Reiser til Marbella

Opplev eksklusive Marbella på Spania sin solkyst, Costa del Sol. Her finner du vakre strender, shopping, golf i verdensklasse, gastronomiske matopplevelser og et fasjonabelt natteliv. En reise til Marbella byr på luksus og kjendisliv, men også tradisjonell sjarme i en av Spania sine vakreste gamlebyer. Bestill en billig ferie til Marbella med Solfaktor!

Marbella som reisemål

Marbella er en by på kysten Costa del Sol, i regionen Andalucia i Spania. Byen er solkystens mest eksklusive og elegante ferieby og er en av de mest besøkte stedene på denne kysten. Med beliggenhet ved Middelhavet kan en reise til Marbella friste med flere vakre strender samt en lang promenade med mange utesteder og butikker. Tidligere var Marbella en liten fiskerlandsby, men i dag har byen utviklet seg til å bli et fasjonabelt reisemål. Kjent for luksuriøse hoteller, kulinariske opplevelser, natteliv og shopping. I fotenden av Sierra Blanca-fjellet finner du Marbella sine historiske områder og byen har en rik historisk tradisjon. Gamlebyen i Marbella er ansett for å være en av Spania sine vakreste. Her finner du mange sjarmerende gater og trange smug med små butikker, tapasbarer, kafeer og restauranter. Et lite tips er å se solnedgangen på appelsintorget, Plaza de los Naranjos, som regnes som gamlebyens sentrum.

>> Les mer om restplasser til Malaga her

>> Les mer om din ferie til Andalucia her

>> Les mer om din reise til Spania her

Når er det best å reise til Marbella?

Marbella ligger på solkysten Costa del Sol og har et subtropisk klima med milde vintre og varme somre. Du kan nyte en ferie på Marbella med sol og behagelige temperaturer året rundt, men badesesongen er fra slutten av april til begynnelsen av november. I sommermånedene kan temperaturene komme opp i 30 grader på Marbella og på vinteren ligger gjennomsnittstemperaturen på litt under 20 grader. Det regner en del i desember og januar, men det er fortsatt behagelig temperatur i luften.

Juni til august regnes som høysesongen for en ferie på Marbella. I denne perioden er det mest liv og aktivitet i byen, men det er til gjengjeld perioden med høyest priser på fly og hotell. Du kan gjøre et godt reisekupp ved å reise til Marbella på våren eller høsten utenfor høysesong. Det er likevel verdt å merke at det kan være noe utsatt for regn i denne perioden og visse fasiliteter som svømmebasseng og badeland kan være stengt. Den beste perioden å reise til Marbella på, for både godt vær, behagelig temperaturer og lave priser er mai, september og oktober.

Strender i Marbella

Marbella er velkjent for sine vakre strender langs den lange kystlinjen. Marbella har et variert utvalg av strender. Noe for enhver smak og lommebok på ferie. Ønsker du et innblikk inn i det glamorøse livet til millionærene som ferierer i Marbella kan du ta turen til marinaene Puerto Cabo og Puerto Banús. Her ligger de imponerende luksusyachtene på rekke og rad og den lange strandpromenaden med luksusbutikker og nattklubber skiller de velstelte sandstrendene. Marinaen i Puerto Banús er virkelig stedet for å se og bli sett!

Du trenger ikke være millionær for å nyte de flotte strendene i Marbella på ferie. Playa de Venus og Playa de la Fontanilla er to av de mest populære strendene. Med solsenger, parasoller og restauranter. Samt et utvalg av vannsportaktiviteter som seiling og padling. Playa del Cable og Playa del Cristo er roligere strender, med mindre turister og færre fasiliteter. Det er perfekt for deg som ønsker å slappe av og tilbringe rolige dager i solen på ferie i Marbella.

Opplev områdene rundt Marbella med bil

Steder og områder langs Costa del Sol kan vise til langt mer enn kun uteliv og strender. Har du bestilt deg leiebil får du så mange flere muligheter til å oppdage denne flotte landsdelen i Spania. Som i Andalucia forøvrig har denne solkysten og områdene innenfor mye å vise til. Hvor du enn skulle bestemme deg for å bo på Costa del Sol så vil du kunne nå en by ved navn Ronda rimelig raskt. Ronda ligger ikke langs kysten av Costa del Sol, men litt nord og innover i landet. Det er absolutt verdt å måtte nevne denne spektakulære og en av Spania sine eldste byer. Fra Marbella til Ronda bruker du rundt timen.

>> Les mer om din ferie til Ronda her

Kjører du østover ut av Marbella og holder deg på kystveien A-7, vil du påtreffe sjarmerende Fuengirola etter en grov halvtime. Er du på utkikk etter litt underholdning finner du det omtrent på hvert gatehjørne. Videre vil en tur innom Fuengirola sin zoologiske hage være en god ide. Særskilt om du har barn i bilen.

>> Les mer om din ferie til Fuengirola her

Om du fortsetter østover i enda en halvtime, med mindre du blir fristet av en badetur fra en lokal strand, ankommer du Torremolinos. Byen er en kjent turistdestinasjon for hele Spania og har en lang historikk som feriedestinasjon. Av en grunn. Torremolinos besitter mange små koselige spisesteder og du kan samtidig besøke byens flotte botaniske hage.

>> Les mer om din ferie til Torremolinos her

Etappen fortsetter langsetter kystveien N-340 som får deg til Malaga. Også her, på denne halvtimes-etappen, vil du passere små tettsteder, sjarmerende kafeer, strender og golfbaner. Nok av gode unnskyldninger for å ta en pause. Malaga er på et vis sentrum for hele Costa del Sol.

>> Les mer om din ferie til Malaga her

Reiser du østover ut av Malaga vil du etter en grov times tid ankomme Nerja. Du kan velge mellom motorveien A7 og kystveien N340, hvor sistnevnte absolutt er å foretrekke. På vei til Nerja passerer du en rekke småsteder og strender langs kysten. Alle med sin egen sjarm og ofte med mer plass enn strendene i nærheten av de største turistdestinasjonene.

>> Les mer om din ferie til Nerja her

Aktiviteter i Marbella

Det finnes mange aktiviteter å velge mellom når du reiser til Marbella. Her finner du shopping i verdensklasse med flere luksuriøse butikker og kjøpesentre. Som La Cañada Shopping Center og El Corte Inglés. Marbella, og Costa del Sol generelt, er også et mekka for golfspillere. Her finner du mange luksuriøse golfbaner. Som La Quinta Golf & Country Club og Marbella Golf & Country Club hvor du kan nyte en runde golf i vakre omgivelser. Det er også flere historiske bygninger og monumenter i Marbella. For eksempel kan du se Alcazaba, en maurisk borg fra det 11. århundre, og den gotiske kirken Iglesia Mayor. Marbella har også flere kunstgallerier og museer. Som Museo del Bonsai og Museo del Grabado, hvor du kan lære om byens historie og kultur.

Aktiv ferie er også populært i Marbella. Både på land og i vann. Det er flere steder som tilbyr vannaktiviteter som seiling og dykking og byen er også kjent for sykling, fotturer og riding i flott landskap.

Gastronomi og natteliv i Marbella

Som ellers i hele Spania er også Marbella kjent for gastronomiske matopplevelser. Du finner flere restauranter i toppklasse spredt langs den lange strandpromenaden og i gamlebyens hyggelig gater. På menyen finner du blant annet tapas, paella  og mye fersk fisk og skalldyr. Marbella er et attraktivt sted for deg som søker fest og moro når mørket senker seg. Du finner mange hippe nattklubber og utesteder som byr på live musikk, kjente DJ-er og underholdning. I Puerto Banus finner du et eksklusivt og dyrt natteliv hvor du kan feste med de rike og berømte på verdenskjente nattklubber.

>> Les mer om din reise til Torremolinos her

>> Les mer om din ferie til Mijas her

>> Les me rom din reise til Nerja her

Fly og hotell i Marbella

Malaga internasjonale lufthavn er den nærmeste flyplassen til Marbella. Det går direktefly fra flere norske byer i høysesongen og flytiden er 4 timer og 15 minutter fra Oslo lufthavn Gardermoen.  Du kan velge å bestille fly og hotell separat, eller bestille en pakkereise med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Det er flere som velger å ha leiebil fra flyplassen i Malaga. Da er det enkelt å utforske de sjarmerende feriebyene langs kysten i ditt eget tempo.

Marbella ligger ca 55 kilometer sør for Malaga lufthavn. Den raskeste og mest praktiske måten å komme seg fra flyplassen er med taxi, og det tar ca. 40 minutter (utenom rushtid). Av andre alternativer er direktebuss det beste. Fra Malaga flyplass går det direktebuss til busstasjonen i Marbella, og reisetiden er ca. 45 minutter. Fra busstasjonen kan du ta en lokal rutebuss eller taxi til hotellet. 

Marbella kalles ofte for Spania sitt svar på Saint-Tropez og er kjent for sin luksuriøse stil og mange kjendiser som besøker byen. Av den grunn er det et stort utvalg av eksklusive hoteller og resorts med mange fasiliteter. Blant annet flotte golfbaner og tennisklubber. Du finner også billige hoteller som er barnevennlig og ferieboliger som ligger i mer rolige områder i byen.

Steder ved Marbella verdt å besøke

På reise til Marbella er det verdt å besøke flere steder i nærområdet. Estepona er det klassiske Spania. Den tradisjonelle kystbyen har fremdeles den tradisjonelle andalusiske landsby-karakteren og sjarme. Det ideelle stedet å hvile ut og gire ned. I byens bratte brosteinsbelagte gater finner du vakre gate-caféer og tapasbarer som serverer tradisjonelle spanske delikatesser. Glem ikke lommeboken din. For du vil møte mange fristelser til å bruke noen penger under ferien i de usedvanlige butikkene i denne maleriske byen.

Benalmadena syder fremdeles av det tradisjonelle Spania, eller tradisjonelle Andalucia Ikke minst takket være Castilla Monumento Colomares. Men byen har mye mer å by på enn sitt berømte slott og egner seg perfekt til en dagsutflukt for hele familien med fornøyelsesparkene Tivoli World Theme Park og Sea Life Benalmadena Aquarium.

Hvis du er på utkikk etter litt underholdning så ikke glem å stoppe i Fuengirola hvor det stort sett er underholdning på hvert gatehjørne. På byens middelalders-/mauriske slott, Sohail, kan du oppleve alt fra konserter til festivaler, samt et middelaldermarked om sommeren. Det kan også anbefales å tilbringe en dag i Biopark Fuengirola som er zoologisk hage med et gjenskapt jungel-miljø og dyr fra både Asia og Afrika. Solfaktor hjelper deg å finne det alternativet som passer best til din reise til Marbella.

>> Les mer om din reise til Fuengirola her

>> Les mer om din ferie til Estepona her

>> Les me rom din reise til Benalmadena herHoteller i Marbella

Populære hoteller i Marbella

Spania, Andalucia, Marbella
9,4
Fantastisk
5857 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 52 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Andalucia, Marbella
9,4
Fantastisk
1097 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 53 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Andalucia, Marbella
9,6
Fantastisk
1340 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 55 km
  • Avstand til sentrum: ca. 3.5 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)


Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hva sier gjestene i Marbella?

8,7
Gjesteanmeldelser
Basert på 6 anmeldelser