Reiser til Acireale

Acireale ligger på Sicilias østkyst, kun fem kilometer fra Catania og har utsikt over Det joniske hav. Etnas ville krater ligger i bakgrunnen. Takket være sin lange historie, som har etterlatt seg monumenter, severdigheter og spor etter perioder som barokken, tiltrekker Acireale seg besøkende fra hele verden, som reiser til byen for å nyte en ferie full av kultur, soling, bading og kulinariske opplevelser.

En historie som er basert på en antikk, romersk legende

Acireales historie er basert på en antikk legende om den umulige kjærligheten mellom den vakre nymfen Galatea og gjeteren Aci. En umulig kjærlighet, som dessverre endte i tragedie da kyklopen Polifemo, som var sønn av havguden Poseidon og havnymfen Thoosa, myrdet Aci som følge av hans sjalusi. Aci-elven, som flyter forbi Acireale, ble dannet av tårene fra den gråtende Galatea.

I likhet med resten av Sicilia, har Acireale vært okkupert av ulike folkeslag gjennom tidene, blant annet grekere, byzantiner, arabere og romere, bare for å nevne noen. Dette har naturligvis påvirket hele bybildet, og både kultur, arkitektur og gastronomi i området har blitt preget av historien, noe du enkelt kan se i hele byen. 

Severdigheter og aktiviteter i Acireale

Barokken har etterlatt seg tydelige spor i Acireale, og du kan se eksempler på denne byggestilen på plassene i byen, i Santo Sebastiano-basilikaen og selvfølgelig i katedralen Il Duomo, som ble bygget mellom år 1500 og år 1600.

Hvis du er en lesehest, er Biblioteca Zelantea stedet å besøke. Biblioteket ble grunnlagt i 1671 og har i dag mer enn 200.000 bind, hvorav mange av bindene er håndskrevne. Biblioteca Zelantea er i seg selv ett av de mest antikke og velbevarte bibliotekene på Sicilia.

Fra Acireale har du gode muligheter for å dra på dagsutflukter til for eksempel fiskerbyen Timpa, som ligger kun to kilometer fra Acireale. I Timpa kan du besøke antikke grotter, kyster med ville skrenter og sitrusplantasjer.

Acireale er et kursted der du kan besøke de mange termiske badene hele året for å rense både kropp og sjel, slik de gamle romerne gjorde i sin tid. Utnytt mineralvannet ved foten av Etna og forlat Acireale som et nytt menneske. 

Karnevalet i Acireale – Sicilias vakreste av sitt slag 

I januar og februar finner flere karnevaler sted omkring i Italia, og på Sicilia anses Carnevale di Acireale for å være det vakreste. Karnevaltradisjonen i Acireale startet allerede på 1500-tallet og har funnet sted i februar hvert år siden. Karnevalet har inneholdt elementer som egg- og sitronkasting (inntil byrådet forbød denne leken) og poesilesning i Acireales gater. Det kjørte vogner gjennom gatene med adelen som kastet konfetti. Først i 1930 begynte folk å kle seg ut og lage masker av papmaché, og denne tradisjonen lever også i våre dager.  

Karnevalet er så populært at det avholdes årlig i august, hvilket betyr at du kan oppleve karnevalet når du er på sommerferie. 

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Acireale

Populære hoteller i Acireale

Italia, Sicilia, Acireale
8,0
Meget bra
913 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 19 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Italia, Sicilia, Acireale
8,1
Meget bra
256 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 33 km
  • Avstand til sentrum: ca. 2.5 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Italia, Sicilia, Acireale
8,9
Meget bra
568 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 34 km
  • Nærmeste strand: ca. 3.8 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)