Reiser til Bodrum by

Byen Bodrum er et mekka for shopping, kulturopplevelser og historiske steder, lange dager på stranden og topp uteliv. Bli med på vindsurfing, dykking, eller en båttur i Egeerhavet. Prisnivået i Tyrkia er fremdeles lavt.

Bodrum er et mekka for shopping, kulturopplevelser, avslappet strandliv og topp uteliv

I likhet med provinsen heter provinshovedstaden også Bodrum, og har ca 30.000 innbyggere. Hovednæringsveiene i dag er fiske, båtbygging, jordbruk, håndverk og den stadig økende turistindustrien.

Byen er sammensatt av det gamle og det nye, og bare en kort tur opp fra havna finner du mausoleet med Myndos-porten. Denne gamle byporten ble bygget under regjeringstiden til kong Mausolus og var åstedet for de blodigste kampene under beleiringen av Alexander den store. På åssiden bak byen står festningen som i dag er gjort om til et historisk museum. Her finner du også museet for undervansarkeologi som ble kåret til årets europeiske museum i 1995. Det gamle amfiteateret som ble bygget av kong Mausolos, er i dag restaurert, og i hele sommersesongen blir det blant annet holdt konserter her. Grip sjansen om du får den! Det er en minnerik opplevelse med en unik utsikt over byen.

Veien fra borgen ned til byen går gjennom trange og smale handlegater. Her selges det meste, og alt kan prutes på. Tyrkiske håndverkstradisjoner vises fram i et mylder av tepper og tekstiler, smykker av sølv og gull, ornamenterte kobber- og tinngjenstander. Er du glad i å handle må du unne deg noen timer i dette eldoradoet. Det lokale markedet i byen er også en liten perle for shoppere.

I kontrast til det historiske og kulturelle i Bodrum, kan du oppleve et urbant uteliv det virkelig svinger av. Den østre delen av byen har et mangfold av barer og nattklubber som holder åpent til dagen gryr.

Uansett hvor lang ferien din er, vil du aldri kjede deg i Bodrum. Til det er tilbudet av aktiviteter for stort. Du kan bli med på vindsurfing, dykking, båttur i Egeerhavet, seiltur med de tradisjonelle trebåtene eller bilturer til historiske steder. Like ved bussterminalen i byen finner du et Hamam, det vil si tyrkisk bad. Her kan du la kroppen føle velvære etter en lang dag med hektisk aktivitet.

Bodrum ligger like ute ved det klare middelhavet for foten av fjellet på halvøya av samme navn. Til tross for at Bodum hører til blandt de mest populære reisemålene i Tyrkia, er byen utrolig stemningsfull og uspolert. Den vakre beliggenheten ved en beskyttet bukt få kilometer fra den greske ferieøya Kos gjør naturligvis sitt, men også borgen Bodrum Kalesi, som ligger ved innseilingen til byen. Og ikke minst de labyrintiske, smale gatene og torgene med deres mange spennende butikker og kafeer bidrar til stemningen. 

 

Strendene i Bodrum

Det er en smal stripe strand langs promenaden og en liten strand ved den østlige delen av byen. Men "badeby" er ikke god beskrivelse av Bodrum. Ønsker du å bruke en dag på å bare slappe av i sanden ved det lune havet, ligger det populære badebyer som Gümbet og Bitez i buktene umiddelbart vest for Bodrum. Her er det som regel litt mer albuerom og lavvann-områder, som er utmerket for barnefamilier. Vil dere finner på noe annet enn å bare slappe av i solen, er det også gode muligheter for å prøve kreftene med forskjellige former for vannsport. 

Vil du besøke noen av de nærliggende strendene, er det rike muligheter for å hoppe på en gulet nede ved havnen. Disse tradisjonelle båtene tilbyr både dagsturer ut langs kysten og badeturer til de nærmeste buktene. Det er også en mulighet å seile en tur til nærliggende Kos. Vil du ikke ligge på stranden hele dagen er det også mye å utforske inne på selve Bodrumhalvøya. En av de billigste måtene å komme seg rundt på er med dolmus (en liten buss), men vil du ha mer frihet til å følge din egen reiseplan, kan du naturligvis også velge å leie en bil til ferien. 

Resturanter og nattliv 

Utover de skjønne badestrendene og halvøyas mange severdigheter, gir en reise til Bodrum deg perfekte muligheter til å utforske ferien med lekre måltider. Det lokale kjøkkenet er ikke overraskende preget av byens beliggenhet like ved havet, hvorfra det daglig kommer friske forsyninger til byens resturanter. Spesielt langs Neyzen Tevfik. Dette er gaten som løper langs marinaen, og her finner du en perlerekke av gode resturanter, hvor du både kan få helt klassiske tyrkiske retter, men også mer internasjonale tilbud. 

Hvis du etter et godt måltid ikke er klar for å vende hjem til hotellet, er det gode muligheter for å fortsette kvelden ute i Bodrum. Det er ikke uten grunn at Bodrum ofte beskrives som Tyrkias svar på Saint-Tropez. Det er masse av trendye barer og store diskotek, hvor folk fra hele verden møtes for å danse til de nyeste rytmene. Foretrekker du en litt mer rolig kveld i byen, i mer fredelige omgivelser, er det også mange mindre barer hvor du kan runde dagen av med en forfriskende drink. 

Reiser til Tyrkia

Les mer om Tyrkia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Tyrkia her

Hoteller i Bodrum

Populære hoteller i Bodrum

Tyrkia, Egearregionen, Bodrum
8,4
Meget bra
482 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 43 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Tyrkia, Egearregionen, Bodrum
9,4
Fantastisk
500 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 43 km
  • Nærmeste strand: ca. 700 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Tyrkia, Egearregionen, Bodrum
9,4
Fantastisk
432 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 38 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.1 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)