Reiser til Bangkok

Bangkok er et eldorado for storbyopplevelser! Hovedstaden i Thailand inviterer til majestetiske severdigheter, fantastisk kulturliv, gastronomiske matopplevelser og et hektisk natteliv. Bestill en billig reise til Bangkok med Solfaktor!

Bangkok som reisemål

Bangkok er hovedstaden i Thailand og ligger på begge sider av elven Chao Phraya, 40 kilometer fra elvens munning i Thailandbukta. Byen har over 14,6 millioner innbyggere og er Thailand sin dominerende kulturelle og økonomiske senter. Her kan du oppleve en unik kombinasjon av kultur, gastronomi, historie, shopping og natteliv. Bangkok er en av verdens største turistbyer og flere millioner besøker byen årlig. Det er et fantastisk reisemål i seg selv, men også et ideelt utgangspunkt for å utforske nærliggende reisemål  som Koh Samet, Rayong, Koh Chang, Pattaya og Hua Hin.

Attraksjoner og aktiviteter i Bangkok

Bangkok byr på et stort mangfold av attraksjoner og aktiviteter. Her finner du en mengde praktfulle buddhistiske templer og omtrent 700 buddhistiske klostre. En av de mest ikoniske attraksjonene i byen er det storslåtte kongelige slottet, Grand Palace, som ligger sentralt i den eldre delen av Bangkok. Dette palasskomplekset er en imponerende arkitektonisk perle, i tillegg til det vakre tempelet Wat Phra Kaew som regnes som det mest hellige tempelet i Thailand. Like ved ligger tempelet Wat Pho med en 46 meter lang statue av en liggende Buddha.

Et annet bemerkelsesverdig tempel i Bangkok er Wat Arun, som troner langs Chao Phraya-elven med storslått arkitektur. Om du ønsker å klatre opp de bratte trappene til toppen vil du bli belønnet med en fantastisk utsikt over elven og byen. Det er også populært å bli med på båttur (kalt “klong-tur") langs byens mange kanaler og oppleve Bangkok fra vannet.  
Ønsker du litt avkobling fra det hektiske storbylivet kan du ta turen til Lumpini Park som er en grønn oase midt i Bangkok sine travle gater. Her kan du ta en rolig spasertur rundt innsjøen, leie en båt eller delta på Tai Chi eller yoga sammen med lokalbefolkningen.
Bangkok kan også friste med en rik kunst- og kulturscene. Du kan oppleve teaterforestillinger på Siam Niramit med dans, musikk og skuespill, og besøke byens mange kunstgallerier og museer.

Bangkok er et ideelt utgangspunkt for nærliggende feriesteder i Thailand. Kun to timer kjøring fra Bangkok ligger den livlige kystbyen Pattaya, som inviterer til festlig strandliv, spennende aktiviteter og natteliv. På den andre siden av Thailandbukta ligger sjarmerende Hua Hin, som er kjent for storslåtte monumenter, behagelig strandliv og flotte golfbaner.
Du kan også utforske øylivet i nærheten av Bangkok. Sørøst for byen ligger Koh Samet, en tropisk øy i provinsen Rayong, som er kjent for sine nydelige sandstrender og avslappende atmosfære. Litt lenger sør ligger den frodige øya Koh Chang som inviterer til deilig strandliv og naturskjønne opplevelser. Mange velger å tilbringe 2-3 dager i Bangkok på vei til nevnte destinasjoner, eller som en avslutning på vei hjem.

Når er det best å reise til Bangkok?

Du kan besøke Bangkok året rundt. Høysesongen er i den tørre sesongen fra november til mars når temperaturen ligger rundt 30 grader, med stabilt vær og lav luftfuktighet. Mange benytter seg derfor å ta juleferie i denne perioden. Den varmeste sesongen er fra mars til mai hvor det kan bli høye temperaturer og spesielt høy luftfuktighet. I denne perioden er det færre turister som besøker byen. Fra juni til oktober er det regnsesong og det kommer periodevis med kraftige regnskyll og luftfuktigheten er høy. Det regner vanligvis ikke hele dagen og det er lengre perioder med sol. I denne perioden kan du gjøre gode kupp på fly og hotell og oppleve Bangkok fra en noe mer avslappet side – selv om det alltid er liv i hovedstaden i Thailand.

Matopplevelser og uteliv i Bangkok

Bangkok er en kulinarisk metropol som kan friste med et imponerende og variert utvalg av matopplevelser. Byen byr på et bredt spekter av restauranter og spisesteder. Fra lokale matboder og avslappende spisesteder til eksklusive restauranter på takterrasser med flott utsikt og Michelin-stjerner. På menyen finner du både tradisjonelle thailandske retter og internasjonale retter fra alle verdens hjørner.

For en autentisk matopplevelse bør du ta turen til Bangkok sine mange matboder. Blant annet i nabolag som Chinatown og Khao San Road. Her er gatene fylt med boder som serverer autentiske thailandske retter til lav pris og det gir deg en smak av det lokale livet. Det er også verdt å ta turen til ulike gatemarkeder. For eksempel Chatuchak Weekend Market, Asiatique The Riverfront og Or Tor Kor Market, som tilbyr et enormt utvalg av ferske råvarer, lokale delikatesser, samt suvenirer og kunsthåndverk. Nattmarkeder er også en viktig del av Bangkok sin matkultur. For eksempel Bangkok Train Night Market Ratchada eller Rod Fai Market tilbyr et bredt utvalg av mat og drikke, fra lokale spesialiteter til internasjonale retter.

Bangkok er en storby som aldri sover. Nattelivet er hektisk og pulserende og et stort trekkplaster for mange turister. Her finner du livlige barer, puber og nattklubber som holder det gående til de tidlige morgentimene. Områder som Soi Cowboy og Nana Plaza er kjent for underholdning og utesteder med neonbelysning og en festlig atmosfære etter solnedgang. Du finner også mange takterrasser i Bangkok som byr på en mer avslappet stemning hvor du kan nyte en cocktail med fantastisk utsikt over byens skyline.

Fly og hotell i Bangkok

Du kommer deg enkelt fra Norge til Bangkok. Det går direktefly fra Oslo Gardermoen til Bangkok Internasjonal lufthavn, Suvarnabhumi lufthavn (BKK), og flyturen tar ca 11 timer. Don Mueang internasjonale lufthavn (DMK) er den andre flyplassen i Bangkok som betjener noen flyvninger, men Suvarnabhumi lufthavn (BKK) er den største. Fra flyplassen er det enkelt å ta taxi til hotellet ditt og du finner taxier utenfor ankomsthallen. En annen praktisk måte å komme seg til sentrale deler av Bangkok er å ta ekspresstoget, Airport Rail Link. Det er et rimelig alternativ som går raskt og du unngår trafikk og kø. Det er også flere flybusser som tar deg til forskjellige steder i Bangkok og til nærliggende destinasjoner som Koh Samet, Rayong, Koh Chang, Pattaya og Hua Hin

Det er et stort og variert utvalg av overnattingsmuligheter i Bangkok. Her finner du noe som passer til enhver smak og budsjett. Velg mellom eksklusive hotellkjeder med  all-inclusive, store ferieleiligheter med god plass, mindre hoteller, sjarmerende gjestgiveri eller fem-stjerners hoteller. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille en pakkereise med fly, hotell og eventuelt guidede turer inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Bangkok og Thailand!

Reiser til Thailand

Les mer om Thailand og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Thailand her

Hoteller i Bangkok

Populære hoteller i Bangkok

Thailand, Sentral-Thailand, Bangkok
9,4
Fantastisk
6269 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 12 km
  • Avstand til sentrum: ca. 9.6 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Thailand, Sentral-Thailand, Bangkok
8,9
Meget bra
4803 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 25 km
  • Avstand til sentrum: ca. 2 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Thailand, Sentral-Thailand, Bangkok
8,5
Meget bra
6964 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 25 km
  • Avstand til sentrum: ca. 400 m
  • Internettilgang / WiFi