Reiser til Bari

Bari er beliggende på en frodig kyst med utsikt over Adriaterhavet, og er hovedstaden i regionen Apulien og er en viktig turist- og handelshavn. Bak byen brer landskapet seg ut over "Altopiano delle Murge", et vakkert bakkelandskap hvor tiden står helt stille. Panoramautsikten uten ende viser en horrisont med klipper, trær og kløfter som kun blir avbrutt av himmelen langt ute i landskapet.

I disse små landsbyene bor det få innbyggere som lever av å dyrke alt hva som kan dyrkes i området som f.eks. olivenolje og vin. Vinmarkene er ofte omringet av murer, da bøndene tidligere har måttet beskyttet seg selv mot angrep fra fiender. Bari er virkelig en by som må oppleves! 

Hva er det å se og ta seg til på en reise i Bari?

Apulien som region er full av slott, borger og katedraler som du kan bruke lang tid på å utforske på din ferie. Bari er ingen unntagelse. Her kan du finne spor fra tidlig antikken. Bari er mer eller mindre oppdelt i to bydeler; det gamle sentrum omgitt av en mur og full av smale gater hvor man kan føle den historiske atmosfæren. Slik er det forsåvidt også i den moderne bydelen, hvor de første steinene ble lagt på 800-tallet. Den moderne bydelen har endret seg ganske mye siden da, og er blitt markant mer modernisert. 

Gå ikke glipp av et besøk til den store borgen, II Castello, som ble bygget etter ordre fra Frederico II av Svevia (Fredrik Hohenstaufen). Her er det en stor gårdshavn hvor arrangementer og demonstrasjoner blir avholdt. Et vakkert eksempel på arkitekturen fra Apulien er den store kirken, La Basilica di San Nicola, med to tårn og en vakker opplyst fasade. I den moderne delen finner du større shopping gater som Corso Cavour og det berømte teateret "Teatro Petruzzelli" som er et tempel for lyrikk i Bari. 

Du må også ta deg tid til et par dagsutflukter når du er i Bari. En av de du ikke må gå glipp av er en tur til Alberobello som ligger rundt en times kjøring fra Bari. Alberobello er, med sine unikt designede steinhus, en by som er på UNESCOs verdensarvliste. Det finnes nemlig ingen steder i Italia som tilnærmelsesvis ligner på dette. Det er helt sikkert et besøk verdt, og når du er på vei hjem kan du dra forbi noen av de vakre gamle badebyene som f.eks. Monopoli eller Polignano a Mare. 

Mat og drikke i Bari

Apuliens kjøkken er kjent for sine høyt elskede fiskeretter ig produktene som kommer fra jorden. Disse fantastiske tradisjonene lever heldigvis fortsatt i dag. 

Når det kommer til pastaretter, da er orecchiette (øreformet pasta), populært. Det er den mest bruke pastaen i hele Apulien. Denne pastaen har den rette formen og konsistensen så den passer best mulig til krydderier, sauser og smaker fra regionene. Andre typiske retter fra regionen omfatter pizza, focaccia, taralli, olivenolje og masse grønnsaker. 

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Bari

Populære hoteller i Bari

Italia, Puglia, Bari
9,6
Fantastisk
445 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 11 km
  • Nærmeste strand: ca. 3.9 km
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Puglia, Bari
8,9
Meget bra
1695 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 12 km
  • Nærmeste strand: ca. 0 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Italia, Puglia, Bari
8,9
Meget bra
688 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 15 km
  • Nærmeste strand: ca. 2.8 km
  • Internettilgang / WiFi