Reiser til Tyskland

Tyskland er en skattekiste av attraksjoner og opplevelser. Fra imponerende natur i alpene til tradisjonelle landsbyer og til noen av de mest moderne storbyene i Europa. Bestill en billig reise til Tyskland med Solfaktor!

Tyskland som reisemål

Tyskland er et land i Mellom-Europa og grenser til Danmark, Østersjøen og Nordsjøen i nord, Nederland, Belgia, Luxembourg og Frankrike i vest, Sveits og Østerrike i sør, Tsjekkia og Polen i øst. Det er Europas viktigste industriland og den nest største staten i folkemengde i Europa med over 83 millioner innbyggere. Tyskland har hatt stor betydning i Europas kulturhistorie og politiske historie, og et besøk til landet gir dypt innblikk i historien. Her kan du oppleve noen av Europas mest pulserende storbyer, hyggelige landsbyer og utrolige steder på aktiv ferie i de majestetiske alpene. I Tyskland kan du glede deg til å utforske en utrolig allsidig natur. Tyskland har 16 nasjonalparker, 104 naturparker og 15 naturreservat som bare venter på å bli utforsket. Tyskland tiltrekker seg turister fra hele verden året rundt.

Attraksjoner og matopplevelser i Tyskland

Tyskland er et eldorado for spennende attraksjoner, historiske monumenter og kulturelle skatter. I Berlin stiger det ikoniske symbolet på gjenforeningen av Tyskland, Brandenburger Tor, majestetisk over byen. Selv om Berlinmuren er borte etterlater den et dypt inntrykk og minner om den kalde krigens historie. Havnen i Hamburg er en av Europas største og her kan du være med på elvecruise og oppleve byens maritime atmosfære. Det er også verdt å besøke Speicherstadt, et historisk lagerområde med sjarmerende kanaler som står på UNESCOs verdensarvliste. Kölnerdom i Köln er et imponerende gotisk mesterverk som er en av Europas mest berømte katedraler. Ta turen til Hohenzollern-broen kjent for sine hengelåser som et symbol på kjærlighet og opplev den flotte utsikten over elven Rhinen. I hjertet av München ligger Marienplatz som er stedet for det vakre rådhuset med det imponerende Glockenspiel. Her finner du også Nymphenburg-slottet, et imponerende palasskompleks omgitt av vakre hager og innsjøer.

Tyskland byr på en rik og variert matkultur. Her finner du både lokale matmarkeder, tradisjonelle bryggerier og elegante restauranter med Michelin-stjerne. Landet er kjent for sitt store utvalg av pølser, og hver region i landet har sin egen variant. Sauerkraut, den fermenterte kålen, er en vanlig følgesvenn til mange tyske måltider og gir en syrlig kontrast til kjøttretter. Schnitzel er en nasjonal rett som du kan prøve over hele Tyskland, men det kan variere om den er laget av svinekjøtt eller kalvekjøtt. Tyske bakverk som pretzel og brezel (saltkringle) er populære snack, spesielt sammen med lokal øl, og som en stor øl-nasjon finner du et bredt utvalg av ølstiler som pilsner, weissbier og bock. Tyskland er også kjent for vinproduksjonen, spesielt i vinregioner som Mosel og Rheingau.

Når er det best å reise til Tyskland?

Tyskland er et land som byr på spennende opplevelser uansett hvilken periode av året du velger å besøke. Nord i Tyskland, hvor du finner storbyer som Berlin og Hamburg, er våren et ideelt tidspunkt å besøke. I denne perioden er det stigende temperaturer, blomstrende parker og mange spennende aktiviteter å delta på. Den mest populære tiden å besøke Tyskland i nord er mellom juni og august, spesielt for de som ønsker å utforske byens utendørsaktiviteter. I det vestlige Tyskland, som i byen Köln, er høsten et flott tidspunkt å besøke. Da kan du oppleve behagelige temperaturer og mindre turister enn i sommersesongen. Rundt juletider er det også hyggelig å besøke julemarkedene i Köln og de omkringliggende områdene. I München som ligger i sør i Tyskland er sommeren høysesong. I denne perioden er det mange arrangementer og sommerfestivaler, og det milde været inviterer til sightseeing og utendørsaktiviteter. På vinteren trekker mange sørover i Tyskland for vintersport i alpene, og rundt desember er det mange hyggelige julemarkeder å besøke i området. Høsten er også en flott tid å utforske München sine ølhager og ta del i den tyske tradisjonen på Oktoberfest.

Populære reisemål i Tyskland

Tyskland er et land som kombinerer historie, pulserende kultur og variert natur. Her finner du en rekke populære reisemål. Fra trendy storbyer til pittoreske landsbyer, og til de majestetiske Alpene som inviterer til storslåtte naturopplevelser.

Berlin

Berlin er Tyskland sin hovedstad og tilbyr en unik kombinasjon av rik historie og nyskapende kreativitet. Det går direktefly fra flere norske byer og flyturen fra Oslo Gardermoen til Berlin Brandenburg Flyplass (BER) tar ca 1 time og 50 min. De siste tiårene har Berlin blitt en hypermoderne storby og et sentrum for kunst, kultur og natteliv. Her finner du et levende kunst- og musikkmiljø og spennende nabolag med moderne spisesteder. Nattelivet i Berlin er kjent som et av de mest energiske i Europa og flere nattklubber kan holde det gående i flere dager uten å stenge. En tur til Berlin er med andre ord en naturlig del av en ferie i Tyskland.

Hamburg

Hamburg byr på en tysk sjarm som går langt utover sine berømte landemerker. Du kommer deg hit med direktefly fra Oslo Gardermoen til Hamburg Flyplass (HAM) og flyturen tar ca 1 time og 40 minutter. Som kjent havneby i Tyskland er Hamburg kjent for sin maritime atmosfære, rike kulturarv og livlige gatekunst. Her kan du oppleve en spennende kulturscene, spesielt innen musikk, en åpen og mangfoldig befolkning og et pulserende natteliv. Hamburg inviterer til kombinasjon av historisk havneby og moderne storby som tiltrekker seg turister fra hele verden.

Køln

Køln er en egenartet by som må oppleves. Det går direktefly til Köln/Bonn Flyplass (CGN) fra Oslo Gardermoen og flyturen tar ca 2 timer og 5 minutter. En av hovedattraksjonene i både Tyskland og Køln er Kölnerdom, en majestetisk katedral og byens mest kjente arkitektoniske landemerke. Køln har en lang historie som en viktig handelsby ved Rhinen og byr på spennende kulturell arv og livlig uteliv. Opplev moderne arkitektur smeltet sammen med historiske kvartaler, kule nabolag og en rik kulturscene.

München

München er et ettertraktet reisemål i Tyskland. Hele året kommer du deg hit med direktefly fra Oslo Gardermoen til München Flyplass (MUC) og flyturen til ca 2 timer 20 minutter. München, som ligger på bredden langs elven Isar nord for de bayerske alpene, er hovedstad i den tyske delstaten Bayern og den tredje største byen i Tyskland. München er også den tolvte største byen i EU med sin befolkning på omkring 1,5 millioner mennesker. 
Byens rike historie kommer til uttrykk i bybildet gjennom arkitekturen og den sterke kulturelle arven. Det er mange store arrangementer og festivaler i München, spesielt i sommersesongen, men også på høsten hvor den store tyske ølfesten Oktoberfest går av stabelen. Med sin nærhet til alpene er München også en populær vinterdestinasjon for både skikjøring og naturopplevelser i fjellandskap.

Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Tyskland! 

 

 

Reisemål i Tyskland

 • Gjesteanmeldelser 8,7
  Berlin
  193 hoteller
  Berlin er et svært spennende reisemål som flere og flere reisende fra Norge får øynene opp for. Byen kombinerer historie og kultur med både en spennende matscene, uteliv og en moderne livsstil. En populær måte å oppleve Berlin på er med sykkel. ... Byen er svært sykkelvennlig, med godt merket Les mer
 • Hamburg
  52 hoteller
  Hamburg er Tyskland sin nest største by og i den gamle hansabyen venter det deg en rekke spennende severdigheter og et rikt kulturliv som bare venter på å bli oppdaget!

Populære hoteller i Tyskland

Tyskland, Hamburg
9,1
Fantastisk
1252 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 13 km
 • Avstand til sentrum: ca. 1.7 km
 • Internettilgang / WiFi
Tyskland, Schleswig-Holstein, Lübeck
9,5
Fantastisk
553 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 8 km
 • Internettilgang / WiFi
 • Parkering / Garasje
Tyskland, Berlin
9,0
Fantastisk
1952 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 28 km
 • Avstand til sentrum: ca. 1.1 km
 • Internettilgang / WiFi

Hva sier gjestene i Tyskland?

8,7
Gjesteanmeldelser
Basert på 9 anmeldelser