Reiser til Skopelos

På en reise til Skopelos vil du kunne nyte en avslappet strandferie på denne sjarmerende øya. Her finner du naturskjønne strender, pittoreske landsbyer og autentisk gresk sjarm. Øya passer godt for barnefamilier og par som ønsker en rolig ferieopplevelse. Bestill en billig reise til Skopelos med Solfaktor!

Skopelos som reisemål

Skopelos er en liten øy i Egeerhavet som tilhører øygruppen Sporadene i Hellas. Den ligger øst for Pilio-halvøya på det greske fastlandet og har i underkant av 4500 innbyggere. Øya er kjent for sin autentiske greske sjarm, rolige atmosfære, vakre natur og er et yndet reisemål for barnefamilier, par og eldre på ferie.

Med sine vakre strender, varierte landskap og sjarmerende landsbyer tiltrekker Skopelos seg besøkende som søker aktiv ferie og en naturskjønn ferieopplevelse.

>> Les mer om din reise til Hellas her

>> Les mer om din ferie til Skiathos her

>> Les mer om din reise til Samos her

Strandliv på Skopelos

Hellas er kjent for idyllisk sol- og strandliv og Skopelos er balsam for sjelen for deg som ønsker avslappende badeliv i vakre omgivelser. Øya tiltrekker seg ikke like mange turister som verken naboøya Skiathos eller andre øyer i Hellas, så her kan du være sikker på å få nyte rolige dager ved det fantastiske Egeerhavet.

En av de mest populære strendene på Skopelos er Panormos Beach. Det er en vakker bukt med hvit sand og turkisblått vann. Stranden er godt organisert med solsenger og parasoller, samt flere restauranter og kafeer i nærheten. Kastani Beach er en annen populær strand på Skopelos med finkornet sand og et par strandbarer. Den ble berømt etter å ha blitt brukt som innspillingssted for filmen Mamma Mia.

Stafilos Beach er en flott strand omgitt av grønne åser med solsenger og parasoller tilgjengelig, og Milia Beach ligger i en naturskjønn bukt omgitt av frodig landskap. Sistnevnte har ikke så mange fasiliteter, men det er et flott sted for deg som ønsker å nyte den naturlige skjønnheten.

Når er det best å reise til Skopelos?

Klimaet på Skopelos ligner andre øyer i Sporadene, med milde vintre og varme somre. Høysesongen er fra juli til midten av september, og dette er den mest solrike perioden med temperaturer på rundt 30 grader. Foretrekker du å styre unna den varmeste perioden så er våren og høsten gode alternativer for en reise til Skopelos. Da er det ideelt å utforske øya på aktiv ferie, nyte naturen og generelt dra nytte av litt mindre turister på strender og turistattraksjoner.  Vinteren på Skopelos er mild med temperaturer rundt 15 grader, men det er ofte noe nedbør i denne perioden.

Attraksjoner og aktiviteter på Skopelos

Det er mange aktiviteter og attraksjoner som kan glede besøkende på en reise til Skopelos. Enten du er ute etter gresk sjarm i små landsbyer eller aktiv ferie i vakker natur. Utforsk sjarmerende Skopelos by hvor du kan gå rundt i pittoreske brosteinsgater, besøke tradisjonelle hvitkalkede hus og beundre arkitekturen som pryder byen. 
Skopelos er også kjent for sine vakre kirker og kapeller. For eksempel kan du ta turen til Panagitsa of Pyrgos, som gir fantastisk utsikt over Skopelos by. Det er også populært å besøke Agios Ioannis Chapel, som er kjent som filmstedet for Mamma Mia.

Besøk den lille landsbyen Glossa som ligger på en høyde og inviterer til fantastisk utsikt over Egeerhavet. Her kan du vandre rundt i smale gater, besøke lokale butikker og nyte atmosfæren i denne tradisjonelle greske landsbyen.

Det er også populært med aktiv ferie på Skopelos. Øya har et nettverk av turstier og veier som leder deg gjennom det vakre landskapet. Her kan du vandre langs olivenlunder, skoger og fjellandskap mens du nyter flott natur og utsikt over Egeerhavet. Blant annet Stafilos som ligger på øyas sørøstlige side er et flott sted for fotturer.

Det er også populært å bli med på båttur for å oppdage bukter og skjulte perler rundt Skopelos. Du kan også bli med på øyhopping og besøke nærliggende øyer som Alonissos og Skiathos.

Matopplevelser og uteliv på Skopelos

Matopplevelsene på Skopelos byr på tradisjonell gresk kultur og autentiske retter. Øya er kjent for å tilby ferske og velsmakende ingredienser, inkludert lokale oster, olivenolje, fisk og sjømat. Nærheten til Egeerhavet byr på fersk sjømat og mange restauranter serverer fersk fisk og skalldyr som er fanget samme dag. Du bør prøve øyas mange lokale oster, som den mest kjente- den greske fetaosten, samt andre mer lokale oster som graviera, kefalotyri og ladotyri. I likhet med resten av Hellas er Skopelos kjent for sin gode olivenolje som produseres på øya og brukes i mange lokale retter og salater. 

Utelivet på Skopelos er kjent for sin avslappende og sjarmerende atmosfære. Øya tiltrekker seg ikke de store folkemengdene og det er lite barer og nattklubber på Skopelos. Ønsker du mer feststemning og natteliv på ferie er Skiathos det beste stedet for dette i Sporadene.

>> Les mer om din reise til Sporadene her

>> Les mer om din ferie til Kykladene her

>> Les mer om din reise til De Joniske Øyer her

>> Les mer om din reise til Dodekanesene her

Fly og hotell på Skopelos

Skopelos har ingen egen flyplass, men den nærmeste flyplassen er på naboøya Skiathos som betjener de mindre øyene i Sporadene. Det vil si at fra Norge må du fly til Skiathos og deretter ta ferge videre til Skopelos. Flyturen fra Oslo lufthavn Gardermoen til Skiathos internasjonale flyplass (JSI) tar ca 3 timer og 50 minutter. Når du ankommer Skiathos er det en kort kjøretur til Skiathos havn hvor du kan ta ferge videre til Skopelos. Det er enkelt å komme seg fra flyplassen til havnen, da det går hyppig busser og det er taxier tilgjengelig utenfor ankomsthallen. Fergesystemet i Hellas er velutviklet og i høysesong går det flere avganger daglig mellom Skiathos og Skopelos, og med flere turoperatører. Båtturen tar mellom 30 og 60 minutter, avhengig av om du tar direkte ferge eller en som stopper ved noen av de andre øyene i nærheten. 

Når du ankommer havnen i Skopelos kan du både ta buss eller taxi til hotellet ditt. Det er også mange som velger å ha leiebil på ferie i Skopelos for å utforske øya på egen hånd. Du velger om du ønsker å bestille fly, ferge og hotell separat eller bestille en pakkereise med fly og hotell, og eventuelt ferge og leiebil inkludert. 

Det er mange overnattingsmuligheter som passer for både familier og par på Skopelos. Her kan du velge mellom all-inclusive hoteller med flere fasiliteter, feriehus og ferieleiligheter for deg som ønsker mer plass, eller sjarmerende boutiquehoteller. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din reise til Skopelos!

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Reisemål i Skopelos

Populære hoteller i Skopelos

Hellas, Skopelos, Skopelos by
9,4
Fantastisk
115 anmeldelser
  • Nærmeste strand: ca. 500 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi
Hellas, Skopelos, Panormos
9,4
Fantastisk
24 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 343 km
  • Nærmeste strand: ca. 0 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Skopelos, Stafilos
  • Nærmeste strand: ca. 700 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi