Reiser til Marbella

Marbella er solkystens mest eksklusive og elegante ferieby. Her er sandstrendene velholdte og det er aktiviteter av alle slag i forbindelse med strand og hav, shopping, golf, uteliv og Spanias vakreste gamleby.

Marbella er uten tvil det mest besøkte feriestedet langs Costa del Sol, og byen har de fleste fasiliteter du kan ønske deg. Marbella var tidligere en liten og døsig fiskerlandsby, men er i dag utviklet til et fasjonabelt reisemål. Byen har og en rik historisk tradisjon, og i fotenden av Sierra Blanca fjellet finner du Marbellas historiske områder, og gamlebyen er ansett for å være Spanias vakreste. Her kryr det av koselige gater og trange smug med små butikker og et mylder av tapasbarer, kafeer og restauranter, samt det berømte Appelsintorget som regnes som gamlebyens sentrum og er et naturlig samlingspunkt.

Småbåthavnene Puerto Cabo og Puerto Banús er kjent for sine imponerende luksusyachter. Her er sandstrendene velholdte og strandpromenaden går mellom de ulike strendene. Her finnes luksusbutikker og fasjonable nattklubber, og marinaen i Puerto Banús er virkelig stedet å se og bli sett!

Marbella ligger cirka 55 kilometer syd for Malaga lufthavn, og nås raskest via motorveien AP-7 eller langs kystveien, som dog tar noe lengre tid, men til gjengjeld er hyggeligere og går innom flere sjarmerende feriebyer.

Hvem passer dette reisemålet for?

Marbella har det meste av hva man måtte ønske seg av en badeferie. Stranden er barnevennlig og det finnes flere gode familiehoteller såvel som hoteller kun for voksne. Gamlebyen har koselige spisesteder i alle prisklasser, mens det langs Puerto Banús er mer eksklusivt og dyrt. Her er også nattelivet både fasjonabelt og kostbart og man kan feste med de rike og berømte på verdenskjente nattklubber. Marbella, og Costa del Sol generelt, er et mekka for golfspillere.

Når er det best å reise hit?

Til Marbella kan man reise hele året, men badesesongen er fra slutten av april til  begynnelsen av november. Høysesongen er fra juni til og august, da temperaturen ofte ligger på over 30 grader. Prisene er til gjengjeld på sitt høyeste på denne tiden. Ved å reise utenfor de mest populære månedene kan man gjøre gode reisekupp, men det er greit å være klar over at visse fasiliteter som svømmebasseng og badeland kan være stengt. Beste periode å reise for både godt vær, gode badetemperaturer og lave priser er mai, september og oktober.

Marbella kalles ofte for spanske St. Tropez på grunn av dens mange yachter, barer, restauranter, nattklubber og berømtheter, men byen har også en mer tradisjonell andalusisk sjarme i gamlebyen, som er med på å gjøre en ferie i Marbella uforglemmelig.

Gastronomi i toppklasse

Byen er velsignet med en over 20 kilometer lang strand, som gir alle de beste betingelsene for den perfekte sol- og strandferien ved Middelhavet. Marbella er også blitt populært blant gastronomiske interesserte, med noen restauranter i verdensklasse som ligger spredt langs stranden og rundt i byens hyggelige gater. 

For feriegjester med lyst til å shoppe i ferien, har byen også mye å by på, ikke minst i Puerto Banus` smarte butikker, som også er stedet hvor du kan løpe inn i en berømthet eller to.

Nær Malagas flyplass

Marbella ligger på en av de mest solrike strekningene ved den spanske Middelhavskysten og nås lett fra Malagas internasjonale flyplass (AGP). Byen er plassert ideelt med tanke på å utforske de omkringliggende fjellene, landsbyene, skogene, golfbanene, kurbadene og sandstrendene på den vakre spanske solkysten.

Fantastiske strender

Byen, med sine skinnende hvite villaer som ligger spredt på bakkene ned mot marinaen, ser ut som noe som er tatt ut av en James Bond-film, er det ideelle reisemålet for par eller familier som ønsker en sol- og strandferie med et snev av glamour. Den største attraksjonen ved byen er nemlig dens mange strender, som du ikke behøver å være millionær for å nyte, mens du soler deg, svømmer eller dyrker en av områdets mange vannsport-aktiviteter. 

For noen av byens feriegjester er det dog en opplevelse å se millionærenes lystbåter buldre avsted fra Puerto Banus’ havn på det glitrende vannet, mens de nipper til coctails i en av strandens eller havnens mange caféer og barer.

Livlig natteliv

Etter at du har inntatt middagen din på en av byens gode restauranter, har du mulighet for å danse igjennom natten på en av de sofistikerte nattklubbene som ligger i området mellom Marbella og Puerto Banus. Hvis du derimot foretrekker en fredelig avslutning på dagen, kan du nøye deg med å sette deg ned i en behagelig stol på Marbellas appelsin-duftende plass, Plaza de los Naranjos, og nyte dagens siste lys.

Når er det best å reise?

Marbella ligger på kysten kalt Solkysten, eller på spansk Costa del Sol, og lever opp til sitt navn ved å tilby sol og behagelige temperaturer året rundt. Om sommeren kan dagtemperaturene på de varme dagene klatre opp over 30 grader, mens kveldene normalt er rikelig varme til at du kan gå rundt i korte ermer. 

Våren og høsten er det også behagelig varme med temperaturer, som normalt ligger over 20 grader. Om vinteren faller gjennomsnittstemperaturen til under 20 grader, hvilket samtidig betyr at det er færre feriegjester og dermed normalt flere billige reisetilbud.

Hoteller i Marbella

Populære hoteller i Marbella

Spania, Andalucia, Marbella
  • Nærmeste flyplass: 59 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Andalucia, Marbella
  • Nærmeste flyplass: 55 km
  • Nærmeste strand: ca. 600 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Andalucia, Marbella
  • Nærmeste flyplass: 65 km
  • Nærmeste strand: ca. 2.6 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Opplevelser og utflukter

Med over 20 kilometer kystlinje, som består av hvite sandstrender er Marbella det ideelle reisemålet for dem som leter etter en strand- og solferie ved den spanske delen av Middelhavet. Byen er spekket med stilfulle og livlige barer, en vakker strandpromenade og en gamleby med brosteinsbelagte gater, som er fylt med kosmopolitiske fortauscaféer, eksklusive butikker og middelhavs-restauranter. 

Byen er også et ideelt reisemål for golf-entusiaster, ettersom de kan finne noen av de beste golfbanene i verden i utkanten av byen, kun noen få minutters kjøring fra sentrum. 

Benalmadena

Benalmadena syder fremdeles av det tradisjonelle Spania, eller tradisjonelle Andalucia, ikke minst takket være Castilla Monumento Colomares. Men byen har mye mer å by på, enn sitt berømte slott og egner seg perfekt til en dagsutflukt for hele familien med fornøyelsesparkene Tivoli World Theme Park og Sea Life Benalmadena Aquarium.

Fuengirola

Hvis du er på utkikk etter litt underholdning, så ikke glem å stoppe i Fuengirola hvor det stort sett er underholdning på hvert gatehjørne. På byens middelalders-/mauriske slott, Sohail, kan du oppleve alt fra konserter til festivaler, samt et middelaldermarked om sommeren. Det kan også anbefales å tilbringe en dag i Biopark Fuengirola, som er zoologisk hage med et gjenskapt jungel-miljø og dyr fra både Asia og Afrika.

Estepona

Estepona er det klassiske Spania. Den tradisjonelle kystbyen har fremdeles den tradisjonelle andalusiske landsby-karakteren og sjarme, og er det ideelle stedet å hvile ut og gire ned. I byens bratte brosteinsbelagte gater finner du vakre gate-caféer og tapasbarer, som serverer tradisjonelle spanske delikatesser. Glem ikke pungen din – for du vil møte mange fristelser til å bruke noen penger i de usedvanlige butikkene i denne maleriske byen.

Begivenheter:

Karneval i februar: Denne andalusiske versjonen av karneval, som holdes før fasten, er et fantastisk skue med et vell av festligheter, parader og prosesjoner i Marbellas gater.

San Bernabe Fiesta og sommermesse i juni: Marbellas skytshelgen feires hvert år i juni, med en blanding av begivenheter og arrangementer, som blant annet inkluderer vinsmaking og tyrefekting.

Feria de Malaga/Malaga messe i august: Ta en kjøretur opp langs kysten i august for å oppleve en av de eldste og mest populære begivenhetene i Spania. Blant de mange festlige innslagene finner du fyrverkeri-show, forestillinger med flamencodansere og lokale innslag i diverse utkledninger, alt sammen ledsaget av et lydspor med tradisjonell spansk musikk. Det er en begivenhet du ikke bør gå glipp av.

Starlite-festival i juni: Starlite-festivalen finner sted hver juli, og holdes i et naturlig amfiteater mellom fjellene bak byen. Festivalens program inneholder forskjellige innslag, som musikk, mote og kunst – og tidligere prominente gjester inkluderer Enrique Iglesias, Jamie Cullum og Tony Bennett. 

Marbella Feria: Den første uken i juni avholdes Marbellas innbyggere den årlige festen i byens gater, til ære for byens skytshelgen, San Bernabe. Festen inkluderer også morsomme aktiviteter for barn, som for eksempel en fornøyelsespark, hoppeslott, dans, levende musikk, mat og et fantastisk fyrverkeri-show som avslutning på festlighetene.

Transport

Med hest og vogn: Du har mulighet for å bli transportert rundt i byen i en hestevogn – og det blir ikke mye morsommere eller romantisk enn å se byens historiske og kulturelle severdigheter fra en hestevogn.

Med taxi: Det er mange taxier å velge imellom i Marbella og taxiene er en god transport-mulighet for turer i byen, eller de litt kortere turene i området rundt. Husk på at taxier med lisens har plikt til å kjøre med taksameter og vil kreve en høyere pris om natten.

Til fots: Marbella er et deilig sted å bevege seg rundt til fots, da byen ikke er voldsomt stor i sin utstrekning; i hvert fall ikke så lenge du holder deg innenfor byens sentrum. Særlig i byens gamleby, hvor gatene er for smale til biler, kan det være en stor fordel å bevege seg rundt til fots.

Strender

Marbella har hele 23 strender langs sin mer enn 20 kilometer lange kystlinje, og det er ikke overdrevent å si at det stort sett er en strand for enhver smak. Syv av byens strender er blitt tildelt det prestisjefylte blå flagget, så du kan være sikker på at på disse strendene kan du bade i havvann av god klasse.

Bounty strand

Hvis du har vært ute og festet natten før, og har bruk for å komme deg over tømmermennene dine, så er denne stranden det naturlige valget. Bounty strand er regnet for å være den mest populære stranden på Costa del Sol for den festglade ungdommen, og er flankert av avslappede og kule strandbarer, hvor strandgjestene kan henge ut og innta kjølig drikke, mens de nyter synet av det vakre Middelhavet.

Playa de Rio Real

Hvis du er interessert i vannsport, mens du er på stranden, er Playa de Rio Real stedet for deg. Stranden er nemlig hjemstedet for Marbellas eneste windsurfklubb, som ganske enkelt kaller seg «Windsurf Marbella». Strandens 2 kilometer lange strekning av mørk gylden sand er kjent som Los Monteros. Du trenger ikke bekymre deg over den mørke sanden, siden stranden er vidunderlig ren og meget innbydende.

Playa Hermosa

Playa Hermosa-stranden er ideell, hvis du har med barn på stranden med dens klare og grunne vann. Du finner også steder med kjølende skygge her, som enda mer gjør det til en ideell strandtur for barnefamilier.

Nikki strand

Hvis du er på utkikk etter livlige strandfester og champagnebad, så er Nikki strand noe for deg. Du bør dog også beundre solnedgangen mens du er her – for de er legendariske.
 

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her