Reiser til Benalmadena

Benalmadena ligger kun 29 kilometer fra Malagas flyplass og består av tre deler: Benalmadena Pueblo, Benalmadena Costa og Arroyo de la Miel. Fra togstasjonen i bydelen Arroyo de la Miel, som ligger mellom Benalmadena Pueblo og Benalmadena Costa, kan man reise med tog til Malaga den ene veien og til Fuengirola der andre veien.  Fornøyelsesparken Tivoli World ligger cirka hundre meter fra togstasjonen i Arroyo og i samme område kan man reise med taubane opp til toppen av Calamurrofjellet, som har en fantastisk utsikt over solkysten. Strendene i Benalmadena er samlet hele ti kilometer lange. 

Benalmadena Pueblo ligger cirka tre kilometer fra kysten og er en typisk andalusisk landsby med hvitmalte hus. Benalmadena Costa ligger ved kysten, og her ligger også de fleste hotellene.

Byens strender, som riktignok kan bli fylt opp i løpet av dagen i høysesongen, anses for å være noen av de reneste i Andalucia. Når du har bruk for en pause fra strandlivet, kan du dra på en piknik i Paloma Park og  nyte parkens påfugler og maleriske sjøer, eller du kan besøke Sea Life Center, som pleier å være en favoritt hos barn. En tredje mulighet er å leie en bil fra flyplassen i nærheten, Malaga Lufthavn (AGP), og utforske mer av denne skjønne kystlinjen på egenhånd.

Du behøver ikke å gå langt for å finne noe lekkert å spise når du tilbringer ferie i Benalmadena, ettersom at det finnes hundrevis av spisesteder i området som imøtekommer enhver tenkelig smak, enten du foretrekker det lokale andalusiske kjøkken eller internasjonale menyer. 

Nattelivet er bra, spesielt i det populære Marina Port-området, der du finner et godt utvalg av barer, diskoteker og klubber.

Mange av byens feriegjester flokker seg om byens marina, der mange store dyre yachter ligger fortøyd mens kvelden enda er ung. For dem som vil på på byen finnes en rekke nattklubber i Benalmadena, men feriestedene Fuangirola og Torremolinos, som begge ligger i nærheten, er bedre muligheter hvis nattelivet er en viktig del av ferien. Det er enkelt å reise til Torremolinos, ettersom at Benalmadena er forbundet via byens kystpromenade (les mer nedenfor under Opplevelser og utfluktsmuligheter).

Når det gjelder utvalget av overnattingsmuligheter, byr stedet på alt fra luksushoteller til innbydende ferieleiligheter. Hvis du reiser med en mindre gruppe og gjerne vil ha litt fred og ro, kan en av de mange villaene i utkanten av reisemålet anbefales.

Opplevelser og utfluktsmuligheter

Det finnes naturligvis mange flere muligheter for opplevelser og utflukter, enn de få utvalgte jeg beskriver her. Kikk innom vår blogg og få mer inspirasjon til din reise.

Benalmadenas promenade

Byens promenade kan forvandle en vanlig spansk dag til en magisk middelhavsnatt. Promenaden strekker seg fra Benalmadena til Torremolinos, så du kan enkelt bevege deg mellom de to feriestedene. Du vil finne mange gode restauranter og summende barer, når du går langs promenaden.

Benalmadenas svevebane

Benalmadena svevebane transporterer besøkende til toppen av fjellet Calamorro, som har en panoramautsikt som tar pusten fra de fleste. Du kan også få et adrenalinsus, hvis du i stedet for svevebanen benytter deg av fjellets turstier og sykkelruter.

Carvajal-stranden

Carvajal strand er tildelt det Blå Flagg og er en favoritt hos mange, særlig familier. Det finnes mange strandbarer og et bredt utvalg av spennende strandaktiviteter. Ta med deg solbriller, solkrem og en solseng og nyt dagen på Carvaja-stranden!

La Paloma 

Parken La Paloma er en grønn oase, som ligger på den sentrale delen av Benalmadenas kyst. Den menneskeskapte parken ble bygget på 90-tallet og er et yndet utfluktsmål både for lokalbefolkningen og turistene. Barnefamilier vil elske parken, da den gir barna en sjanse for å strekke på bena i ferien.

Byer i nærheten

Hvis du tidligere har reist til Costa del Sol eller andre reisemål i Andalucia, vet du at regionen har utallige byer som er verdt et besøk (og mange flere enn de få jeg beskriver her), ikke bare langs kysten, men også i det fjellrike innlandet.

Benalmadenas kyst

Benalmadenas kystlinje er byens største attraksjon. Langs byens kyst finner du mange av hoteller og leilighetskomplekser. Men hovedattraksjonen ved kysten er naturligvis byens strender. Gjør klart strandtøyet ditt, så du kan nyte solen, sanden og bølgene!

Arroyo de la Miel

Arroyo de la Miel er Benalmadenas sentrum for shopping. Når du er ferdig med innkjøpene, kan du ta taubanen til toppen av fjellet Calamorro. Området er spesielt populært blant familier og leilighetene i Arroya de la Miel leies vanligvis av familier. Det er dessuten mange både spanske og internasjonale restauranter i området.

Benalmadena Pueblo

Benalmadena Pueblo utgjør det klassiske Spania. De smale brosteinsbelagte gatene og hvitkalkede spanske husene gir denne delen av byen en autentisk atmosfære. Det er malerisk, stille og helt annerledes enn de andre større spanske feriestedene. Den rolige og autentiske atmosfæren er ideell for alle som er på utkikk etter en avslappende ferie ved den andalusiske kysten.

Begivenheter

Semana Santa i April: Semanta Santa feires med stor begeistring i Benalmadena. I denne tiden fylles byen med religiøse prosesjoner og forestillinger i gatene og utenfor noen av byens større kirker. Mange av butikkene og virksomhetene lukker noen dager i løpet av uken, men de fleste restaurantene forblir åpne.

San Juan-festivalen i Juni: I Arroyo de la Miel, som ligger i nærheten, arrangerer lokalbefolkningen en stor fest hvert år for å markere begynnelsen på sommeren. Arrangementet kulminerer i et spektakulært fyrverkeri.

Fiesta de Virgen del Carmen i Juli: Benalmadena hedrer Carmen, som er sjømennenes skytshelgen, i denne livlige begivenheten, hvor en statue av Jomfruen Carmen blir velsignet og seiles rundt i en båt i bukten – før kveldshimmelen lyses opp av masse fyrverkeri.

Fiesta de Virgen de la Cruz i august: Det er mye sang, dans og fest i byen i forbindelse med hedringen av skytshelgenen Virgen de la Cruz, som føres gjennom bydelen Pueblos gater i august.

Når er det best å reise?

Hvis du vil ha mest sol og varme, er høysesongen mellom juni og august den optimale perioden av året å reise på. Det er også da det er flest fasiliteter åpne for feriegjestene. Til gjengjeld er det også i denne perioden det er flest feriegjester i området og dermed som regel høyere priser på ferieboliger og fly.

Hvis du primært reiser for å ha en aktiv ferie, eller for å bruke byen som base for sightseeing i Andalucia, kan tidlig høst og sen vår være en god mulighet for deg, da reisemålet har mer moderate temperaturer og færre feriegjester på dette tidspunktet.

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller i Benalmadena

Populære hoteller i Benalmadena

Spania, Andalucia, Benalmadena
7,8
Bra
4069 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 11 km
  • Nærmeste strand: ca. 350 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Andalucia, Benalmadena
9,8
Fantastisk
1031 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 11 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Andalucia, Benalmadena
  • Nærmeste flyplass: 20 km
  • Nærmeste strand: ca. 2 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Benalmadena?

8,6
Gjesteanmeldelser
Basert på 28 anmeldelser