Reiser til Indonesia

Indonesia er en demokratisk republikk, som med sine 18.000 øyer gir mange muligheter for å finne et uoppdaget ferieparadis. Store deler av øyriket både ubebodd og urørt, og i øyriket finnes hele 167 vulkaner, hvorav de fleste av dem fremdeles er aktive. Indonesia har fire store, sentrale øyer; Java, Sumatra, Bali og Lombok, hvorav de to sistnevnte er mest populære blant turister. Det er gode flyforbindelser til landet, og man kommer til Bali med kun ett enkelt stopp underveis. Indonesia ligger på Ekvator og har et tropisk klima med stabile temperaturer på 28-32 grader hele året. Den tørreste perioden er fra april til oktober, men ulike øyer kan ha lokale variasjoner. Populære aktiviteter i Indonesia er dykking, snorkling, surfing, sykling og fotturisme. Landet er blant de rimeligste i Sørøst-Asia, og man kan både spise og leve bra for en billig penge. Lunsj for to trenger ikke koster mer enn 30 kr.

Eksotiske Indonesia: et uoppdaget paradis

Indonesia er en demokratisk republikk, som med sine over 18.000 øer er ett av verdens mest folkerike land. Til tross for landets store befolkning, er store deler av øyriket ubebodd. På grunn av sine aktive vulkaner er jorden full av mineraler og har skapt et meget variert dyre-og planteliv, noe som har gjort Indonesia til et mekka for natur- og dyreelskere.

Øyene Bali og Lombok har hver sin internasjonale flyplass, hvorav især Bali har gode flyforbindelser. Fra Skandinavia kan du fly til Bali med bare ett stopp underveis.

En billig ferie i Indonesia med Solfaktor

Indonesia ligger midt mellom Australia og det asiatiske fastlandet. Det bor cirka 240 millioner mennesker i landet, hvilket gjør landet til verdens fjerde mest folkerike, etter Kina, India og USA. På samme måte som Indonesia er rik på unik flora og fauna, har Indonesia også en stor etnisk variasjon. Her finner man både moderne bymennesker i storbyer og isolerte stammefolk på små øyer. I Indonesia bor mer enn 300 forskjellige etniske grupper, og landet har verdens største muslimske befolkning.

Hvordan bestiller man en ferie i Indonesia?

Du kan reise til Indonesia på både vinterferie og sommerferie. De fleste reiser til Bali for å nyte det stabile klimaet med sitt varme og behagelige vær året rundt. Hos Solfaktor kan du booke din neste ferie i Indonesia som en samlet pakke, der vi  setter sammen et hotell med en flybillett med rutefly fra Norge, med mellomlanding underveis. 

Indonesia er verdens største øygruppe og består av mer enn 18.000 øyer, som strekker seg over nesten 5000 kilometer langs ekvator mellom Det indiske hav og Stillehavet. Målt fra vest til øst kan Indonesia måle seg i størrelse med USA, men øygruppa består naturligvis mest av hav. Man anslår at omkring 6.000 av øyene er bebodde. I Indonesia ligger seks store øyer; Sumatra, Java, Sulawesi, Bali, Kalimantan og Irian Jaya, som sammen utgjør det meste av landet samlede areal. Kalimantan (også kjent som Borneo) deles med Malaysia og Brunei, mens øya Ny Guinea er delt i én indonesisk del, papua, og én selvstendig del, nemlig Papua Ny Guinea. 

Høydepunkter i Indonesia

På en ferie i Indonesia kan du oppleve flere aktive vulkaner enn i noe annet land i verden, hvorav noen av disse er noenlunde tilgjengelige for turister. Man kan bestige den 1700 meter høye Mount Batur på Bali og derfra nyte soloppgangen i fantastiske omgivelser.

Utover regnskog og vulkaner er Indonesia kjent for sine vakre strender og for å være blant verdens beste steder å dykke. Opplev også de mange kulturelle severdighetene og gastronomiske opplevelser som dette enorme øyriket har å by på. 

Severdigheter

Borobudur

Borobudur-tempelet, som ligger i Magelang, er verdens største buddhistiske tempel og én av Indonesias mest berømte severdigheter. Tempelet består av ni høydenivåer, hvorav seks av dem er firkantede og tre er sirkulære. På toppen står en vakker kuppel. Tempelet er dekorert med 2.672 relief-paneler og 504 Buddha-statuer. Kuppelen på toppen av tempelet er omgitt av 72 Buddha-statuer, hvorav hver enkelt statue sitter inne i en såkalt stupa. 

Tempelet ble bygget på 800-tallet under Sailendra-dynastiet, og er oppført i en typisk, javanesisk-buddhistisk arkitekturstil fra den tiden, som blander det buddhistiske konseptet om å oppnå Nirvana med den antikke, indonesiske tilbedelsen av sine forfedre. Tempelet består også av elementer av Gupta-kunst, som avspeiler Indias regionale innflytelse. 

Ettersom at tempelet blant annet er tilegnet Buddha, er stedet særdeles populært blant buddhistiske pilegrimsreisende. Pilegrimsturen begynner ved bunnen av tempelet og følger en sti som omgir tempelet, før man stiger til tempelets topp gjennom tre nivåer, som gjenspeiler og symboliserer buddhistisk kosmologi: Kamadhatu (begjærets verden), Rupadhatu (formenes verden) og Arupadhatu ( formløshetens verden).

Komodo Nasjonalpark

Komodo Nasjonalpark ligger i grenseregionen mellom provinsene Øst Nusa Tenggara og Vest Nusa Tenggara og omfatter de tre store øyene Komodo, Padar og Rinca, samt 26 mindre øyer. Nasjonalparken har et samlet areal på 1.733 kvadratkilometer og ble i 1991 erklært verdensarv av UNESCO. Parken har også blitt utnevnt som ett av verdens naturlige underverker av fondet New7Wonders of Nature.

Nasjonalparken ble grunnlagt i 1980 og hadde opprinnelig som formål å beskytte Komodovaraner, som er verdens største øgle. Senere ble parken dedikert til å beskytte flere dyrearter, herunder en lang rekke maritime dyrearter. Farvannet omkring Komodo-øya har én av verdens rikeste maritime biodiversiteter, som inkluderer arter som hvaler, haier, sjøhester, blekkspruter, koralldyr og snegler.

Størstedelen av befolkningen som lever i og omkring parken livnærer seg som fiskere. Etterkommere etter det opprinnelige folkeslaget på Komodo,, Ata Modo, lever fortsatt i Komodo, men deres kultur og språk blir langsomt oppslukt av områdets mer moderne kultur.

Pura Tanah Lot

Ett av de mest populære templene i Indonesia, blant de mange spektakulære av sitt slag, er nok det gamle hinduiske tempelet Pura Tanah Lot, som ligger på klippen Tanah Lot utenfor kysten av Bali, omtrent 20 kilometer fra Denpasar.  

Tanah Lot hevdes å ha oppstått i forbindelse med den hinduisiske (shaivistiske) reisende Dang Hyang Nirarthas besøk på øya på 1500-tallet. I løpet av hans ferd langs øyas sørkyst så han klippens vakre omgivelser og besluttet å ta en hvil i området. Noen lokale fiskere la merke til ham og kjøpte gaver til ham, slik at han kunne klare seg til natten. Nirartha tilbrakte natten på den lille klippeøya, og etter å ha overnattet her, bad ham fiskerne om å bygge en helligdom på klippen, ettersom at han mente at dette var et hellig sted å tilbe de balinesiske havgudene.

Senere ble det bygget et tempel på øya, som er ett av de syv templene som ligger på den sørvestlige delen av den balinesiske kysten og ble bygget slik at de  - som perler på en snor - skulle ligger innenfor synsvidde fra hverandre. 

Baturfjellet/vulkanen

Én av de mest populære naturseverdighetene i Indonesia er Baturfjellet, som ligger nordvest for Agung på Bali. Hver dag - tidlig om morgenen før soloppgang - starter hundrevis av besøkende turen opp til toppen av fjellet, som ligger i 1700 meters høyde, for å se solen stige opp over den frodige mosaikken av fjellkjeder som ligger innhyllet i tåke, calderaen og Batursjøen, som står for størstedelen av vannet i øyas vanningssystem.

Samtidig er ikke Baturfjellet like idyllisk som det ser ut. Fjellet er en aktiv vulkan, som hadde sitt første dokumenterte utbrudd i år 1804, og det siste i år 2000. For de fleste er det likevel ingen grunn til å snyte seg for opplevelsen av vulkanens spektakulære utsikt.

En vandretur langs de avmerkede stier går forholdsvis enkelt og tar vanligvis mellom to og tre timer. Guidede vandreturer, som kan anbefales med tanke på din egen sikkerhet, omfatter typisk en piknik med egg som kokes på dampen fra den aktive vulkanen. 

Bromofjellet

Bromofjellet er én av Indonesias aktive vulkaner og en del av Tengger-massivet som ligger på den østlige delen av øya Java.

Med sine 2.329 meter er ikke Bromo den høyeste toppen i fjellmassivet, men Bromo er den mest kjente av dem og én av de mest besøkte turistattraksjonene på Java. Vulkanen - som er oppkalt etter den javanesiske uttalen av den hinduistiske skaperguden Brahma - tilhører Bromo Tengger Semeru National Park, som har vært et beskyttet naturreservat siden 1919.

Det er vanlig å besøke Mount Bromo fra den nærliggende fjellandsbyen Cemoro Lawang. Derfra er det mulig å gå til vulkanen på cirka 45 minutter, men det er også mulig å delta på en organisert jeeptur, som innebærer et stopp ved utsiktspunktet i 2.770 meters høyde på Penanjakan-fjellet.

En ferie i Indonesia innebærer en opplevelse av kulturer, natur og klima som ligger så fjernt fra våre hjemlige breddegrader som overhodet mulig. Nyt gjestfriheten, det lave prisnivået, den spennende maten og de flotte omgivelsene mens du selv slapper av. 

>> Les også om ferie på Sri Lanka
>> Les også om ferie på Bali 

Hvis du reiser rundt i Indonesia kan du oppleve en fantastisk landskapsmessig variasjon som ikke bare inkluderer tusenvis av kilometer med strender. Det store øyriket er også det landet i Asia som har mest tropisk regnskog. På tross av en fortsatt trussel fra skogrydding til fordel for tømmer og palmeoljeplantasjer, rommer Indonesias regnskoger fortsatt et enestående plante- og dyreliv, som blant annet inkluderer noen av de siste ville orangutangene i verden. 

Indonesia ligger hvor de australske og den eurasiske kontinentalplatene møtes. Det er grunnen til at det finnes nesten 170 aktive vulkaner i landet, hvilket er flere enn i noen andre land. Men det er ikke noe du trenger å bekymre deg over, i og med at de fleste er i hvile. Faktisk reiser friluftsentusiaster hit fra hele verden for å dra på guidet vulkanvandring. 

For de fleste som reiser til Indonesia på ferie er det spesielt de fantastiske strendene som trekker. Strendene på Bali og Lombok er berømte, men det er utallige andre paradisiske badestrender å velge mellom. Vil du ikke nøyes med å slappe av på den bløte sanden, inviterer det krystallklare havet også til snorkling og dykninig. Indonesia er kent for å by på noen av de beste dykkeropplevelsene i verden takket være de fargerike koralrevene rundt øyene. 

En mangfoldig kultur 

Like så variert som landskapene og naturen er i Indonesia, like så variert er øygruppens kultur. Indonesia hører med rundt 267 millioner innbyggere til blandt verdens mest folkerike land. Enda mer bemerkelsesverdig er det at befolkningen rummer rundt 300 forskjellige etniske grupper. 

En reise til Indonesia er derfor en sjanse for å oppleve mange nye spennende tradisjoner og skikker. Selv på nærtliggende øyer kan du ofte møte mye forskjellig kultur. Til tross for at hovedparten av befolkningen er muslimer er Indonesia f.eks. også kjent for sine mange gamle buddhistiske og hinduistiske templer. På Java kan du f.eks. besøke to av verdens største templer, det buddhistiske Borobudur og det hinduistiske Prambanan. 

Som reisemål er det med andre ord ikke mange som kan overgå Indonesia når det gjelder natur- og kulturopplevelser. 

Reisemål i Indonesia

 • Bali
  49 hoteller
  Bali er et ekte ferieparadis med fantastiske palmestrender, tropisk varme og spennende kulturelle opplevelser. Denne lille, indonesiske øya har noe for alle, om du så vil bruke ferien på surfing og nattliv eller drømmer om en avslappende livsnyterferie ... med spennende sightseeing og kulinariske eventyr. Les mer

Populære hoteller i Indonesia

Indonesia, Bali, Sanur
9,8
Fantastisk
845 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 16 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
 • Internettilgang / WiFi
Indonesia, Bali, Kuta
8,8
Meget bra
397 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 6 km
 • Nærmeste strand: ca. 800 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Indonesia, Bali, Sanur
9,4
Fantastisk
977 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 14 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
 • Internettilgang / WiFi