Reiser til Gümbet

Gümbet er stedet for deg som vil ha en aktiv ferie med full fart både dag og natt. Her finner du store og fine hotellanlegg. Familier velger ofte de anleggene som ligger nærmest stranden.

Gümbet er stedet for deg som vil ha en aktiv ferie med full fart både dag og natt

Bare 2 km fra Bodrum sentrum ligger den lille landsbyen Gümbet. Småbyen har egen bystatus men er omkranset av Bodrum by.

På dagtid kan du ta del i et mangfold av vannaktiviteter. På kvelds-og nattetid er det et stort utvalg av barer og annen underholdning du kan boltre seg i. Byen har et stort utvalg av gode spisesteder med mat fra alle verdensdeler.

Her finner du store og fine hotellanlegg. Familier velger ofte de anleggene som ligger nærmest stranden. Opp fra stranden ligger gatene med et sprudlende uteliv på kveldstid.

Fra sjøsiden av landsbyen kan du vandre langs strandpromenaden over til den fredfulle landsbyen Bitez. Dette er en “himmelsk” tur i solnedgangen.

Gumbet på den vakre Bodrum-halvøya er et av Tyrkias mest populære reisemål. Det skyldes først og fremst lange sandstrender og badebyens rike fornøyelsesliv. Beliggenheten tett på Bodrum, den mest sjarmerende byen på den tyrkiske riviera, er en ekstra bonus. Det skal også bare en kort tur med dolmus-buss til for at du også kan nyte godt av de mange shoppingmulighetene, fornøyelsene og resturantlivet i Bodrum. 

 

Livlig badeby tett ved Bodrum 

Men det er slett ikke sikkert at du kan løs rive deg fra strandlivet i Gumbet. Det tidligere fiskerleie i bunnen av den lille bukten på sørsiden av Bodrum-halvøya regnes i dag for å ha en av områdets beste badestrender. Mange sm reiser til Gumbet for også det meste av ferien til å gå med på å bare slappe av i sanden ved buktens klare, lave vann. Reiser du med barn som vil at det skal skje litt mer, eller er du selv ute etter en litt mer aktiv ferie, da er det rike muligheter for å gi seg i kast med forskjellige vannsportsaktiviteter. 

Tidligere betraktes Gumbet primært som en strand i utkanten av Bodrum, men med tiden har den utviklet seg til en selvstendig ferieby som har stort sett alt det du trenger til en ferie. Utover et godt utvalg av hotell i Gumbet er badebyen spesielt kjent for å ha et rikt nattliv med utallige barer og diskoteker. Foretrekker du en litt mer fredelig aften, da er det også masse av koselige kafeer og resturanter som byr på alt fra klassiske tyrkiske retter til menykort av mer internasjonalt tilsnitt. 

I likhet som at du lett kommer inn til Bodrum by, tar det heller ikke lang tid å ta turen i motsatt retning over til nabobyen Bitez. Den er litt mer fredelig og har utover en inviterende strand, også en hyggelig promenade, hvor du kan slå deg ned på en kafè med en forfriskning og bare nyte utsikten over vannet. 

Dra på oppdagelse på Bodrum-halvøya 

I det hele tatt er en reise til Gumbet en opplagt sjanse for å kombinere avslappende stunder på stranden med spennende utflukter. Det er mange muligheter for å dra på oppdagelse for seg selv, og holder du deg til Bodrum-halvøya, kommer du ikke lenger vekk enn at du kan nå tilbake til Gumbet for en siste kveldsdukkert før maten. Selv hvis du ikke er spesielt historieinteressert, kan en utflukt til Bodrum-amfiteateret og Mausoleet ved Halicarnassus anbefales. I likhet er en tur til Bodrum Slottet og det spennende Museum for Undervansarkeologi et besøk verdt.

Reiser til Tyrkia

Les mer om Tyrkia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Tyrkia her

Hoteller i Gumbet