Reiser til Tyskland

I Tyskland kan man oppleve brede elver som er forbundet av mange kanaler, høye fjell, vakre storbyer og flott natur. Bestill din neste ferie til Tyskland med Solfaktor i dag!

Tyskland er en stormakt i EU og ett av verdens største industriland. Landet er meget forskelligartet fra nord til sør, og mellom øst og vest er kulturforskjellene meget stor. I midten av alt dette ligger Europas største metropol, nemlig Berlin. Tysklands hovedstad har en lang historie og er i dag en moderne metropol med mange forskjellige kulturer, flere universiteter, spennende museer, storslått arkitektur og spennende kulturelle arrangementer. Gjennom tidene har landet vært en viktig bidragsyter til den vestlige kulturarven med sine store komponister, forfattere, vitenskapsmenn, malere, diktere og astronomer.

Landet består av 16 stater og har lange tradisjoner for produksjon av vin og øl, og sør i landet kan man oppleve det frodige vinområdet langs Donauelven. Bygningene i hovedstaden Berlin vitner om byens voldsomme historie, og i dag er byen en smeltedigel for mange kulturer. Man kan gå på oppdagelse i de forskjellige områdene i byen som hver for seg har et eget særpræg, som påvirkes av innbyggerne.

En billig ferie i Tyskland med Solfaktor

Siden gjenforeningen har Tyskland blitt en stadig mer populær turistdestinasjon, og byer som Berlin og Hamburg har de senere årene tiltrukket seg mange turister, hvorav mange besøkende utnytter nærheten og den korte (og billige) transporten til en forlenget weekendreise. Hoteller i Tyskland holder generelt en høy kvalitet til en fornuftig pris, hvor frokost ofte er inkludert. Det finnes overnattingssteder av alle slag, inkludert både store kjedehoteller og små, familiedrevne gjestehus oppe i fjellene.

Byene i Tyskland

Tyskland har mange severdige byer, inkludert moderne storbyer som Berlin, Hamburg, München og Köln, som alle byr på et pulserende natteliv, fremragende shopping og imponerende arkitektur, men også historie- og kulturrike byer som Weimar, Lübeck, Goslar og Heidelberg. I Ruhr-området ligger byene så tett på hverandre at de stort sett har vokst sammen til et enormt byområde som har over 5 millioner innbyggere og er det fjerde største byområdet i Europa. Samtidig som at mange reiser på ferie til Tyskland for å oppleve byene, er det alltid gode muligheter for å komme seg ut i naturen. 

Naturopplevelser i Tyskland

Tyskland er omtrent like stort som Norge målt i areal, og har et meget variert landskap. En ferie i Tyskland betyr derfor også gode muligheter for mange forskjellige aktiviteter i naturen, for eksempel vandreturer i fjellene. Til toppen av fjellet Brocken kan man reise med et veterantog og nyte en fantastisk utsikt over det nordlige flatlandet.

Blant andre spektakulære naturopplevelser å oppleve i Tyskland er området Schwarzwald - den sorte skogen - som består av tette skoger, sjarmerende småbyer og 1500 meter høye fjell. Herfra er det ikke langt å reise for å prøvesmake lokale viner, som er fremstilt på druer fra åsene omkring Rhinen og Mosel.

Severdigheter og opplevelser

Berlin

Med sine omkring 3,7 millioner innbyggere er Berlin det syvende største metropole området i EU. Siden Tysklands gjenforening i 1990 har byen vært hovedstad i det samlede Tyskland.

Berlin huser verdensberømte universiteter, orkestre, museer og underholdningssteder og har blitt et sentrum for sportsbegivenheter, festivaler, kunstutstillinger og kosmopolitiske gründermiljøer i Europa. Dyrehagen i byen er den mest besøkte dyrehagen i hele Europa, og byen har verdens eldste filmstudio. Der har det blitt stadig mer populært blant filmskapere fra hele verden å spille inn filmer.

Men, Berlin byr på enda flere fasiliteter. Opplev store severdigheter som Brandenburger Tor, Riksdagsbygningen, Berlinmuren, Alexanderplatz, Museumsinsel, Postdamer Platz, Minnesmerket for Europas myrdede jøder, Perganmuseet, Berliner Dom, Sanssouci-palasset, Unter den Linden, Schloss Charlottenburg, Siegessäule, Mauerpark, Friedrichstrasse, Altes Museum, Bodemuseum, Pariser Platz, Grosser Tiergarten, Deutsches Historiches Museum - og mange flere.

En tur til Berlin er med andre ord en naturlig del av en ferie i Tyskland.

München 

München, som ligger på bredden langs elven Isar nord for de bayerske alpene, er hovedstad i den tyske delstaten Bayern, den tredje største byen i Tyskland, etter Berlin og Hamburg og den tolvte største byen i EU med sin befolkning på omkring 1,5 millioner mennesker.

Byen er et sentrum for kunst, teknologi, finans, kultur, innovasjon, utdannelse, forretninger og turisme i Tyskland og Europa. München har den høyeste levekvaliteten i Tyskland og den fjerde høyeste i verden. Byen er dessuten én av de mest velstående og raskest voksende byene i Tyskland. Den årlige oktoberfesten tiltrekker seg tusenvis av besøkende fra hele verden hvert år. 

I byen ligger en lang rekke store historiske og kulturelle severdigheter, blant annet Marienplatz, Frauenkirche, Englischer Garten, Virtualienmarkt, Deutsches Museum, Karlsplatz, Odeonsplatz, Hofgarten, Neue Pinakothek, Alten Pinakothek, Königsplatz, Olympiaturm, Olympiastadium, Isartor, Karlstor, Glyptothek, Barisches Nationalmuseum, Residenz-museum og Hofbräuhaus - og mange flere.

Schloss Neuschwanstein

Schloss Neuschwanstein, som ligger på en bakketopp over landsbyen Hohenschwangau nær Füssen i det sørvestlige Bayern, er et romansk palass fra 1800-tallet, som hvert år besøkes av mer enn 1,3 millioner mennesker og har opp mot hele 6000 besøkende hver dag i sommerperioden.

Slottet ble bestilt av Ludwig II i Bayern og var tiltenkt å være et hjem for kongen, mens det offisielt ble bygget til ære for komponisten Richard Wagner, som kongen hadde et tett personlig forhold til. Kong Ludwig betalte for slottet med egen formue og ved hjelp av et omfattende låneopptak og uten bruk av offentlige, bayerske midler. Etter kongens død i 1886 ble slottet åpnet for offentligheten.

Det nyromantiske slottet forener den samtidige arkitektoniske moten som er kjent som "slotsromantikk" - på tysk Burgenromantik - og Ludwig II's lidenskapelige interesse for Richard Wagners operaer.

Kölner Dom

Dersom Tyskland-ferien fører deg til Ruhr-distriktet, er et besøk i Kölner Dom nærmest obligatorisk. Den enorme katedralen, som ligger i byen Köln i delstaten Nordrhein-Westfalen, er sete for erkebiskopen i Köln og forvaltningen av kardinaldømmet i Köln. Den katolske katedralen ble forøvrig erklært verdensarvssted av Unesco i 1996 og er ikke bare Kölns, men også Tysklands mest besøkte landemerke med sine i gjennomsnitt 20.000 besøkende hver dag.

Byggingen av katedralen ble igangsatt i 1248 og pågikk i over 200 år, inntil arbeidet plutselig ble stanset i år 1473. Det videre arbeidet med å bygge katedralen ferdig ble først gjenopptatt på 1800-tallet og ble avsluttet mer enn 630 år etter at oppføringen av katedralen begynte i 1880.

Katedralen er den største gotiske kirken i den nordlige delen av Europa, den tredje høyeste kirkebygningen i verden og har de nest høyeste kirkespirene i hele verden, på  hele 156 meter. 

Bastei-klippene 

Bastei-klippene ligger 194 meter over elven Elbe og 305 meter over havet, i fjellkjeden Sandsteingebirge i delstaten Sachsen. Klippene er én av Tysklands største naturseverdigheter og den største attraksjonen i den 93,5 kvadratkilometer store nasjonalparken Nationalpark Sächsische Schweiz, som er forbundet med nasjonalparken Böhmische Schweiz på den tsjekkiske siden av landegrensen. Sammen utgjør disse nasjonalparkene et fantastisk naturområde i det østlige Tyskland.

De storslåtte klippeformasjonene har vært en turistattraksjon i over 200 år og har i flere omganger blitt gjort enklere tilgengelige for de mange turistene som besøker området. Allerede i 1824 ble det bygget en trebro som skulle forbinde flere av klippene sammen, men denne broen ble erstattet allerede i 1851 av den nåværende Bastei-broen, som er bygget av sandstein.

Steinformasjonene og de spektakulære utsiktene derfra har inspirert mange kjente kunstnere gjennom tidene. Blant dem er den romantiske tyske landskapsmaleren Caspar David Friedrich, hvis berømte maleri Felsenpartie im Elbsandsteingebirge er malt med Bastei som motiv.

På hjemmesiden til Tysklands offisielle turistbyrå kan du få en rekke ideer og praktiske opplysninger i forkant av din neste ferie i Tyskland. Hos det tyske turistbyrået finner du, blant mye annet, en rekke turforslag til din ferie i Tyskland. Du finner også informasjon om aktuelle begivenheter, og du kan laste ned turistbyråets forskjellige temahefter gratis.

Slik booker du en ferie i Tyskland

Med Solfaktor kan du reise på ferie i Tyskland fra flyplassene i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger eller Kristiansand, enten direkte eller med en mellomlanding underveis. Vi tilbyr flybilletter med rutefly til de beste prisene på internett og pakker dem sammen med våre hoteller i Tyskland, med mulighet til å supplere med en leiebil - alt sammen i én pakkereise, som er sikret av Reisegarantifondet. 

>> Nyt en flott ferie i Berlin

Siden gjenforeningen har Tyskland blitt en stadig mer populær turistdestinasjon, hvorav byer som Berlin de siste årene med god grunn har tiltrukket seg stor oppmerksomhet. Enten du reiser til hovedstaden eller til ett av de mange andre spennende reisemålene i det store landet, vil du nok oppdage hvordan Tyskland i resten av verden er kjent for sin grundighet og effektivitet, men landet kjennetegnes vel så mye av Gemütlichkeit og en overraskende stor regional variasjon.

 

Vakre landskaper og et kulturelt mangfold

Dersom du reiser til Tyskland kan du i løpet av én og samme ferie oppleve moderne, pulserende storbyer som Berlin, Hamburg, Köln og München, men også utforske mindre, tradisjonsrike middelalderbyer som Lübeck, Rothenburg og Baden-Baden. Samtidig kan du glede deg til å utforske en utrolig allsidig natur, som spenner seg fra vadehavslandskapene i nordøst til de høye alpene i sør. Tyskland har 16 nasjonalparker, 104 naturparker og 15 naturreservat som bare venter på å bli utforsket. Du skal heller ikke reise langt i Tyskland før du oppdager at det kulturelt er mye mer å utforske enn bare øl og lederhosen. Det er dermed ikke desto mindre verdt å reise hit om enn bare for å oppleve noen av de utallige tradisjonelle karnevalene, vin- eller oktoberfester.

Hvis det er en aktiv ferie du søker, så er Tysklands kilometerlange tur- og sykkelstier ideelle for utforskning. Det samme gjelder om vinteren, når du kan følge tyskerne opp til fjelltoppene i det sørlige Tyskland og Harzen, som er kjent for å være gode skiområder for familier. Utover dette har du naturligvis gode muligheter året rundt for å kombinere en aktiv reisestil med deilige, avslappende kurbad og velværebehandlinger i de mer enn 350 anerkjente kur- og spabyene, som ligger jevnt fordelt rundt om i landet. Enten du kommer deg rundt for egen maskin eller legger ut på en bilferie langs en av de mange temarutene, vil du også kunne oppleve den regionale variasjonen rent kulinarisk.

Hvis du ønsker å fordype deg i det regionale tyske kjøkkenet, kan du smake på både matretter som er laget på gamle oppskrifter nedarvet gjennom generasjoner og matretter med tydelige påvirkninger fra nabolandene. Til den gode maten kan det anbefales å prøve en vin fra et av Tysklands 13 vinområder eller en øl fra ett av de mer enn 1300 lokale bryggeriene. Lider du av godtesyke er det naturlig å reise til Tyskland i desember for å oppleve de hyggelige julemarkedene. Du vil finne utallige små boder og utslagssteder som fyller både torg og gågater, som du kan utforske til duften av glühwein og andre velsmakende bakverk og lyden av trivelig julemusikk.

Reisemål i Tyskland

 • Gjesteanmeldelser 8,3
  Berlin
  217 hoteller
 • Hamburg
  57 hoteller
  Hamburg er Tysklands nest største by, men som reisemål ligger det fremdeles litt i skyggen av landets andre storbyer. I den gamle hansabyen venter det deg likevel en rekke spennende severdigheter og et rikt kulturliv som bare venter på å bli oppdaget!

Populære hoteller i Tyskland

Tyskland, Hamburg
8,7
Meget bra
2057 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 11 km
 • Internettilgang / WiFi
 • Restaurant
Tyskland, Schleswig-Holstein, Flensburg
9,3
Fantastisk
2412 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 151 km
 • Internettilgang / WiFi
 • Restaurant
Tyskland, Schleswig-Holstein, Lübeck
9,5
Fantastisk
480 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 8 km
 • Internettilgang / WiFi
 • Parkering / Garasje

Hva sier gjestene i Tyskland?

8,3
Gjesteanmeldelser
Basert på 6 anmeldelser