Reiser til Basilicata

Basilicata, som grenser til regionene Campania mot vest, Apulia mot nord og øst og Calabria mot sør, er én av de mest oversette regionene i Italia og kalles ofte for én av Italias best bevarte hemmeligheter.

Regionen oser av historie, avsondrede, mystiske fjellandsbyer og rike gastronomiske tradisjoner og er ett av Italias mest varierte landskaper. Det er stor forskjell mellom å feriere ved den Joniske kysten og den vestlige kyststrekningen, som har mange klipper. Den nordlige delen av Basilicata er av vulkansk opprinnelse, og har meget fruktbar jord. I området ligger flere festninger og slott fra middelalderen. Derfor er Basilicata vel så egnet til badeferier med familien som til en aktiv naturferie, en kulturell og historisk reise til Italia, en romantisk parferie eller en reise i det søritalienske kjøkkenet. 

Velkommen til Italia med Solfaktor! Vi er spesialister på reiser til Basilicata-regionen. 

Opplevelser og severdigheter

Matera

Den labyrintiske og historiske byen Matera er Basilicatas mest kjente severdighet og var en del av Mel Gibsons film "The Passion of the Christ". I byen finnes flere av  verdens eldste og best bevarte bosetninger, og i den prehistoriske bydelen "i Sassi" vil du sikkert føle deg hensatt til en fjern tidsalder. Kvarteret, som siden 1993 har figurert på UNESCOs prestisjefylte liste over bevaringsverdig kulturarv, huset inntil 1950-tallet tusenvis av mennesker i grotter og bygninger som var murt inn. Bosetningene er har vært bebodd av forskjellige folkeslag, munker og bønder gjennom tidene, hvilket har medført at stedet er preget av flere forskjellige stilarter

Naturreservatet Pollino

Basilicata byr på mange forskjellige naturopplevelser, hvorav én av de største er nasjonalparken Pollino (Il Parco Naturale del Pollino), som ligger mellom det sørlige Basilicata og det nordlige Calabria og regnes for å være Italias største naturpark. Parken munner både ut i det Joniske hav og Tyrrenhavet og består av et enestående naturområde med utrolige klippeformasjoner og fjell, hvorav Serra Dolcedorme-fjellet er det høyeste av dem med sine 2.267 meter.

Melfi-slottet

Melfi-slottet er ett av de viktigste middelalderslottene i det sørlige Italia, og har en forhistorie som strekker seg helt tilbake til den normanniske epoken i området. Slottet ble bygget på slutten av det ellevte århundre av normannerne på et sted som hadde til hensikt å tjene som en port mellom de to naboregionene Campania og Apulia. Slottets beliggenhet var avgjørende for normannernes evne til å forsvare seg mot angrep utenfra og som tilfluktssted for normanniske allierte. Med tanke på at normannerne opprinnelig stammet fra de nordiske landene, er slottet særlig interessant for oss nordboere, som kan følge våre forfedres eventyrlige ferd i den sørlige delen av Europa. Med deres nye land i Normandie i Frankrike som utgangspunkt erobret normannerne store deler av Sør-Italia. 

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Reisemål i Basilicata

 • Matera
  18 hoteller
  Det er ikke mer enn et par generasjoner siden myndighetene tvangsflyttet beboerne av de nå svært berømte Sassi-grottebyene ved Matera. I dag er de å finne på UNESCOs prestisjetunge liste over verneverdig kulturarv, og utgjør et populært reisemål ... i Sør-Italia. Les mer
 • Maratea
  3 hoteller
  I Maratea venter det deg vakre naturscenarier, et sjarmerende bysentrum med et godt utvalg av barer og resturanter, venlige innbyggere og ikke minst sjansen til å nyte ferien i en liten, hyggelig kystby uten for stor turisme.

Populære hoteller i Basilicata

Italia, Basilicata, Matera
 • Nærmeste flyplass: 65 km
 • Nærmeste strand: ca. 42.8 km
 • Internettilgang / WiFi
Italia, Basilicata, Matera
 • Nærmeste flyplass: 62 km
 • Nærmeste strand: ca. 44.7 km
 • Internettilgang / WiFi
Italia, Basilicata, Matera
 • Nærmeste flyplass: 62 km
 • Avstand til sentrum: ca. 2 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)