Reiser til Viareggio

Viareggio er et populært feriemål for gjester fra inn- og utland. Du kan sole deg, handle i de mange butikkene og lokale markedene, eller dra på utflukter. Livorno er ikke langt unna, og herfra kan du seile til Elba, Korsika eller Sardinia.

"Går man en tur i de temmelig miserable gater i Viareggio, kan man føle at det gradvis forfaller tiår for tiår det som engang var "den store gamle damen" blant italienske badebyer. Hennes blomstringstid var rundt århundreskifte, da de fleste av de bemerkelsesverdige flotte Art Nouveau hotellene og casinoene ble bygget".

Sånn innledet Leslie Forbes sin beskrivelse av den kjente badebyen i sin koke- og reisebok "Et bord i Toscana" (Gyldendal 1988). Hun fortsetter med å beskrive hvordan senere tids arkitektur på ingen måte kan leve opp til stilen fra La Belle Époque, noe vi er helt enige i. Men, hennes beskrivelse av Viareggio som en trist by er litt mer diskutabelt.

Faktisk er Viareggio den dag idag et meget besøkt sted for badegjester fra inn- og utland, og i februar arrangerer de Italias største karneval. I februar vil du oppleve lyden av sydamerikansk og italiensk musikk som strømmer ut fra de mange opptog, og et mylder av folk i fantastiske kostymer. 
Hvis du er mer opptatt av opera enn salsa, er Viareggio også det perfekte stedet å tilbringe ferien din på, for i de varmeste sommermånedene kan du oppleve den store utendørs Puccini-operafestivalen på Lake Lago Puccini bare noen få kilometer unna.

Utflukter

Fra Viareggio har du gode muligheter til å besøke marmorfjellene ved Carrara og Ligurias østlige del, blant annet det naturskjønne området som heter Le Cinque Terre, hvor det er forbudt med biltrafikk. Men også kulturbyene Pisa og Lucca ligger rett ved, så du behøver ikke å ligge på stranden hele tiden.

Karneval i Viareggio

Karnevalet startet i Viareggio i 1873 med at noen av byens borgere bestemte seg for å ta på seg masker og protestere mot de høye skatten de ble tvunget til å betale. Bruk av masker ble senere en tradisjon når man skulle vise misnøye med noe som befolkningen generelt var misfornøyd med, eller når du måtte gjøre narr av andre. Karnevalet i Viareggio regnes av mange for å være den største, viktigste og kanskje det mest "elskede" karnevalet av internasjonal karakter.

Tradisjonen

Karnevalet startet i Viareggio i 1873 med at noen av byens borgere bestemte seg for å ta på seg masker og protestere mot de høye skatten de ble tvunget til å betale. Bruk av masker ble senere en tradisjon da du skulle vise misnøye med noe som befolkningen generelt var misfornøyd med, eller når du skulle gjøre narr av andre. 

Fester og maskefremstilling

Hvert år - langs byens to kilometer lange strandpromenade - avholdes en prosesjon der forskjellige karikatur-papmaché-figurer av alt fra politikere og kjendiser fra den italienske underholdningsindustrien blir montert på vogner. Imidlertid er karnevalet forskjellig fra den store prosesjonen. Det holdes fester opp mot den store dagen. På 1920-tallet kledde folk seg blant annet. basert på fargetemaer hvor hvert år hadde sin farge. I dag holdes festene på strandpromenaden, hvor det holdes kurs i å lage masker, det spilles musikk og er underholdning i byens gater og torg. Karnevalet holdes hvert år i februar.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Viareggio

Populære hoteller i Viareggio

Italia, Toscana, Viareggio
  • Nærmeste flyplass: 36 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Toscana, Viareggio
  • Nærmeste flyplass: 36 km
  • Nærmeste strand: ca. 150 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Italia, Toscana, Viareggio
  • Nærmeste flyplass: 36 km
  • Nærmeste strand: ca. 150 m
  • Internettilgang / WiFi