Reiser til Skopelos

Skopelos er en vakker øy med en genuin gresk atmosfære. Øya har ikke det voldsomme turisttrykket som mange av de andre greske øyene og er én av de frodigste øyene i Egeerhavet. Skopelos omtales ofte som "Den grønne øya" med sine olivenlunder, pinjeskoger, fruktplantasjer og grønne enger. Skopelos har en kystlinje på hele 67 kilometer, men deler av kysten er utilgjengelig på grunn av stupbratte klipper. På den sørlige delen av kysten finner du nydelige sandstrender med sand og stein som innbyr til avslappende badeferier. 

Øya har ikke de samme spektakulære vulkanlandskapene som Santorini eller den samme glamouren som Mykonos, men til gjengjeld har øya færre turister enn mange andre greske øyer. Skopelos er et paradis for familier og andre som ønsker en rolig ferie, og særlig på starten og slutten av sommeren kan du nyte både strendene og det autentiske, greske hverdagslivet.

Roen og idyllen på Skopelos var uten tvil bakteppet for at store deler av Mamma Mia- filmen fra 2008 ble filmet her. Skopelos by og Glossa har sjarmerende, hvitkalkede hus med røde tegltak og vakre trebalkonger, og i begge landsbyene, som klorer seg fast langs bakkeskråninger, finner du både gode hoteller, butikker og mange tradisjonelle tavernaer der du kan nyte lokale delikatesser. Nattelivet i områder er forøvrig meget avdempet.

Hvem bør oppleve Skopelos?

På tross av løftet i popularitet som Skopelos opplevde i ettertid av Mamma Mia- innspillingen, har øya fortsatt en egen autensitet og behagelig, tilbakelent atmosfære over seg.  I stedet for overfylte strender og pulserende barer kan du nyte et avslappende øyliv med gresk mat, rolige fjellturer og fristende strender. 

Skopelos besøkes først og fremst av familier og par som ønsker å nyte en avslappende ferie på avstand fra den travle og moderne hverdagen. Det er også naturlig å besøke øya som en del av øyhopping i øygruppen Sporadene, som også består av naboøyene Skiathos mot vest og Alonissos mot øst.

Transport 

Det er enkelt å reise omkring med leiebil eller offentlig transport og det finnes mange spennende og koselige småbyer en kan utforske. Skopelos er den nest største av de tre øyene i Sporadene og har over 360 kirker og kapeller, men samtidig er øya kun 96 kvadratkilometer stor. 

Den nærmeste internasjonale flyplassen, Alexandros Papadiamantis (med flyplasskoden JSI), ligger på Skiathos, hvorfra du kan seile til Skopelos på kun én time. Det er også mulig å seile til Skopelos fra Thessaloniki på fastlandet på omtrent tre timer. 

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Skopelos