Reiser til Otranto

Opplev byens historie og folkeliv

Spaser gjennom Otrantos sjarmerende gater, nyt synet av de historiske monumentene som preger byen og la den deilige lukten av grillet og stekt fisk lokke dere til et besøk på en av byens små restauranter.

Man kan enkelt besøke byen med tog fra Bari eller fra den nærmeste flyplassen Brindisi, som ligger 94 kilometer unna. Fra havnen går det ferge til Hellas, og vidunderlige sandstrender i og utenfor byen med krystallklart vann ligger og venter.

Besøk Domkirken og festningen

Domkirken Santa Maria Annunziata ble grunnlagt i 1080, men det er kun krypten som stammer fra denne tiden. Selve kirkebygningen stammer fra det 12. århundre, men en vellykket restaurering har gitt domkirken vakre, barokke trekk fra 1700- og 1800-tallet. Kirkens store stolthet er et stort mosaikkverk som blant annet forestiller livets tre. Mosaikken dekker store deler av kirkegulvet og ble laget av munken Pantaleone i tidsrommet 1163-1166. Kirken er også kjent for å minnes de mange martyrene fra 1480-tallet. I et sidekapell, Cappella dei Martiri, kan man se knoklene som stammer fra over 500 av martyrene, samt steinen de ble halshugd på under alteret. Av større kunsthistorisk interesse er krypten, som er ualminnelig stor og et fascinerende syn.

Den femkantede festningen sees på som en del av reaksjonen på den tyrkiske erobringen. Konstruksjonen av festningen ble påbegynt i 1485 på Ferdinando I av Aragonas initiativ og sto ferdig i 1498. Festningen har tre runde tårn i hjørnene og eksterne bastioner mot havet.

Bestill ferieovernattinger i Otranto

Bruk søkemotoren på toppen av siden og ta en titt i vår online-katalog for å finne en reise som passer dere. Velg og vrak blant vårt håndplukkede utvalg av ferieleiligheter, hoteller og villaer med flotte beliggenheter i Otranto og ellers i Puglia. Dere kan også kontakte oss for å få gratis veiledning ved å sende oss en E-mail, ringe nummeret til høyre på siden eller bruke chat-alternativet til venstre på siden. Vi stiller gladelig til hjelp med våre over 15 års erfaring innen reiser i Italia, og vi er her for å sikre dere en bekymringsfri og behagelig ferie.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Otranto

Populære hoteller i Otranto

Italia, Puglia, Otranto
8,9
Meget bra
490 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 80 km
  • Nærmeste strand: ca. 1 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Italia, Puglia, Otranto
8,8
Meget bra
751 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 97 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.1 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Italia, Puglia, Otranto
8,9
Meget bra
1489 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 97 km
  • Nærmeste strand: ca. 8 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)