Reiser til Malaga

Opplev en reise til Malaga på Costa del Sol. Et spennende reisemål i Spania for deg som ønsker å kombinere by- og kulturliv med og sol og strand. Her finner du flotte strender, mange aktiviteter og livlige natteliv. Malaga er rik på kultur og historie, og byr både på mauriske slott, romerske ruiner og en fantastisk katedral. Bestill en billig reise til Malaga med Solfaktor!

Malaga som reisemål

Malaga er by i regionen Andalucia i Spania. Nordøst for Gibraltar. Det er en av de eldste og beste havnene ved Middelhavet og byen er et sentrum for Costa del Sol. Malaga har mye å by på for deg som ønsker å kombinere byferie med strandliv. Her finner du flotte strender, historiske monumenter, kulturelle attraksjoner og livlig natteliv. En ferie i Malaga passer like godt for familier, par og vennegjenger. Det er også et flott sted for deg som reiser på aktiv ferie alene. Malaga er et godt utgangspunkt for å utforske Spania sin solkyst, Costa del Sol og regionen Andalucia. Selv om Malaga ligger ved Middelhavet er det ikke en typisk destinasjon i Syden. Dersom du ønsker mer strandferie i barnevennlige omgivelser kan vi gjerne tipse om andre feriebyer langs Costa del Sol. Som for eksempel Torremolinos, Fuengirola og Marbella.

Strender i Malaga

Du finner et bredt utvalg av strender på reise til Malaga og Costa del Sol. Strendene er kjent for å være finkornet og langgrunne med mange fasiliteter og restauranter. Her kan hele familien slappe av og nyte en hel dag i solen på strandferie. En av de mest populære strendene er Playa de La Caleta, som ligger mellom strendene La Malagueta og Baños del Carmen på den østlige delen av Malaga sin kystlinje. Den barnevennlige stranden byr på fantastisk utsikt over havnen og har mange fasiliteter som solstoler og parasoller til leie. Samt toaletter og dusjer. Du finner også en rekke aktiviteter for vannsport. For eksempel strandvolleyball, kajakker, vannski og vindsurfing.

En annen populær strand i Malaga er Playa del Palo. Denne lange og brede sandstranden har også mange fasiliteter, men er mest kjent for et pulserende natteliv.

Når er det best å reise til Malaga?

Malaga har et typisk Middelhavsklima med milde vintre og varme somre. Her kan du nyte behagelig klima hele året med gjennomsnittstemperatur på rundt 19 grader. Sommeren varer helt fra april til september og de varmeste månedene er juni til august som er høysesongen. Da kan temperaturen komme opp i 30 grader og reiser du på denne tiden er det anbefalt å bo ved kysten. Med sin beliggenhet ved Middelhavet har somrene ofte en behagelig bris og vinteren skjermes for den kalde fjellvinden som preger byer lengre inn i landet. Det gjør Malaga og Costa del Sol til et flott feriested rundt jul og nyttår. Eller hva med en påskeferie til Malaga?

Aktiviteter i Malaga

Det er mange som søker aktiv ferie i Malaga. Her tilbys et bredt spekter av aktiviteter som sykling, fotturer, ridning, paragliding og vannsport. Byen har en rekke gode golfbaner langs kysten som absolutt er verdt å besøke for deg som elsker golf. 

Det er verdt å oppleve Malaga fra toppen av fjellet Gibralfaro eller ta en dagstur til Caminito del Rey. En fantastisk vandring langs en smal sti  omgitt av vakkert landskap og imponerende utsikt. Du kan også besøke parken, Malaga Botanical Garden, som har over 3000 planter og trær fra hele verden.

Steder ved Malaga verdt å besøke

På reise til Malaga er det verdt å besøke flere steder i nærområdet. Estepona er det klassiske Spania. Den tradisjonelle kystbyen har fremdeles den tradisjonelle andalusiske landsby-karakteren og sjarme. Det ideelle stedet å hvile ut og gire ned. I byens bratte brosteinsbelagte gater finner du vakre gate-caféer og tapasbarer som serverer tradisjonelle spanske delikatesser. Glem ikke lommeboken din før turen til Estepona. For du vil møte mange fristelser til å bruke noen penger under ferien i de usedvanlige butikkene i denne maleriske byen.

Benalmadena syder fremdeles av det tradisjonelle Spania, eller tradisjonelle Andalucia. Ikke minst takket være Castilla Monumento Colomares. Men byen har mye mer å by på enn sitt berømte slott og egner seg perfekt til en dagsutflukt fra Malaga for hele familien. Der fornøyelsesparkene Tivoli World Theme Park og Sea Life Benalmadena Aquarium kan friste barna.

Hvis du er på utkikk etter litt underholdning så ikke glem å stoppe i Fuengirola hvor det stort sett er underholdning på hvert gatehjørne. På byens middelalders-/mauriske slott, Sohail, kan du oppleve alt fra konserter til festivaler, samt et middelaldermarked om sommeren. Det kan også anbefales å tilbringe en dag i Biopark Fuengirola som er en zoologisk hage med et gjenskapt jungel-miljø og dyr fra både Asia og Afrika.

>> Les mer om din reise til Marbella her

>> Les mer om din reise til Torremolinos her

>> Les mer om din reise til Benalmadena her

Matopplevelser i Malaga

På Malaga sin strandpromenade ligger barer og restauranter på rad og rekke. Her tilbys mange tradisjonelle retter fra Spania som paella og tapas, men også lokale spesialiteter fra det kjente kjøkkenet i regionen Andalucia. Noen eksempler som er verdt å prøve er espetos. Som er grillede sardiner på bambuspinner. Og coquinas, som er muslinger kokt i hvitvin. Hvis du vil smake på lokal vin bør du bestille et glass mosto, som er en søt vin som fremstilles av muskat-druer. På ferie til Malaga vil du oppdage at byen også er kjent for et pulserende natteliv med mange utesteder som byr på live musikk og underholdning.

Kultur og historie i Malaga

Sentrum av Malaga er fullt av koselige torg, historiske bygninger, kirker og palasser. Som Church of Santiago og Palace of Buenavista. Besøk Alcazaba fra det 11. århundre. Et imponerende middelalderslott bygget av maurerne som byr på flott utsikt over byen og havet. Det er også verdt å ta turen til Malaga sin katedral, Catedral de la Encarnación, en gotisk bygning fra 16. århundre. I tillegg er Malaga er kjent for sin kulturelle rikdom og for å være fødestedet til den berømte kunstneren, Pablo Picasso. På Museo Picasso kan du oppleve en stor samling av hans kunstverk. Det er også verdt å besøke Carmen Thyssen Museum, hvor du kan lære om Malaga sin historie og kultur. Besøk også byens romerske teater, Teatro Romano, som er en av de best bevarte i Spania. Du finner også flere konsertscener i Malaga hvor du kan oppleve live musikk.

Det er gode shoppingmuligheter i byen, både i den største handlegaten, Calle Larios, og flere kjøpesentre. Malaga har også flere lokale markeder hvor du kan kjøpe tradisjonelle produkter som keramikk, tekstiler og smykker.

Fly og hotell i Malaga

Du kommer deg enkelt på ferie til Malaga og Costa del Sol med direktefly. Flytiden er ca 4 timer og 15 minutter fra Oslo Lufthavn Gardermoen til Malaga internasjonale lufthavn. Du tar deg enkelt fra flyplassen inn til sentrum av Malaga med buss, tog eller taxi og turen tar ca 20 minutter. Flere velger å bestille en pakkereise med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Med leiebil kan du enkelt besøke andre nærliggende byer i eget tempo.

Det finnes et bredt utvalg av hoteller i Malaga. Fra all inclusive hoteller, boutique-hoteller til ferieleiligheter. Du kan velge om du ønsker å bo i sentrum av Malaga eller i nærheten av stranden. Hotellene er ofte dyrere jo nærmere gamlebyen du kommer. Skal du ha leiebil på ferien kan det være lurt å velge hotell eller feriebolig som har parkering inkludert da det kan være vanskelig å finne parkering i sentrum av byen. Til gjengjeld er det et godt kollektivtilbud i Malaga og billettene er billige, men på grunn av mye trafikk kan det ofte være raskere å ta seg rundt til fots.

Det anbefales å bestille fly og hotell i god tid i forveien om du ønsker å sikre deg de beste tilbudene for en reise til Malaga. Spesielt i høysesongen. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Malaga og Spania!Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Andre linker

Hoteller i Malaga

Populære hoteller i Malaga

Spania, Andalucia, Malaga
8,8
Meget bra
3395 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 14 km
  • Nærmeste strand: ca. 3 km
  • Internettilgang / WiFi
Spania, Andalucia, Malaga
7,7
Bra
43 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 14 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.3 km
  • Internettilgang / WiFi
Spania, Andalucia, Malaga
8,7
Meget bra
1516 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 5 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Malaga?

9,7
Gjesteanmeldelser
Basert på 7 anmeldelser