Reiser til Bali

Bali er en stor øy i Indonesia, og landets mest kjente turistmål. Bali er svært frodig, og med sin beliggenhet rett på Ekvator, er klimaet stabilt hele året. Det er meget billig å spise og leve her, og dette gjør Bali til et meget prisgunstig reisemål.

Balí er et av Kretas minste feriesteder og ligger i en vakker bukt, godt skjermet av et kupert landskap. Området har flere nydelige små strender samt tavernaer, butikker og barer i havnen.

Bali er en stor øy, og en av 34 provinser i Indonesia. Bali ligger bare 8 grader sør for ekvator, er svært frodig, kupert og kontrastfylt. Her finnes både vulkanske fjell, tett jungel, kritthvite strender og svarte lavastrender. De mest populære turistområdene ligger sør på øya. Feriebyen Kuta er den største og mest hektiske, og byr på både uteliv og shopping, og frekventeres særlig av ryggsekkturister. Den lekre feriebyen Sanur er roligere, og er også populær blant de lokale. Vil man ha tilbaketrukket luksus er Nusa Dua-halvøya et godt alternativ. Her finnes mange lekre hoteller langs silkemyke strender. Vil man oppleve Bali utenfor de store turistområdene er nordsiden og den lille kystbyen Lovina et spennende reisemål. Jungelbyen Ubud bør man også sette av en dag eller to til å utforske. Ubud kalles ofte Balis «vugge» og er en grønn naturperle man umiddelbart blir glad i.

Det er mye å se og oppleve på Bali, og mange utfluktsmuligheter både på Bali og til nærliggende øyer. Lombok og Gili-Øyene er de mest kjente. Foruten opplevelser og utflukter utenfor hotellene, er selvsagt spa og velvære både populært og billig på Bali. Her kan du nyte deilige massasjer og behandlinger for en hyggelig pris. Spa tilbys på de fleste større hoteller og i turistområdene ellers på øya. Yoga er også en populær aktivitet, og mange instruktører tar sine utdannelser nettopp på Bali.

Det balinesisike kjøkken byr på fargerike matretter og mange spennende smaker. Her er det lett å forelske seg i de deilige rettene, og den kanskje mest populære er Babi guling, grillet svin med ris og lokale krydder. Ulike versjoner av helgrillet kylling i en brennhet chilisaus kalt Ayam Pelalah er også verdt å smake på. Dette er et must å spise på Bali. Det finnes også en rekke vegetar- og veganrestauranter på Bali.

Den internasjonale lufthavnen på Bali heter Ngurah Rai, og ligger på sørspissen av øya. Mange flyselskaper har forbindelse fra Norge til Bali med kun ett flybytte underveis.

Hvem passer dette reisemålet for?

Man kan reise til Bali både med vennegjengen, på bryllupsreise, med barn og alene. Avhengig av hva slags ferie man er på, kan det være lurt å sette seg inn i de ulike feriestedene på Bali slik at man velger et passende område. Prisnivået på Bali er lavt, og selv de virkelig flotte hotellene har ofte gode priser. Det er meget billig å spise og leve her, og dette gjør Bali til et meget prisgunstig reisemål.

Når er det best å reise hit?

Balis geografiske beliggenhet gjør at klimaet er ganske stabilt hele året. Den tørreste perioden på Bali er fra mars til november, og særlig i sommermånedene er det fantastisk vær, med mye sol og behagelig temperatur. Desember-februar er månedene med mest nedbør, men det er som regel godt med solskinn også i denne perioden, selv om ettermiddagsbyger og noen dager med nedbør må påregnes. Ved ekvator er solen sterk, også når det er overskyet.

Bali er Indonesias mest populære reisemål, og når du står med tærne begravet i den fine sanden på en av øyas mange palmestrender og skuer utover det turkisblå havet, eller du snorkler blandt koralrevets fargerike fisk, vil du lett forstå hvorfor. Drømmer du om en tropisk badeferie, er Bali et nokså perfekt reisemål. 

Til tross for at øya er halvt så stort som Kypros, kan du lett finne en strand på Bali som passer dine ferieønsker. Det gjelder om du så er på utkikk etter en familieferie på et moderne resort med mange aktivitetsmuligheter. og resturanter innenfor kort rekkevidde, eller du drømmer om å koble helt av og bare bade og nyte solen i fredelige omgivelser ved en liten fiskerlandsby. 

Mange opplevelser på Gudenes Øy 

At Bali ble et av Sørøst-Asias mest populære reisemål skyldes ikke kun de fantastiske strendene, hvor du lett kan få det meste av ferien til å gå unna på soling, dykking og surfing. Det er også mye annet å ta seg til på en reise til Bali. 

Du kan f.eks. dra inn i høylandet for å spasere i fjellene eller blandt de kunstferdig anlagte rismarkene i det frodige landskapet og oppleve livet i små, uspolerte landsbyer. Bali, som er Indonesias eneste hinduistiske øy, er også kjent for sine flotte templer. Selvom Bali bare er en liten øy, som på forholdsvis få år har opplevd en stor vekst i turisme, har du ved templene og andre steder fortsatt rike muligheter til å oppleve den opprinnelige kulturen. 

Noe av det man husker best fra en reise til Bali, bortsett fra strendene, det er den imøtekommende og åpensinnete lokalbefolkningen som utstråler ekte livsglede. Tross den vestlige innflytelsen og turismen, fornemmer man tydelig at balineserne klarer å holde fast ved deres tradisjoner og skikker. Det kommer blandt annet til utrykk ved de tallrike sermoniene og religiøse høytidene som er en del av hverdagen på Bali. 

Reiser du til Bali kan du også se frem til mange lekre smaksopplevelser hvis du begir deg ut i det lokale kjøkkenet. I de popluære ferieområdene er det nå til dags ganske rike muligheter til å få retter tilpasset turistenes smaksløker, men det vil være en skam ikke også å utforske det balinesiske kjøkkenes herligheter. I motsetning til f.eks. det thailandske eller indiske kjøkkenet, er rettene på Bali normalt sett ikke sterkt krydret. Selvom det kan være et hint av chilli, er rettene, som lages på friske råvarer, typisk sett mer søtlig i smaken. 

Reiser til Indonesia

Les mer om Indonesia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Indonesia her

Reisemål i Bali

 • Ubud
  11 hoteller
  Ubud er kjent som det kulturelle sentrum på Bali. Men det er ikke kun kunstverksteder og gallerier du kan utforske på en reise til denne sjarmerende fjellbyen på Indonesias mest populære ferieøy. Her venter det deg også bildeskjønne rismarker ... anlagt i kunstferdige terrasser, brusende elver og vakre templer. Les mer
 • Sanur
  5 hoteller
  Sanur er med sin kilometerlange palmestrand og gode utvalg av hotell, resturanter og shoppingmuligheter, ideel til en avslappende ferie på Bali for hele familien. Når du ikke slenger deg i den fine, bløte sanden eller bader i det lune havet, ... er det også mange spennende utfluktsmål innenfor rekkevidde. Les mer

Populære hoteller i Bali

Indonesia, Bali, Jimbaran
9,8
Fantastisk
567 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 4 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
 • Internettilgang / WiFi
Indonesia, Bali, Seminyak
9,2
Fantastisk
2466 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 14 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
 • Internettilgang / WiFi
Indonesia, Bali, Candi Dasa
9,4
Fantastisk
764 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 62 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
 • Internettilgang / WiFi