Reiser til Urbino

Urbino er en av de største arkitektoniske perlene i hele Italia. På 1400-tallet var den hjemsted for et av Europas mest overdådige hoff, Montefeltro.

Her møttes de største malere, poeter og tenkere. Urbino er en utpreget renessanse by. Det berømte fyrstepalasset i byen Palazzo Ducale, er et overveldende eksempel på komplett og harmonisk humanistisk arkitektur, som den progressive renessansefyrsten og humanisten Federico da Montefeltro, i siste halvdel av 1400-tallet, fikk oppført

Byen er forøvrig arkitekten og renessansemaleren Raffaels fødeby, og man kan besøke hans barndomshjem, som idag er innredet som museum. I Urbino ligger også et av Italias eldste universiteter (1506), og er i dag en levende universitetsby, med stort utvalg av kafeer og butikker. På Piazza della Repubblica kan man sitte under de runde renessanse-buene og nyte et glass Rosso Conero (en flott rødvin fra regionen som serveres avkjølt.)

Byen ligger flott med utsikt over det karakteristiske kuperte landskapet, og er eventyrlig og overveldende i all sin velbevarte prakt. Man bør absolutt avlegge byen en visitt, hvis man har mulighet for det. Et godt utgangspunkt for å besøke Urbino, er våre leiligheter i Trøffeldalene.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Urbino