Reiser til Nerja

Nerja er en liten by på solkysten. Ved siden av en tradisjonell strandferie kan du få mange fine historiske opplevelser. I Nerjahulene, som i dag er gjort om til et museum er fine hulemalerier.

Opplev de unike hulene i Nerja

Nerja er en liten historisk by på solkysten. Kystlinjen her er noe av det vakreste i området med flere nydelige, små og store strender avgrenset av stolte klipper. Dette er stedet for vindsurfing og seiling, ved siden av strandlivet.

Ved siden av en tradisjonell strandferie kan du få mange fine historiske opplevelser. Ute i Nerjahulene som i dag er gjort om til et museum, finner du fine hulemalerier. I disse omgivelsene blir det arrangert konserter og teaterforestillinger med verdenskjente artister. Oktober, mai og juli er tradisjonelle festivalmåneder både for kunst, kultur og gastronomi.

Fra flyplassen i Malaga til Nerja er det ca 70 km.

Nerja ligger bare 50 kilometer fra Malaga, hvilket betyr at det er raskt og enkelt å komme til Nerja fra flyplassen i Malaga. Byen ligger beskyttet av Sierra de Almijara-fjellene på den ene siden og vender ut til det klare Middelhavet på den andre siden. Buktene med sand gir den ideelle unnskyldningen for feriedager med avslapning, solbading og svømming under den andalusiske solen.

På tross av sin moderne framtoning, rommer Nerja fremdeles mye av sin tradisjonelle fortid og har bevart en gammeldags sjarme som viser seg i de smale snirklende gatene fylt med hvitkalkede hus, små caféer og lokale bistroer. Sammenlignet med andre feriesteder på Costa del Sol har Nerja unngått de lange rekkene av moderne høyhus og byen rommer unike historiske severdigheter, så som romersk arkitektur og de berømte Nerja-hulene. Kort sagt kan Nerja være et rolig og avslappende feriested, men det betyr ikke at du vil kjede deg.

Opplevelser og utflukter

Nerja er et godt utgangspunkt for å oppleve de mange spennende severdighetene i regionen Andalucia. Her har jeg beskrevet et par få utvalgte forslag til utflukter, men du finner mange flere på vår blogg.

Nerja Playa Burriana

Burriana-stranden, som ligger på den østlige siden av Nerja, er den mest populære sandstranden i området. Stranden er stor, så ikke bli forskrekket av dens åpenlyse popularitet – det er mye av plass å utfolde seg på. Som stolt innehaver av det berømte blå flagg tiltrekker stranden både lokale fra Andalucia og turister, som vil nyte solen, svømme eller surfe. 

Nerja-hulene

De historiske og verdensberømte hulene ved Nerja er en labyrint av store grotter som strekker seg over nesten fem kilometer. Hulene rommer blant annet verdens største stalagmitt og mange andre spennende naturmessige og historiske severdigheter. I tillegg huser grottene en kjent musikk- og flamenco-festival i juli.

Sierra de Tejeda, Alhama og Almijara Naturpark

Hvis du har mot på turer i bratte motbakker mens blikket er på utkikk etter ørner over hodet ditt og på å innta lunsjen med de varme føttene dine dinglende i en avkjølende fjellbekk, så sett av en dag til denne skjønne naturparken. Sierra da Tejeda, Alhama og Almijara Natural Park byr på en unik flora og fauna, og gir et spennende innblikk i den ville andalusiske naturen.

Balcon de Europa

Balcon de Europa er sentrum for Nerjas kystlinje og utgjør hjertet av byen. Steinbalkongen raver på spektakulært vis ut i havet og gir sine besøkende en magisk panoramautsikt. Her går det fort et par timer. Balcon de Europa huser også en rekke konserter og gatefester i løpet av året, som er verdt å være på utkikk etter, hvis du er på ferie i byen på de aktuelle tidspunktene. 

Byer i nærheten

Langs hele kysten finner du byer som er verdt å besøke, når du er på ferie i denne delen av Andalucia. Her er et par utvalgte forslag:

Nerjas Gamleby

Nerjas gamleby er obligatorisk for dem som er på utkikk etter en avslappende og rolig ettermiddag. Med sine snirklende gater og hvitkalkede hus, utsmykket med gamle smijerns-terrasser og vakre pelargoniaer er den gamle bydelen et flott innslag i den andalusiske ettermiddagsheten. 

Cómpeta

Nå som du har et bilde av Nerjas antikke sjarme, la oss da introdusere deg for Competa, som ligger bare et lite stykke inn i landet. Competa er enda mer malerisk enn Nerjas gamleby, og egner seg perfekt til en dagstur for par som gjerne vil tilbringe en romantisk dag sammen. Competa ligger 700 meter over havets overflate, hvilket betyr at det er en fantastisk utsikt over Tejeda- og Almijara-fjellene på den ene siden og Middelhavet på den andre siden. Hvis du leter etter et fredelig hjørne på Costa del Sol, bør du absolutt avlegge et besøk i Competa.

Frigiliana

Frigiliana, som ligger syv kilometer fra Nerja består av en labyrint av hvitkalkede hus, som du best utforsker til fots. Gatene er ganske bratte, med mange avlange trinn, som vil la lårene dine få vite at de lever. Til gjengjeld har byen mange små kroker, som fører deg til lokale barer og caféer underveis.

Når er det best å reise?

De fleste feriegjester som reiser til Nerja kommer for solen og varmen om sommeren, når dagstemperaturene i gjennomsnitt ligger på 30 grader. 

Hvis du er på utkikk etter en strand- og badeferie med mange soltimer i høysesongen, det vil si månedene juni, juli og august, er opplagte tidspunkter å reise på. Men det er samtidig den tiden av året hvor det er flest turister på Solkysten, og med mindre du har vært tidlig ute med å bestille reisen, vil prisene som regel også være høyere, da det er den mest populære tiden på året for reiser til Andalucia.

Hvis du vil spare litt penger og liker de litt mer moderate temperaturene og litt mer beskjedne solmengder, er den sene våren og tidlig høst ideelle tidspunkter å reise på. Da er prisen som regel også litt lavere enn i høysesongen.

For reisende som primært er interessert i sightseeing til Andalucias store historiske og kulturelle severdigheter med Nerja, som en behagelig og sentral base, og gjerne vil ha mer plass å utfolde seg på er vinteren ideell – selv om prisen for å reise på dette tidspunktet er mindre sol og mindre varme.

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller i Nerja

Populære hoteller i Nerja

Spania, Andalucia, Nerja
  • Nærmeste flyplass: 76 km
  • Avstand til sentrum: ca. 1 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Andalucia, Nerja
  • Nærmeste flyplass: 73 km
  • Avstand til sentrum: ca. 50 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Andalucia, Nerja
  • Nærmeste flyplass: 73 km
  • Avstand til sentrum: ca. 700 m
  • Internettilgang / WiFi