Reiser til Malaga

Opplev en reise til Málaga på Costa del Sol. Et spennende reisemål i Spania for deg som ønsker å kombinere by- og kulturliv med og sol og strand. Her finner du flotte strender, mange aktiviteter og livlige natteliv. Malaga er rik på kultur og historie, og byr både på mauriske slott, romerske ruiner og en fantastisk katedral. Bestill en billig reise til Malaga med Solfaktor!

Málaga som reisemål

Málaga er by i Andalucia-regionen i Spania, nordøst for Gibraltar. Det er en av de eldste og beste havnene ved Middelhavet, og byen er et sentrum for Costa del Sol. Malaga har mye å by på for deg som ønsker å kombinere byferie med strandliv. Her finner du flotte strender, historiske monumenter, kulturelle attraksjoner og livlige natteliv. Byen et et reisemål som passer like godt for familier, par og vennegjenger. Det er også et flott sted for deg som reiser på aktiv ferie alene. Málaga er et godt utgangspunkt for å utforske Spania sin solkyst, Costa del Sol, og Andalucia-regionen. Selv om Málaga ligger ved Middelhavet er det ikke en typisk syden-destinasjon. Dersom du ønsker mer strandferie i barnevennlige omgivelser kan vi anbefale andre feriebyer langs Costa del Sol. Som for eksempel Torremolinos, Fuengirola og Marbella.

Strender i Málaga

Du finner et bredt utvalg av strender på reise til Costa del Sol og Málaga. Strendene er kjent for å være finkornet og langgrunne med mange fasiliteter og restauranter. Her kan hele familien slappe av og nyte en hel dag i solen på strandferie. En av de mest populære strendene er Playa de La Caleta, som ligger mellom strendene La Malagueta og Baños del Carmen på den østlige delen av Malaga sin kystlinje. Den barnevennlige stranden byr på fantastisk utsikt over havnen og har mange fasiliteter som solstoler og parasoller til leie. Samt toaletter og dusjer. Du finner også en rekke aktiviteter for vannsport. For eksempel strandvolleyball, kajakker, vannski og vindsurfing.

En annen populær strand i Málaga er Playa del Palo. Denne lange og brede sandstranden har også mange fasiliteter, men er mest kjent for et pulserende natteliv.

Matopplevelser i Málaga

På Málaga sin strandpromenade ligger barer og restauranter på rad og rekke. Her tilbys mange tradisjonelle retter fra Spania som paella og tapas, men også lokale spesialiteter fra det andalusiske kjøkkenet. Noen eksempler som er verdt å prøve; espetos, som er grillede sardiner på bambuspinner, og coquinas, som er muslinger kokt i hvitvin. Hvis du vil smake på lokal vin bør du bestille et glass mosto, som er en søt vin som fremstilles av muskat-druer. Malaga er også kjent for et pulserende natteliv, med mange utesteder som byr på live musikk og underholdning.

Fly og hotell i Málaga

Du kommer deg enkelt til Costa del Sol og Málaga med direktefly fra flere av Norges største byer. Flytiden er ca 4 timer og 15 minutter fra Oslo Lufthavn Gardermoen til Málaga internasjonale lufthavn. Du tar deg enkelt fra flyplassen inn til sentrum av Málaga med buss, tog eller taxi, og turen tar ca 20 minutter. Flere velger å bestille en pakkereise med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Med leiebil kan du enkelt besøke andre nærliggende byer i eget tempo.

Det finnes et bredt utvalg av hoteller i Málaga. Fra all inclusive hoteller til ferieleiligheter. Du kan velge om du ønsker å bo i sentrum av Málaga eller i nærheten av stranden. Hotellene er ofte dyrere jo nærmere gamlebyen du kommer. Skal du ha leiebil på ferien kan det være lurt å velge hotell eller feriebolig som har parkering inkludert, da det kan være vanskelig å finne parkering i sentrum av byen. Til gjengjeld er det et godt kollektivtilbud i Málaga og billettene er billige, men på grunn av mye trafikk kan det ofte være raskere å ta seg rundt til fots. 

Det anbefales å bestille fly og hotell i god tid i forveien om du ønsker å sikre deg de beste tilbudene for en reise til Málaga. Spesielt i høysesongen. Solfaktor hjelper deg å finne det beste alternativet for deg og dine.

>> Les også om restplasser til Malaga

>> Les også om restplasser til Costa del Sol

>> Les også om reise til Andalucia

Når er det best å reise til Málaga?

Málaga har et typisk Middelhavsklima med milde vintre og varme somre. Her kan du nyte behagelig klima hele året med gjennomsnittstemperatur på rundt 19 grader. Sommeren varer helt fra april til september og de varmeste månedene er juni til august som er høysesongen. Da kan temperaturen komme opp i 30 grader og reiser du på denne tiden er det anbefalt å bo ved kysten. Med sin beliggenhet ved havet har somrene ofte en behagelig bris og vinteren skjermes for den kalde fjellvinden som preger byer lengre inn i landet. Det gjør Málaga og Costa del Sol til et flott feriested rundt jul og nyttår, men svømmebassengene må være varmet opp.

Aktiviteter i Málaga

Det er mange som søker aktiv ferie i Málaga. Her tilbys et bredt spekter av aktiviteter som sykling, fotturer, ridning, paragliding og vannsport. Byen har en rekke gode golfbaner langs kysten som absolutt er verdt å besøke for deg som elsker golf. 

Det er verdt å oppleve Málaga fra toppen av fjellet Gibralfaro eller ta en dagstur til Caminito del Rey. En fantastisk vandring langs en smal sti  omgitt av vakkert landskap og imponerende utsikt. Du kan også besøke parken, Malaga Botanical Garden, som har over 3000 planter og trær fra hele verden.

Kultur og historie i Málaga

Sentrum av Málaga er fullt av koselige torg, historiske bygninger, kirker og palasser. Som Church of Santiago og Palace of Buenavista. Besøk Alcazaba fra det 11. århundre. Et imponerende middelalderslott bygget av maurerne som byr på flott utsikt over byen og havet. Det er også verdt å ta turen til Málaga sin katedral, Catedral de la Encarnación, en gotisk bygning fra 16. århundre. I tillegg er Málaga er kjent for sin kulturelle rikdom og for å være fødestedet til den berømte kunstneren, Pablo Picasso. På Museo Picasso kan du oppleve en stor samling av hans kunstverk. Det er også verdt å besøke Carmen Thyssen Museum, hvor du kan lære om Málaga sin historie og kultur. Besøk også byens romerske teater, Teatro Romano, som er en av de best bevarte i Spania. Du finner også flere konsertscener i Málaga hvor du kan oppleve live musikk.

Det er gode shoppingmuligheter i byen, både i den største handlegaten, Calle Larios, og flere kjøpesentre. Málaga har også flere lokale markeder hvor du kan kjøpe tradisjonelle produkter som keramikk, tekstiler og smykker.

Slik booker du en billig ferie i Malaga

Hos Solfaktor er vi eksperter på reiser til Costa del Sol, og vi har vært nordmenns foretrukne partner siden 1999 med det beste utvalget av hoteller, ferieboliger og leiligheter sør i Spania. Reis med oss på en billig reise til Malaga  og opplev avslappende dager i solen. Vi har valgt ut  de beste hotellene og ferieboligene i området til deg, slik at du kan fokusere på å slappe av og nyte ferien. Du velger selv om du kun vil bestille overnattingssted eller en pakkereise, som alltid inkluderer billige flybilletter.

Fyll inn dine foretrukne reisedatoer i søkemaskinen her på siden. Deretter finner vi raskt de beste prisene for deg på populære hoteller i Malaga. Hvis du ønsker å supplere med fly og leiebil, kan du velge mellom avreise fra flere av Norges største flyplasser. Vi søker etter de billigste flybillettene fra alle flyselskaper - også lavprisselskaper - og kombinerer dem med en leiebil. Du får en pakke som er sikret av Reisegarantifondet, slik at alt er på plass før avreise. Fleksible pakkereiser er Solfaktors varemerke.

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Andre linker

Hoteller i Malaga

Populære hoteller i Malaga

Spania, Andalucia, Malaga
  • Nærmeste strand: ca. 3 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
Spania, Andalucia, Malaga
  • Nærmeste flyplass: 14 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.9 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Andalucia, Malaga
  • Nærmeste flyplass: 14 km
  • Nærmeste strand: ca. 2 km
  • Internettilgang / WiFi