Reiser til Lazio

Alle veier fører til Roma. Bestill reiser til Lazio på nettet - inkl. fly, leiebil og feriehus.

Når du reiser til Lazio får du alt det beste mellom-Italia har å by på på ett sted; fra flotte strender og fascinerende ruiner til storbyens puls. Med gode flyforbindelser er Lazio en av de mest tilgjengelige regionene i Italia, og den venter kun på å bli utforsket.

Oppdag Lazio – velg deres ferieleilighet, hotell eller villa i denne vakre regionen midt i Italia. Her ligger Roma, Lazios største attraksjon som i tusener av år har preget regionens liv, og mye mer. Historiske byer, lange kyststrekninger, hvite sandstrender og Appennine-fjellene er bare noe av det dere kan vente dere i Lazio.

Enten dere vil se fascinerende levninger fra det store romerske keiserriket og kombinere det med en badeferie, eller bare innta Roma og nyte den fantastiske stemningen, så er Lazio regionen for dere. Her finner dere mange små og idylliske sjøer, omkranset av frodige åser og flotte fjell, for ikke å glemme de fine sandstrendene sør i regionen, eller i området rundt Anzio.

Det autentiske Italia

Er dere på jakt etter stemningsfulle byer uten annen trengsel enn de lokale på vei til sine daglige gjøremål? Lengter dere etter å se spor etter forhistorisk storhet, forfalt i den frodige naturen? Foretrekker dere hjertelig og familiær gjestfrihet fremfor femstjerners moderne hotellkomfort? Da anbefaler vi å reise til Lazio.

Det venter nok ikke dere et oppvarmet svømmebasseng og aircondition på overnattingsstedet, det er kanskje langt mellom de lokale som snakker flytende engelsk, og restaurantene har ikke menyer - men dersom dere pakker litt mot med på eventyret kan dere få uforglemmelige opplevelser i det autentiske Lazio, utenfor de velopptrådte turistrutene.

Nyt privatlivet i egen villa

Slapp av i en privat villa i vakre omgivelser, og tilbring uavbrutt kvalitetstid med familien/vennegjengen. Selv om vi har et moderat tilbud av private villaer i Lazio har de alle noe til felles: privatliv og spennende utfluktsmuligheter i herlig harmoni!

Med egen villa får dere friheten og selvstendigheten som gjør ferien deres komplett. Her trenger dere ikke å dele bassenget, terrassen eller hagen med noen andre, og dere kan ta i bruk Lazios overraskendse mange opplevelsestilbud. Å bo i egen villa gir dere også en fordel ved at - såfremt reisegruppens størrelse tilsvarer villaens kapasitet - prisen per person som oftest matcher et opphold i en ferieleilighet, og det kan til og med være billigere. 

Mer informasjon til din reise til Lazio

Lazio ligger i den sentrale delen av Italia, omgitt av regionene Toscana, Umbria og Marche i nord, Abruzzo og Molise i øst, og Campania og Tyrrenhavet mot vest. Regionen har ca. 6 millioner innbyggere og har dermed nestflest innbyggere av regionene i Italia.

Lazio består for det meste av flatt terreng med mindre, fjellrike områder i den sørlige og østlige delen av regionen, men byr også på mange muligheter for sol, strand og badeferie, blant annet ved Anzio ,der de mange sandstrendene og den lave havdybden gjør det ideelt for barnefamilier, og i badebyen Terracina, der det er en deilig, lang sandstrand. I tillegg bugner regionen av naturparker, som f.eks. parkene Parco Nazionale del Circeo, Riserva Naturale Lago di Vico, Parco Nazionale del Gran Sasso og Parco Naturale Regionale Monti Simbruini, som alle frister til fotturer og store naturopplevelser.

Men den største attraksjonen i Lazio er regionens mange historiske byer. Blant de mest interessante er Tarquinia, som blant annet byr på etruskiske fresker; Terracina, som har flotte sandstrender, masse stemning og et vakkert torg; Ostia Antica, som bærer mange spor fra romertiden; Sperlonga, som både er en glimrende badeby og en av Italias vakreste middelalderbyer; og Gaeta, som imponerer med sitt normannerslott og sin rike historie. 

Men stjernen blant dem alle er naturligvis hovedstaden Roma, som byr på en enestående kulturarv i tillegg til sjarm og folkelighet. Her kan du blant annet oppleve Vatikanstaten med Peterskirken og de vatikanske museer, Colosseum, Pantheon, Forum Romanum, Trevifontenen, Pantheon, Spansketrappen, Piazza Navona, Engelsborg - og mange, mange flere enestående severdigheter. Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Reisemål i Lazio

Populære hoteller i Lazio

Italia, Lazio, Roma
  • Nærmeste flyplass: 29 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
Italia, Lazio, Roma
  • Nærmeste flyplass: 17 km
  • Internettilgang / WiFi
  • I by eller landsby
Italia, Lazio, Roma
  • Nærmeste flyplass: 36 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi

Roma

Listen over spennende byer i Lazio er veldig lang. Hvis det er historisk rikdom fra romerriket dere er ute etter, er det umulig å ikke nevne Roma. Roma er imponerende på så mange måter. Kombinasjonen av alle torgene, kafeene, restaurantene, og de spennende butikkene og ikke minst det historiske suset, gjør Roma til en helt unik by med en ubeskrivelig atmosfære. Begynn dagen med å gå dere vill blant antikke levninger i Forum Romanum, ta dere en sterk espresso på en takterrasse med utsikt over hele byen, opplev folkelivet i Trastevere etter solnedgang og avslutt med et spektakulært syn – St. Peterskirken badet i flomlys på kvelden.

Tarquinia og Terracina

En annen flott og spennende by dere kan besøke er Tarquinia. Her finner dere freskoer fra etruskernes tid, storslåtte palasser og behagelige, landlige omgivelser. Terracina i sør med sine deilige sandstrender, sitt vakre torg og gode stemning er også en godbit verdt å stikke innom.

Ostia Antica, Sperlonga, Gaeta mm.

Ostia Antica er også verdt et besøk for de av dere som vil oppleve mer av romertidens imponerende monumenter. Mindre byer som Sperlonga, Minturno med det romerske teateret og Gaeta er også interessante fordi de kombinerer stemning, historie og hav på en eksepsjonell måte. Viterbo i den nordlige og mer sentrale delen av regionen er en fin utfluktsmulighet, med vakre fontener og en eldgammel bymur som fremdeles omringer store deler av byen. Dere kan også legge turen innom Frascati, kun 20km sørøst for Roma, og med flere oppsiktsvekkende attraksjoner.

Hva sier gjestene i Lazio?

9,1
Gjesteanmeldelser
Basert på 43 anmeldelser