Reiser til Padenghe sul Garda

Er du på utkikk etter et reisemål ved Gardasjøen hvor du kan avholde ferien i fred og ro med fokus på gode gå- og sykkelturer i den vakre naturen, lekre kulinariske opplevelser og spennende vingårdsbesøk? Da er Padenghe sul Garda akkurat for deg!

Byen har omtrent 4600 innbyggere og ligger ved Gardasjøens sørvestlige ende, litt inn i landet, bare 5 kilometer nord for Gardasjøens "hovedstad", Desenzano del Garda, i Lombardia-regionen i Nord-Italia. Herfra er det enkel og rask adgang til mange av Gardasjøens andre vakre byer og spennende severdigheter, f.eks. Sirmione og dens største severdighet, Grotte di Catullo, maleriske Salò bare ca. 20 kilometer unna, som blant annet byr på en lang promenade nede ved vannet, en god shoppinggate og et stort ukentlig marked som tiltrekker seg besøkende fra nær og fjern; og naturligvis Desenzano del Garda, som blant annet byr på en lang sjøpromenade, en lystbåthavn, et flust av hyggelige barer og gode restauranter, samt flere kinoer og diskotek m.m.

Padenghe sul Garda har dessuten en liten havn der du kan slappe av med en kopp kaffe og se på det lokale gatelivet utfolde seg, og en fin strand hvor du kan ta deg en forfriskende dukkert. 

Velkommen til Italia med Solfaktor.

Opplevelser og severdigheter

Med sin svært beskjedne størrelse byr ikke Padenghe sul Garda på en overflod av store historiske severdigheter; men byen er likevel kjent for sin imponerende middelalderborg, Castello di Padenghe, fra omtrent 1000-tallet, som reiser seg over byen med en fantastisk utsikt over sjøen, byen og området rundt den; sognekirken Sant'Emiliano som også har røtter fra middelalderen; kirkene Chiesa della Madonna della Neve og Chiesa della Visitazione; samt Palazzo Barbieri, byens rådhus, som går tilbake til det 18. århundret. 

Den mest vesentlige attraksjonen i Padenghe sul Garda er naturligvis Gardasjøen – Italias største og mest populære innsjø, med en lengde på over 51 kilometer og en bredde på nesten 17 kilometer. Den totale kystlengden er på hele 158 kilometer. Sjøen lokker hvert år tusenvis av gjester til og fra hele verden på grunn av den fantastiske naturen, det milde, helsebringende klimaet og de mange aktivitetene man kan legge ut på rundt sjøen. Her kan du gjøre nesten hva enn hjertet begjærer av utendørsaktiviteter; bade, gå turer, sykkle, løpe, bestige fjell, vindsurfe, paraglide eller hangglide. 

Du kan også velge å ta en dag på sjøen med en av de mange forskjellige båtene som tilbyr turer rundt på sjøen, og koble helt av på det rolige vannet. 

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Padenghe Sul Garda