Reiser til Asciano

'Asciano er idag en liten søvnig by 25 km sydøst for Siena med ca 7.000 innbyggere som har beliggenhet i det området som kalles Crete Senesi. Crete Senesi hentyder til jordens farger, da jorda primært her er leire, noe som gjør at landskapet nesten kan virke måneaktig, og derfor kalles regionen ofte for Accona ørkenen.

Byen stammer fra etruskenes tid, og her finner man også et lite arkeologisk museum hvor man kan se diverse funn fra denne perioden. Det historiske sentrum stammer fra middelalderen og har flere bemerkelsesverdige monumenter, blant annet en flott kirke fra den romanske perioden. Byen har tildels beholdt sitt middelalderaktige uttrykk til tross for fasinerende byplanlegging og utbygging etter Andre Verdenskrig. Byen har dessuten flere gode restauranter.

Byfester: En av de viktigste byfestene i Asciano er "Palio dei Ciuchi", som avholdes andre søndagen i september ved den gamle stadioen G. Marconi. Dette veddeløpet er ikke som hesteveddeløpet i Siena og Buti, for her hedrer og kroner man esler. Hvert esel representerer et av byens syv kvarterer, akkurat som i Siena og Buti-; il Corso, il Prato, la Tranquilla, la Corona, la Stazione, Piazza del Grano og la Pergola.

I tillegg til eselveddeløpet avholdes også andre konkurranser kvarterene i mellom i september, som blant annet La Sbandierata (en form for flaggforestilling, som avholdes den første søndagen i september til Festa del Nocino festen. Vinneren er den som får mest applaus fra tilskuerne), og le scenette Satiricha (satiriske sketsjer). Veddeløpet "Palio dei Ciuchi" er også en av flere begivenheter som utgjør "Settembre Ascianese" - September i Asciano, og selvfølgelig inngår det utendørs felles spising igjennom hele måneden.

Dessuten avholder byen markedsdagen Mercantino delle Crete annenhver søndag i det historiske sentrum. Her selges det lokale produkter, kunsthåndverk og antikvariske funn.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Asciano