Reiser til Villasimius

Det bor bare rundt 3000 fastboende innbyggere i Villasimius, men om sommeren mangedobles folketallet når kombinasjonen av fantastiske strender og solrikt klima tiltrekker seg ferierende fra nær og fjern. Den tidligere fiskerlandsbyen er også kjent for sitt natteliv, så når solen har gått ned fortsetter byen å yre av liv på de mange restaurantene, pizzeriaene og barene langs byens hovedgate.

Velkommen til Italia med Solfaktor! Vi er spesialister på reiser til Villasimius og andre destinasjoner på øya.

Perfekt for en strandferie

I Villasimius er det et lite arkeologisk museum som er interessant for deg som vil vite litt mer om byen og områdets rike historie. Det er imidlertid ikke til å se bort fra at hovedgrunnen til at folk flest reiser til Villasimius er nærheten til noen av Sardinias beste strender, som er en del av det marine naturreservatet Capo Carbonara. Dette betyr at det er visse restriksjoner på sportsfiske og vannsport. Det gjør imidlertid bare området enda mer attraktivt for badegjestene, som her kan velge mellom en ekte perlerad av fine, hvite sandstrender med grunt turkisblått vann.

Bare noen få minutters kjøring fra Villasimius kan du slå deg ned i sanden på for eksempel den brede og over en kilometer lange Simius-stranden, eller kjøre litt vestover til den idylliske og barnevennlige Punta Molentis-stranden. Det tar deg heller ikke mer enn 10 minutter å kjøre til Spiaggia del Riso, som navnet tilsier er spesielt kjent for sin hvite kvartssand, som med litt god vilje minner om riskorn.

Enten du reiser med eller uten barn har Villasimius det perfekte utgangspunktet for en strandferie ved Middelhavet. Det er imidlertid også mye mer å gjøre enn å ligge ved vannet hele dagen og slikke sol – selv om det frister! Innen kort avstand ligger for eksempel Sette Fratelli-skogen, som er et flott mål for turgåere. I sommermånedene vil du også oppdage at Villasimius ofte arrangerer flere musikk- og matfestivaler. Er du på ferie her i juli, har du muligheten til å oppleve når den tradisjonelle helgenfesten Festa della Madonna del Naufrago arrangeres.

God mat fra havet

Etter en dag med avslapping tilbrakt på en av de mange, flotte strendene i området eller på spennende sightseeing er det rikelig med muligheter til å stille sulten i Villasimius. Til tross for at byen helt frem til 1862 het Carbonara, er det spesielt fisk- og skalldyrretter du bør se etter på restaurantenes meny. Den korte avstanden til det varme, klare havet gir byens restauranter lett tilgang til ferske forsyninger av begge deler som derfor inngår i mange av områdets mest tradisjonelle retter.

Som på resten av øya er det lokale kjøkkenet generelt preget av enkle, men svært smakfulle retter akkompagnert av gode lokale viner. Til tross for nærheten til havet er det sardinske kjøkkenet også kjent for retter som gjenspeiler at befolkningen i lange perioder har levd på jordbruk og sauehold. Dersom du ikke er så glad i sjømat har de også et rikt utvalg av retter med for eksempel lam, geit eller kanin. Nasjonalretten, porcheddu, for eksepmel er laget av stekt gris på spyd. På et slikt populært reisemål er det i tillegg til de tradisjonelle rettene også flere steder hvor menyen har et mer internasjonalt preg med litt mer velkjente retter.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Villasimius

Populære hoteller i Villasimius

Italia, Sardinia, Villasimius
8,8
Meget bra
269 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 64 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Italia, Sardinia, Villasimius
8,0
Meget bra
381 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 58 km
  • Nærmeste strand: ca. 2.7 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Italia, Sardinia, Villasimius
9,5
Fantastisk
263 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 58 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.5 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)