Reiser til Cala Bona

Den lille fiskehavnen Cala Bona ligger i direkte tilknytning til Cala Millor, og i høysesongen går et lite tog mellom de to stedene. Dette er et barnevennlig alternativ med mye å gjøre for de minste.

Den lille fiskehavnen Cala Bona ligger i direkte tilknytning til Cala Millor, og i høysesongen går et lite tog mellom de to stedene

I Cala Bona er det lav bebyggelse og et mye roligere tempo enn i nabolandsbyen. Her der det mange muligheter for deg som liker gode shoppingopplevelser og deg som vil nyte gode smaksopplevelser i en av byens restauranter.

Hele østsiden av Mallorca har et grønt og kupert landskap som mange utforsker på egne sykkelturer i merkede løyper. Punta de n`Amer er et naturreservat hvor du kan gå fottur opp til det historiske vakttårnet.

Det er tre hovedattraksjoner for barna som de antagelig sent vil glemme. Den ene er Fantasy Park- en stor og flott lekepark. Glassbunnbåter for utforsking av kystlinjen er den andre, og den tredje er Safariparken hvor de kan oppleve ville dyr på nært hold. Utover dette finnes det en veletablert rideskole; Rancho Willy, og flere gode golfbaner i nærheten.

Avstanden til flyplassen i Palma er ca 65 km.

Cala Bona er en liten, fredelig ferieby på Mallorcas vakre østkyst, som er kjent for sine gylne, familievennlige sandstrender. Rett sør for Cala Bona, i samme bukt, ligger den større Cala Millor , som er et litt mer folksomt reisemål , men som også har en av øyas beste sandstrender. Er det ikke et sprudlende natteliv du ser etter, men heller å slappe av ved vannet, så vil Cala Bona være det beste valget. Det er dessuten ikke lenger mellom disse to feriebyene, som i all hovedsak henger sammen, enn at du i prinsippet kan reise frem og tilbake, for variasjonens skyld. 

 

Perfekt for en fredelig ferie på Mallorca

Som så mange av feriebyene på Mallorca, var Cala Bona opprinnelig en liten fiskerlandsby. I dag er det nesten utelukkende små lystbåter som ligger og vugger i byens havn, men den opprinnelige fiskerbyens fredelige atmosfære er fortsatt intakt. Sammen med det gode utvalget av hoteller og ferieleiligheter, gjør dette Cala Bona til det perfekte reisemålet for både familier og par som ønsker seg en komfortabel base med innbydende sandstrender innenfor gåavstand. Det tar bare omtrent 20 minutter å gå til den lange sandstranden ved Cala Millio, hvis du ikke får dette dekket av de små sandstrendene ved selve Cala Bona. Du kan eventuelt leie en sykkel eller hoppe på en av de lokale bussene, som kjører daglig mellom de to byene. 

I Cala Bona skal du heller ikke gå langt om du trenger noen forfriskninger. Spesielt rundt havnen ligger det flere restauranter, der du kan slå deg ned for å nyte et godt måltid og den avslappede stemningen du finner her ved det lune middelhavetet. Det er likevel også utallige kafeer og barer langs strandpromenade, som du kan følge helt til Cala Millor. Alle daglige handlebehov får du dekket i byens mini-markeder og i en del småbutikker. 

Mange utfluktsmuligheter

Når du reiser til Cala Bona kan du også enkelt fylle hele ferien med bare å slikke sol og nyte utsikten over havet . Den lille feriebyen gir deg likevel også et godt utgangspunkt for å dra på flere spennende utflukter. Det er for eksempel ikke spesielt langt til de fantastiske dryppsteinshulene, Cuevas del Drach, som skuler spektakulære stalaktitter og stalagmitter i tillegg til Lago Martel, en av Europas største underjordiske sjøer. Har du en leiebil kan det også varmt anbefales å sette av en dag til å kjøre nord ut mot Cap de Formentor. Det siste stykket ut mot fyret må uten tvil regnes som en av de flotteste veistrekningene på Mallorca. Ta deg også tid til å utforske noen av de hyggelige byene og strendene, som du passerer underveis. I Alcudia kan du for eksempel se restene av en romersk by, Pollentia, og et oldtids teater.  

Bestill reisen din til Cala Bona på nett

Solfaktor er et nettbasert reisebyrå og du kan enkelt og trygt bestille en billig reise til Cala Bona på nettet som en samlet pakke inkl. fly, hotell og flyplass-transport eller billeie. Bestiller du en pakkereise til Mallorca er du automatisk dekket av reisegaranti og pakkereiseloven. Om du heller ønsker å arrangere reisen din til Mallorca på egenhånd, kan du naturligvis bare bestille hotellet gjennom oss. Du finner reiser til Cala Bona med flere lavprisselskaper som Norwegian, SAS, Ryanair og Eurowings, og du kan reise fra flyplasser som  Oslo Gardermoen, Torp, Flesland og Værnes. Du kan også velge å oppleve enda mer av Mallorca på en rundreise, les mer om dette i våre reisetemaer. 

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller i Cala Bona

Populære hoteller i Cala Bona

Spania, Mallorca, Cala Bona
8,9
Meget bra
87 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 69 km
  • Nærmeste strand: ca. 70 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Mallorca, Cala Bona
8,2
Meget bra
894 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 69 km
  • Nærmeste strand: ca. 400 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Mallorca, Cala Bona
9,5
Fantastisk
132 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 69 km
  • Nærmeste strand: ca. 550 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)