Reiser til Barcelona

Barcelona i Spania er et fantastisk reisemål for alle som ønsker å oppleve en unik miks av arkitektur, shopping og matopplevelser. Her kan du kombinere storbyliv med strandferie, utforske storslåtte severdigheter og oppleve et livlig natteliv. Det er et ideelt reisemål for både par, familier og vennegrupper. Bestill en billig reise til Barcelona med Solfaktor!

Barcelona som reisemål

Barcelona er hovedstaden i Catalonias autonome region i Spania og er kjent som et av Europas mest populære reisemål. Barcelona er avgrenset av Middelhavet mot øst, fjellkjeden Serra de Collserola mot nordvest, Llobregat-elven mot sørvest og Besòs-elven mot nord. Selve bykjernen består av mange store bratte bakker som ofte strekker seg over hele bykvartaler. Husk gode sko om du skal utforske byens attraksjoner til fots.

En reise til Barcelona byr på et mangfold av kunstneriske og arkitektoniske opplevelser, shopping i verdensklasse, og et stort utvalg barer, kafeer og restauranter. Byen er også attraktiv for deg som ønsker å kombinere storby med strandliv. Platja de la Barceloneta er den nærmeste og mest populære bystranden og byr på mange vannaktiviteter. Du finner også flere strender rundt Barcelona, men om du ønsker en tradisjonell sol- og badeferie anbefaler vi heller å reise lenger nord til Costa Brava, eller sørover til Costa Blanca

Gastronomiske matopplevelser er aldri langt unna når du reiser til Barcelona og byen har et rikt utvalg av restauranter. Byens livlig natteliv passer perfekt for deg som ønsker å oppleve en by som aldri sover. For sportsinteresserte er det populært å besøke Camp Nou, hjemmebanen til den berømte fotballklubben FC Barcelona.

>> Les  mer om restplasser til Spania her

>> Les  mer om reise til Kanariøyene her

>> Les  mer om reise til Costa del Sol her

Kunst og arkitektur i Barcelona

Barcelona er hjemmet til den verdensberømte arkitekten Antoni Gaudi, hvis mesterverk La Sagrada Familia fortsatt er under konstruksjon. Etter mer enn 130 år. Det er et av de mest populære attraksjonene i Barcelona og Spania. Ønsker du å utforske mer av Gaudis unike arkitektur kan du besøke Park Guell som byr på spektakulær utsikt. Du finner mange kjente museer i Barcelona. Som Picasso-museet og Joan Miro Foundation. Barcelona har også et rikt utvalg av kunstgallerier og konsertsteder. Besøk Barcelona sitt berømte operahus, El Gran Teatre del Liceu fra 1847, og det storslåtte konserthuset Palau de la Música Catalana.

Shopping og attraksjoner i Barcelona

Barcelona sitt sentrum begynner ved Placa Catalunya, hvor den berømte gaten La Rambla strekker seg helt ned til havnen. Gaten er kjent som en livlig promenade med et bredt utvalg shopping, restauranter og underholdning. Vis á vis ligger paradegaten, Passeig de Gracia, hvor du finner mange av de mest kjente motehusene og butikkjedene. Det er også gode shoppingmuligheter i de eldre bydelene Barri Gòtic, Raval og Ribera. Du kan kombinerer shopping med attraksjoner i det historiske sentrum, Barri Gòtic. I de smale gatene finner du en rekke gotiske kirker og bygninger. Inkludert katedralen og kirken Santa Maria del Pi.

Når er det best å reise til Barcelona?

Som i Spania kan du reise til Barcelona hele året. Byen har et mildt mediterrant klima med varme tørre somre og milde vintre. Nedbøren kommer som oftest på høsten fremfor vinteren, og vinteren består mer av vind enn nedbør. Høysesongen er fra juni til august, men Barcelona byr på sol og varme fra april til september. På sommeren er byen full av turister og prisene på hoteller og flyreiser er på sitt høyeste. Juli og august er de varmeste månedene med rundt 25 grader i gjennomsnitt og kommer ofte opp i 30 grader midt på dagen. Reiser du til Barcelona for å kombinere strandferie med storby er dette en flott tid å besøke byen. 

Om du heller ønsker å reise til Barcelona for å utforske de mange severdighetene og attraksjonene kan høysesongen være litt for varm og det er heller å anbefale våren eller tidlig høst. Reiser du til Barcelona i april, mai, september eller oktober kan du også unngå de høyeste prisene. I denne perioden er det fortsatt mildvær med sol og behagelig temperaturer. Spesielt på dagtid. Om du ønsker å unngå for mye nedbør bør du styre unna september og oktober som er de mest regnfulle månedene.  Vinteren kan også være et godt tidspunkt å besøke Barcelona om du ikke søker sol og varme. Den kaldeste måneden er januar med rundt 10 grader, men generelt er det milde vintertemperaturer på rundt 12-15 grader. Til gjengjeld kan det blåse en del.

Fly og hotell i Barcelona

Det tar 3 timer og 30 minutter med direkte fly fra Oslo Lufthavn Gardermoen til Barcelona internasjonale lufthavn, EL Prat. Du kommer deg enkelt til Barcelona hele året fra de største byene i Norge. Avstanden mellom flyplassen og sentrum er ca. 15 kilometer og det går både busser og tog som tar ca. 35 minutter. Du kan velge å bestille fly og hotell separat eller bestille en pakkereise hvor fly, hotell og eventuelt leiebil er inkludert. 

Med Solfaktor finner du et bredt utvalg hoteller og leiligheter i både Barcelona og Spania. For de som ønsker å bo sentralt, i nærheten av byens viktigste attraksjoner og shoppingområder, er det mange hoteller å velge mellom rundt La Rambla og det gotiske kvarteret, Barri Gòtic. 
Ønsker du en mer rolig og avslappende opplevelse finner du også et godt utvalg av hoteller og leiligheter i og rundt byen. Blant annet i nærheten av bystrendene. Barcelona byr også på mindre "bed and breakfast" hoteller for deg som ønsker en mer autentisk opplevelse – å bo som en lokal i den spanske byen. Uansett hvordan du ønsker å feriere i Barcelona og Spania, så har Solfaktor noe for enhver smak som passer for både par, familier og venner.

Matopplevelser i Barcelona

Barcelona er et eldorado for deg som er glad i god mat og drikke. I tillegg til et stort utvalg restauranter er Barcelona kjent for et livlig natteliv med mange cocktailbarer og klubber. Det catalanske kjøkken er kjent som en blanding av tradisjonell spansk mat med innflytelse fra både Frankrike og Italia. En av de mest kjente rettene fra regionen er "Paella" som er laget av ris, fisk eller kjøtt, og grønnsaker. Tapas er svært populært i Barcelona og er kanskje det de fleste assosierer med det spanske kjøkken. Småretter som serveres som en appetittvekker eller som en lett middag.

Barcelona er også kjent for sine markeder, som La Boqueria. Et av Europas mest berømte markeder. Her finner du et stort utvalg av ferske, lokale matvarer og du kan prøve lokale spesialiteter som oliven, ost, skinke og sjokolade. Uansett om du er på jakt etter eksklusiv gourmetmiddag eller lokale tapasretter så vil du ikke bli skuffet når du reiser til Barcelona.

>> Les  mer om restplasser til Mallorca her

>> Les  mer om reise til Marbella her

>> Les  mer om reise til Alicante her

Kort om Barcelona sin historie

 Som Spania så har Barcelona en lang og rik historie som i hvert fall strekker seg over 2000 år tilbake. Byen ble grunnlagt av keltibererne og senere erobret av kartagerne (som kalte byen Barcino), romere, vestgotere og arabere. Senere ble Barcelona hovedstad i det som etter hvert kom til å omfatte hele Catalonia og den ble forent med kongeriket Aragón i middelalderen. I år 1400 hadde byen sitt høydepunkt som handels- og skipsfartsby. På 1800-tallet, samt etter århundreskiftet, var det flere uroligheter, streiker og revolusjoner. 

Barcelona er sentrum for den katalanske nasjonalismen og kampen for autonomi, som kulminerte i den spanske borgerkrigen (1936-1939). Etter krigen ble katalansk kultur og språk undertrykt av Franco-regimet, men etter Francos død i 1975 ble katalansk autonomi gjenopprettet og Barcelona er i dag hovedstaden i Catalonias autonome region.

Hoteller i Barcelona

Populære hoteller i Barcelona

Spania, Catalonia, Barcelona
9,5
Fantastisk
1291 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 16 km
  • Avstand til sentrum: ca. 1.4 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Catalonia, Barcelona
9,2
Fantastisk
1891 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 15 km
  • Avstand til sentrum: ca. 250 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Catalonia, Barcelona
8,6
Meget bra
2910 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 14 km
  • Nærmeste strand: ca. 2.1 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Slik booker du en billig ferie til Barcelona

Tast inn dine ferieønsker i søkemaskinen og vi finner raskt de beste prisene på fly og overnatting for deg i Barcelona. Du kan velge mellom avreise fra Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger elle Kristiansand - vi søker deretter etter de billigste flybillettene fra alle flyselskaper - inkludert lavprisselskaper - og kombinerer dem med våre hoteller i Barcelona. Du får reisen satt sammen som en pakkereise, som er sikret av Reisegarantifondet. Du kan selv tilføye leiebil eller transfer hjemmefra. Har du selv booket fly eller annen transport til din ferie i Barcelona, kan du også nøye deg med å booke overnatting på et av våre populære hoteller. God tur!

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hva sier gjestene i Barcelona?

9,4
Gjesteanmeldelser
Basert på 23 anmeldelser