Reiser til Can Pastilla

Can Pastilla ligger sentralt plassert øst for Palma by og på veien mot Arenal. Fra Can Pastilla tar det kun fem minutter å kjøre til flyplassen og ett kvarter til Palma. I den lille byen ligger det meste innenfor kort rekkevidde, og stedet er et godt utgangspunkt hvis du vil utforske Mallorca på egenhånd. Langs den lange og finkornete stranden løper en vakker strandpromenade, og på den barnevennlige stranden kan man leie solstoler og parasoller. Can Pastilla byr på mange gode resturanter og et livlig natteliv. På stranden og i det omkringliggende området kan man delta på mange aktiviteter, blant annet windsurfing og mountainbiking. Det ligger også en 18-hulls golfbane i nærheten.

Can Pastilla er et lite og flott reisemål, spesielt for barnefamilier

Can Pastilla var et av de første stedene på Mallorca som tok i mot solhungrige nordeuropeere på 1960-tallet. Siden den tid har stedet utviklet seg til å bli et fint, lite reisemål, spesielt for barnefamilier. Småbyen ligger sentralt til, øst for Palma og på veien mot Arenal.

Småbyen Can Pastilla har én hovedgate med sidegater som løper ned mot båthavnen og strandpromenaden. Fra Can Pastilla er det enkelt å utforske deler av eller hele øya. Hvis du ikke leier bil på egenhånd, kan du benytte den lokale rutebussen eller bli med på en av de organiserte turbussene som går til steder du vil lære bedre å kjenne.

Nesten hele østkysten av Palmabukten er en sammenhengende sandstrand. De små feriedestinasjonene ligger som perler på en snor og bindes sammen av en lang strandpromenade. Langs denne promenaden ligger kafeer, barer og reaturanter tett i tett. Om kveldene er det et yrende liv her.

Stranden utenfor Can Pastilla regnes for å være den beste stranden i området med sin flotte, lyse sand som møter sjøen i et bredt og langgrunt belte. Her kan hele familien kose seg med bading og soling eller bli med på en av de ulike strandaktivitetene.

Ettersom at byen ligger nær flyplassen forekommer det til tider flystøy.

Hvis du reiser sørøst langs kysten fra Palma er Ca'n Pastilla den første ferieresorten du kommer til. Her, midt i Palmabukten, Bahia de Palma, og tett på flyplassen kan du nyte en avslappende badeferie og samtidig ha hovedstadens mange opplevelser innenfor kort rekkevidde. Can Pastilla, som utgjør den vestlige enden av Playa de Palma, har en liten havn, men livet i feriebyen foregår først og fremst på den fine sandstranden og oppe på promenaden. 

Nyt en badeferie tett på storbyens mange opplevelser

Nærheten til Palma de Mallorca gjør Ca’n Pastilla til det perfekte reisemålet for deg som drømmer om å kombinere en strandferie med en storbyferie, enten du reiser en langhelg uten barn eller drar med hele familien. I hovedstaden finner du et stort utvalg av spennende tapasrestauranter, shoppingmuligheter og severdigheter. Hvis du reiser med barn er det nærmest obligatorisk å tilbringe noen timer i det lokale Palma Aquarium like sør for Can Pastilla og besøke det store badelandet Aqualand Arenal.

Strandpromenaden ved Ca’n Pastilla strekker seg helt inn til Palma mot vest og til den livligere feriebyen Arenal mot øst. Langs promenaden kan man sykle langs kysten, noe som er særdeles populært hos både de lokale og turister. Det er mulig å leie sykler til lave priser, men dersom du vil inn til hovedstaden er det også mulig å hoppe på en lokalbuss eller benytte taxi. Sistnevnte er et naturlig valg om kvelden dersom du ønsker å utforske et større natteliv enn det som finnes i Can Pastilla.

Det ligger forøvrig tallrike barer, restauranter og kaféer i selve Can Pastilla, hvorav mange ligger i vannkanten og i sidegatene mellom havnen og hovedveien. Her kan du få servert alt fra spanske spesialiteter til internasjonale favoritter. Forøvrig finner du noen småbutikker, kiosker og minimarkeder i bygatene, der du får kjøpt de fleste daglige fornødenheter.

Lei en bil til ferien

Hvis du ønsker å utforske andre deler av Mallorca mens du er på ferie, er det som regel mest praktisk å leie en bil. Det tar for eksempel ikke mer enn tyve minutter å kjøre litt innover i landet til den sjarmerende, mellomstore byen Llucmajor, som i motsetning til Ca’n Pastilla er meget lite berørt av turisme. Her kan du derfor oppleve et mer autentisk spansk hverdagsliv, og vi anbefaler at du legger besøker samme dag som én av de tre ukentlige markedsdagene avholdes.

En leiebil gir deg dessuten mulighet til å oppleve de mer landlige delene av øya med vingårder og små fjellandsbyer, for ikke å snakke om å finne små og uforstyrrede badeviker. 

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller i Can Pastilla

Populære hoteller i Can Pastilla

Spania, Mallorca, Can Pastilla
  • Nærmeste flyplass: 3 km
  • Nærmeste strand: ca. 550 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Mallorca, Can Pastilla
  • Nærmeste flyplass: 3 km
  • Nærmeste strand: ca. 250 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Mallorca, Can Pastilla
  • Nærmeste strand: ca. 10 m
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant