Reiser til Tropea

På Calabrias vestkyst finner vi en perle av en badeby som italienerne virkelig elsker: Tropea! Om sommeren flokker turistene hit for å nyte den vakre sandstranden og den herlige stemningen som preger byen.

Tropea er en koselig by som ligger på en høy klippe. Herfra har du en fantastisk utsikt over det blå havet og den flotte kirken som er på toppen av berget i vannet. På de klareste dagene kan du til og med se ut til vulkanøyen Stromboli som er en av de syv Eoliske øyene.

Nyt den søritalienske stemningen

Tropea har i dag ca. 8000 innbyggere og ligger på en klippe 70 m over havet. Kysten rundt byen er preget av små bukter og fine sandstrender med klipper. Vannet gjenspeiler himmelens nyanser og byr på et fargespekter fra lyseblå til smeraldgrønn. Dykkere vil komme til elske dette! Derfor er det mange turister om sommeren, men til gjengjeld er det et bredt utvalg av gode restauranter og en koselig stemning på toget og i byens gågater.

Bli kjent med byens historie

Etter Andre Verdenskrig begynte byens innbyggere å satse på turisme, som siden har satt sitt perg på livet i byen. Landbruk er også meget utbredt i innlandet og i høyden over Capo Vaticano, hvor den populære rødløken fra Tropea dyrkes i store mengder. Et annet produkt som er grunnlaget for den velsmakende men sterkt krydret mat, er den røde chili'en. Dersom man vil ha følelsen av hvor sterkt og velsmakende det kan være, så skal man prøve ett par dråper av den røde bombesausen (kalles la bomba av de lokale) på pastaen eller smøre den gode 'nduja (en slags pølse med chili) på det lokale brødet.

Beundre middelaldermonumentene

Dersom man ønsker middelalderlig stemning i byen, så er Tropea en drøm å gå rundt i. Den normannske domkirken er bare en av de mange og flotte severdighetene som preger byen. Man vil også se smale gater med herskapshus fra 1700- og 1800-tallet og den flotte hovedgaten, som går høyt over havet med utsikt mot den flotte halvøya med den fantastiske kirken på toppen, og -når det er godt vær- Stromboli vulkanen i horisonten.

Ta del i byfestene med lokalbefolkningen

Byens mange lokale byfester arrangeres fra våren og frem til september.
- Langfredag ved solnedgang går et opptog gjennom byens gater for å markere Jesus korsfesting
- 3. mai har de en annen religiøs fest som heter I tri da Croci. Engang var det et lite tempel ved via Umbero I med tre kors. Etter livlige arrangementer og sekkeløp blant byens innbyggere avsluttes kvelden med fyrverkeri, samt dansende kamelfigur.
- I juni er det en litterær festival, som tiltrekker forfattere fra hele Italia. En pris gis av en jury som består av borgmestere fra hele Calabria.
- I løpet av juli er det en kulinarisk fest med middelhavsfisk og rødløk fra Tropea.
- I august er det Tropea Filmfestival ved havnen, hvor Raf Vallone pris gis ut. Den berømte skuespilleren stammer fra denne byen og kom ofte tilbake i sitt eventyrlige liv.
- I september kan man glede seg over Tropea Blues Festival, som foregår i byens sentrum. Blues spilles av mer eller mindre kjente band fra hele verden.

Bestill ferieovernattinger i Tropea

Bruk søkemotoren på toppen av siden og ta en titt i vår online-katalog for å finne noe som passer dere. Velg og vrak blant vårt håndplukkede utvalg av ferieleiligheter, hoteller og villaer med flotte beliggenheter i Tropea og ellers i Calabria. Dere kan også kontakte oss for å få gratis veiledning ved å sende oss en email, ringe nummeret til høyre på siden eller bruke chat-alternativet til venstre på siden. Vi stiller gladelig til hjelp med over 15 års erfraring innen reiser i Italia, og er her for å sikre dere en bekymringsfri og behagelig ferie.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Tropea

Populære hoteller i Tropea

Italia, Calabria, Tropea
6,4
Ganske bra
320 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 60 km
  • Nærmeste strand: ca. 2.4 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Italia, Calabria, Tropea
8,6
Meget bra
56 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 59 km
  • Nærmeste strand: ca. 1 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Italia, Calabria, Tropea
9,3
Fantastisk
207 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 59 km
  • Nærmeste strand: ca. 2.4 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)