Reiser til Peyia

Peyia ligger oppe i bakkene på Kypros` vestkyst og har vakker utsikt over Coral Bay og det asurblå Middelhavet. Bare de vakre solnedgangene som du kan nyte her oppe er verdt hele reisen i seg selv. Sett deg godt til rette med en kald drink og nyt synet av solen når den stor og rød forsvinner i havet.

Besøk de hyggelige tavernaene og restaurantene i Peyia, som serverer både internasjonale favoritter og tradisjonelle, kypriotiske delikatesser. Her finnes også enkelte vinbarer der du kan runde av kvelden i godt selskap. 

Restaurantlivet har blitt stadig bedre og bedre i takt med at flere reisende har fått opp øynene for denne vakkert beliggende byen. Faktisk har mange utlendinger - især briter - blitt så forelsket i byen og omgivelsene at de har slått seg ned i Peyia permanent.

Byen har av samme grunn over tid fått en blanding av gamle og nye bygninger, hvorav mange av dem har blitt til hoteller og ferieleiligheter. I sentrum ligger det utover restauranter også et utvalg av butikker, et supermarked, en slakter, en baker og en vakker, rustikk kirke. Sistnevnte vitner om at Peyia ikke bare er en moderne ferieby; faktisk ble byen grunnlagt allerede på 1400-tallet av venetianerne, som da hadde herredømmet over Kypros, men det har vært bosetninger i området helt siden bronsealderen.

Strender og utfluktsmål

I dag har Peyia omkring 10.000 innbyggere dersom man regner med de ytre byområdene. Selv om bebyggelsene tynnes ut på vei ned mot kysten, regnes de ofte som en del av Peyia. Takket være byens vekst ble den tildelt kommunestatus i 1994, og den omfatter kyststrekningen fra Coral Bay nordpå helt opp til nasjonalparken Akamas.

Uavhengig av hvor i Peyia hotellet ligger - oppe i byen eller helt nede ved kysten - har du alle muligheter til å nyte det avslappende strandlivet mens du er på reise. Både stranden i Koralbukten og  den tilstøtende Laourou Beach er meget familievennlige, og mange lar seg friste til å tilbringe dagene her. Hvis du bestiller en billig reise til Peuia her hos Solfaktor, får du også rikelig med muligheter til å oppleve andre sider av Kypros. 

Ett sted som absolutt bør oppleves på en reise til Peyia er Akamas-halvøya, som ligger nord for Peyia. Dette naturskjønne kystlandskapet kan du utforske langs vandrestier eller med turbåter som seiler til havgrotter og små, idylliske badeviker.

Reiser til Kypros

Les mer om Kypros og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Kypros her

Hoteller i Peyia