Reiser til Santa Ponsa

Nyt en deilig sol- og badeferie på reise til Santa Ponsa på Mallorca. Her finner du barnevennlige sandstrender, spennende aktiviteter og gode matopplevelser. Bestill en billig reise til Santa Ponsa med Solfaktor!

Santa Ponsa som reisemål

Santa Ponsa er en ferieby ved Middelhavet, på vestkysten av øya Mallorca i Spania. Det er en sjarmerende kystby omgitt av flotte bukter og hyggelige strender. Feriebyen tiltrekker seg reisende som søker sol og bad i avslappende omgivelser og passer like godt for familier med barn, par og eldre.

Attraksjoner og aktiviteter i Santa Ponsa

I Santa Ponsa kan du glede deg over mange attraksjoner og aktiviteter for hele familien på ferie. Feriebyen er først og fremst kjent for sitt herlige strandliv, og hovedstranden, Playa de Santa Ponsa, er en barnevennlig strand med myk sand og rolig vann. Her finner du mange fasiliteter og vannsportaktiviteter som vannscooter og snorkling. Stranden i Santa Ponsa har blitt tildelt Europas prestisjetunge blå flagg og regnes som en av de beste strendene på Mallorca. Det er også en hyggelig strandpromenade langs stranden med flere spisesteder og strandbarer. En uslåelig kombinasjon for deg som ønsker en sydentur til ferien.

Det er også populært å besøke Santa Ponsa for en aktiv ferie på Mallorca. Det er flotte nærliggende områder som inviterer til både fotturer og sykkelturer, spesielt i Tramuntana-fjellene i nærheten. Feriebyen er også en perfekt destinasjon for golfentusiaster med flere golfbaner tilgjengelig. Santa Ponsa Golf Course ligger like utenfor byen og er et populært valg.

I nærheten av Santa Ponsa ligger attraksjoner som Marineland Mallorca som er attraktivt om du reiser med barn. Her kan du oppleve delfinshow og se eksotiske dyr på nært hold. Det er også å anbefale å ta en dagstur til hovedstaden Palma, som ligger bare en kort kjøretur unna. Her kan du oppleve den imponerende katedralen La Seu, spasere gjennom pittoreske gater i gamlebyen, og besøke kongepalasset Almudaina. Byen er også kjent for gode shoppingmuligheter og smakfulle matopplevelser.

For deg som ønsker å se på flere muligheter for en aktiv ferie på Mallorca er også Port de Soller et spennende sted. Her kan du oppleve den majestetiske  Serra de Tramuntana-fjellkjeden som omgir byen og stedet er perfekt for fotturer og vandring. Port de Soller er også et ypperlig sted for sykling. I nabobyen Paguera kan du ta med familien på sykkeltur i vakker natur og byen har flere golfbaner, mens i Valldemossa finner du det største og mest imponerende klatrefeltet på øya, Sa Gubia.

>> Les mer om din reise til Spania her

>> Les mer om Familieferie på Mallorca her

>> Les mer om våre forslag til Sommerferie her

Når er det best å reise til Santa Ponsa?

Høysesongen på Santa Ponsa, som i Spania, er fra juni til august og i denne perioden er det flest turister som reiser til Santa Ponsa. Du kan forvente solfylte dager, minimalt med nedbør og temperaturer rundt 30 grader. Ønsker du å styre unna de største folkemengdene, kan du vurdere å besøke Santa Ponsa på våren eller høsten. I disse sesongene er det behagelige temperaturer rundt 20-25 grader på dagtid, og det er en mer avslappet atmosfære. Det er også en flott tid for en aktiv ferie på Mallorca til å utforske naturen på øya enten til fots eller på sykkel, spesielt i de nærliggende fjellene.

Matopplevelser og uteliv i Santa Ponsa

I Santa Ponsa finner du et smakfullt og variert utvalg av matopplevelser. Her kan du nyte ferske sjømatretter og prøve lokale delikatesser som paella og sobrasada på hyggelige restauranter. Du finner både spisesteder som serverer tradisjonelle retter, samt restauranter som serverer internasjonale retter fra flere verdenshjørner. Langs strandpromenaden og ved havnen kan du nyte måltider med fantastisk utsikt over Middelhavet.

Santa Ponsa byr på et livlig uteliv. Enten du ønsker å nyte drinker ved stranden i avslappet atmosfære eller feste hele natten på en nattklubb. For de som søker et mer pulserende natteliv, er det kun en kort kjøretur unna det beryktede nattelivet i Magaluf og en Partyferie på Mallorca.

Fly og hotell i Santa Ponsa

Det er enkelt å komme seg fra Norge til Santa Ponsa. Det går direktefly til Palma de Mallorca Flyplass (PMI) og flyturen fra Oslo Gardermoen tar ca 3 timer og 30 minutter. Det er flere måter å komme seg til Santa Ponsa fra Palma de Mallorca. Noen hoteller tilbyr transporttjenester, så det er lurt å sjekke med hotellet ditt om det er inkludert. Taxi er det enkleste som du finner tilgjengelig utenfor ankomsthallen, og turen tar vanligvis rundt 30 minutter. Det er også bussforbindelse fra flyplassen til Santa Ponsa. Bussene går regelmessig og er et billigere alternativ, men bussturen tar litt lengre tid. Ønsker du mer frihet til å utforske øya på egen hånd, kan du vurdere leiebil. Det er et velutbygd vegnettet på Mallorca og veiene til Santa Ponsa er godt skiltet og enkle å kjøre.

Santa Ponsa byr på en rekke gode overnattingsalternativer for enhver smak. Her finner du alt fra koselige boutique-hoteller til større all-inclusive hoteller. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille pakkereiser med fly, hotell og eventuelt transport eller leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Santa Ponsa og Mallorca!

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller i Santa Ponsa

Populære hoteller i Santa Ponsa

Spania, Mallorca, Santa Ponsa
9,2
Fantastisk
13 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 31 km
  • Nærmeste strand: ca. 400 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Mallorca, Santa Ponsa
8,3
Meget bra
1034 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 32 km
  • Nærmeste strand: ca. 400 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Mallorca, Santa Ponsa
8,8
Meget bra
1790 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 31 km
  • Nærmeste strand: ca. 150 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Santa Ponsa?

8,7
Gjesteanmeldelser
Basert på 36 anmeldelser