
Tyskland, Hamburg
7,1
Bra
2399 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 13 km
  • Avstand til sentrum: ca. 8 km
  • Internettilgang / WiFi