Reiser til Montaione

Montaione ligger i åsene mellom Firenze og Volterra, i nærheten av Catelfiorentino hvor den nærmeste jernbanestasjonen ligger. Både Pisa og Firenze flyplass ligger innenfor kort rekkevidde, dersom man heller vil fly til Italia.

Byen har vært bebodd siden romersk tid, og romerne bygget her i det 2 århundrede e.Kr. en kjempestor sisterne som fremdeles kan ses fra veien som går fra Montaione til Gambassi Terme. Cisternen er 27 meter lang og 3 meter bred og delt opp i tre vasker. Her kunne det være 400 m3 vann, som kom fra kildene ved Aglione. En legende sier at det engang lå en villa her som var oppført av en rik romersk adelsfamilie, og før det en etruskisk landsby. Utgravinger er igang for å prøve å avklare fortellingene.

På samme vei ligger klostret Monastero di San Vivaldo, som er omgitt av Boscotondo skogen. Klostrets beliggenhet ble valgt da franciskanermunken Vivaldo Stricchi som bodde som en eremitt ved den gamle Santa Maria kirken, ble funnet død i et hult tre som hadde vært hans hjem. Treet forsvant siden, på grunn av alle pilegrimene som ønsket å oppnå et relikvie. Den lille kirken ble restaurert og senere ombygget da flere franciskanske munker flyttet hit. Samtidig bygget man et kloster. Det ble på 1500-tallet oppført en del kapeller dedikert til Jesu liv. Det var opprinnelig 33 kapeller, men nå er det kun 17 igjen. I 1722 fikk klosteret den tvilsomme ære å bli utnevnt ,av pave Innocens XIII, til å være straffekloster for prester som har "gått seg vill langs dydens smale sti". I 1808 ble klostret stengt for så å bli gjenåpnet i 1887, da de franciskanske munkene vendte tilbake. I 1971 startet en fullkommen renovasjon av hele bygningen.

11 km fra Montaione ligger Borgo di Castelfalfi på veien til Pontedera. Landsbyen ble grunnlagt på 700-tallet av den longobardiske Faolfi. Festningen ble smadret i 1395 under krigen mellom Pisa og Firenze, men den ble senere gjenoppbygget med ytterligere fire tårn, bastioner og en mer solid mur. Festningen er idag blitt privatisert og nå ligger det blant annet en god restaurant og golfbane der.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Montaione

Populære hoteller i Montaione

Italia, Toscana, Montaione
  • Nærmeste flyplass: 60 km
  • Nærmeste strand: ca. 60 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Italia, Toscana, Montaione
  • Nærmeste flyplass: 56 km
  • Avstand til sentrum: ca. 7 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Italia, Toscana, Montaione
  • Nærmeste flyplass: 63 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi