Reiser til Skiathos

Skiathos er den mest populære av øyene i Sporadene i Hellas – spesielt om du ønsker å nyte deilig strandliv og livlig uteliv. Øya byr på vakker natur og det krystallklare Egeerhavet, samt spennende aktiviteter og gode matopplevelser. Bestill en billig reise til Skiathos med Solfaktor!

Skiathos som reisemål

Skiathos er et populært reisemål i Hellas. Øya ligger i Egeerhavet og tilhører øygruppen Sporadene. I nærheten av Skiathos by, som er hovedbyen på øya, ligger flyplassen som også betjener de to andre nærliggende øyene Alonnisos og Skopelos. Det er ca 6000 fastboende på Skiathos, men hver sommer kommer mange tusener fra fastlandet for å jobbe i høysesongen. 

På din reise til Skiathos vil du oppleve at øya har over 70 strender som byr på deilig strandliv. Noen scener av filmen Mamma Mia er spilt inn på øya, men de fleste er spilt inn på naboøya Skopelos. Skiathos tiltrekker seg besøkende fra hele verden som ønsker å oppleve det greske øylivet.

>> Les mer om din reise til Hellas her

>> Les mer om din ferie til Skopelos her

>> Les mer om din reise til Samos her

Strandliv på Skiathos

Skiathos er et yndet reisemål i Sporadene, spesielt på sol- og badeferie. Her finner du en rekke flotte strender med finkornet sand som lar deg nyte den greske solen og det krystallklare Egeerhavet på ferie. Et faktum er at mange av de over 70 strendene på Skiathos er regnet som de flotteste i hele Hellas. Flere strender tilbyr en rekke vannsportsaktiviteter som vindsurfing, vannscooter, vannski og kajakkpadling. 

Koukounaries Beach er en av de mest populære strendene på Skiathos. Stranden er bred og strekker seg over en kilometer langs kysten. Her finner du mange fasiliteter som solsenger, parasoller og vannsportaktiviteter for de som ønsker fart og spenning. Det ligger også strandbarer og restauranter langs stranden som byr på deilige mat og drikke. Like ved Koukounaries finner du en annen populær strand ved navn Banana Beach, som inviterer til livlig strandliv for både store og små.

Vromolimnos Beach ligger omtrent 8 kilometer sørvest for Skiathos by. Denne stranden er kjent for sin finkornede sand og krystallklare vann, og her er det mindre turister enn på Koukounaries. Det er et ideelt alternativ for deg på ferie som ønsker en mer avslappende atmosfære. Agia Paraskevi Beach ligger på sørsiden av Skiathos og er omgitt av grønne områder og vakker natur. Stranden har flere fasiliteter, men er også kjent for sin rolige atmosfære.

Det er også anbefalt å bli med på båttur til den spektakulære Lalaria Beach. Denne uberørte stranden er en perle i Egeerhavet som kun kan oppleves med båt. Stranden er et fantastisk sted for avslapping og bading med hvite steiner, klippeformasjoner og spektakulært turkist hav.

Attraksjoner og aktiviteter på Skiathos

Skiathos er ikke bare kjent for sine flotte strender, men tilbyr også en rekke attraksjoner og aktiviteter som passer for enhver smak. Chora, også kjent som Skiathos by, er absolutt verdt et besøk. Her kan du vandre gjennom trange gater og oppleve en koselig gresk tilværelse med flere tavernaer og kafeer. Du finner også Skiathos gamleby her hvor du kan beundre de tradisjonelle husene, kirker og ruiner fra middelalderen. Dette gir en flott opplevelse av Skiathos sin historie og kultur. 

I Skiathos by kan du besøke Papadiamantis-huset, som er dedikert til den greske forfatteren Alexandros Papadiamantis. Etter hans død ble huset hans omgjort til et moderne museum med utstillinger relatert til livet hans og det tiltrekker seg mange besøkende. Utforsk pittoreske bygninger, butikker, restauranter og livlige barer langs havnefronten.

Besøk det imponerende klosteret Evangelistria, også kjent som bebudelsesklosteret som ligger på en åsside rundt 4 km nord for Skiathos by. Det er et kloster dedikert til Jomfru Marias bebudelse, med en vakker kirke, gårdsplass og et lite museum – et fredelig sted som også gir fantastisk utsikt over Skiathos.

Når er det best å reise til Skiathos?

Skiathos har over 300 solskinnsdager i året, som gjør den til et populært reisemål for sol- og badeferie i Hellas. Her kan du nyte et behagelig middelhavsklima med milde vintre og varme somre. I høysesongen fra juni til august ligger temperaturene på mellom 25 og 30 grader. Det er den beste tiden å nyte de flotte strendene og det krystallklare Egeerhavet.
Ønsker du litt lavere temperaturer er det fint å reise til Skiathos på våren, april og mai. På høsten mellom september og oktober er også en fin tid. På denne tiden unngår du de høyeste temperaturene og det er perfekt for deg som ønsker å utforske øya uten for mange turister. Vinteren på Skiathos er fra november til mars og i denne perioden ligger temperaturene på rundt 10 grader. I denne perioden kan det være flere restauranter og turistfasiliteter som holder stengt.

>> Les mer om din reise til Sporadene her

>> Les mer om din ferie til Kykladene her

>> Les mer om din reise til De Joniske Øyer her

>> Les mer om din reise til Dodekanesene her

Matopplevelser og uteliv i Skiathos

En ferie på Skiathos byr på gode matopplevelser med både lokale spesialiteter og internasjonale retter. Du finner et bredt utvalg av restauranter og kafeer, spesielt i Skiathos by og langs kysten. Flere restauranter langs kysten tilbyr fersk sjømat fanget samme dag og tilbereder retter som grillet fisk, blekksprut, sjøkreps og muslinger. Du kan også nyte tradisjonelle greske retter som souvlaki og gyros, eller prøve lokale spesialiteter som er unike for Skiathos. For eksempel revithokeftedes (kikertboller) og kolokithokeftedes (gresskarboller).

Skiathos er velkjent for sitt pulserende uteliv og er den mest livlige øya i Sporadene. Øya er populær blant skandinavere på sommeren og det er flere barer og klubber som tilbyr skandinavisk musikk og atmosfære. Kjernen av utelivet på Skiathos finner du i hovedgatene i Skiathos by. Her finner du et bredt utvalg av barer, puber og klubber som holder det gående til tidlig morgen, spesielt i området Papadiamanti. Koukounaries er et populært sted for pulserende natteliv på stranden, med flere strandbarer og klubber med høy partyfaktor. Det arrangeres også ulike arrangementer i løpet av sommersesongen på Skiathos. Blant annet strandfester, tema-netter, live musikkarrangementer og DJ-sett på ulike nattklubber.

Aktiv ferie på Skiathos

Søker du en aktiv ferie er det flere muligheter når du reiser til Skiathos. Det vakre og varierte landskapet er ideelt for vandring og fotturer, og her finner du flere turstier som lar deg utforske øyas natur. Du kan vandre i både furuskoger, olivenlunder og sjarmerende landsbyer, eller langs kyststier med deilig havbris fra Egeerhavet. Det er også muligheter for fugletitting og observasjon av dyreliv på Skiathos. 

Det er populært å bli med på båtturer og øyhopping fra havnen i Skiathos by. Opplev andre øyer i Sporadene, som Skopelos og Alonissos, eller bli med til skjulte bukter rundt øya.

Fly og hotell på Skiathos

Det er enkelt å komme seg fra Norge til Hellas og Skiathos. I høysesongen går det direktefly fra flere norske byer, og flyturen fra Oslo lufthavn Gardermoen til Skiathos internasjonale flyplass (JSI) tar ca 3 timer og 50 minutter. Når du ankommer Skiathos flyplass kommer du deg enkelt til de ulike reisemålene på øya med enten taxi eller buss. Du finner taxiholdeplass og bussholdeplass like utenfor terminalbygningen. Busstidene er tilrettelagt slik at de korresponderer med ankomst og avgang, og det er den rimeligste måten å komme seg fra flyplassen til hotellet. Flere ønsker også å ha leiebil på ferie på Skiathos, og det er enkelt å leie bil på flyplassen. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat, eller bestille en pakkereise som inkluderer fly, hotell og eventuelt leiebil.

Det finnes en rekke ulike overnattingsmuligheter på Skiathos og reisemålet passer for både par, familier og venner. Her kan du velge mellom små, koselige hoteller og store resorts som tilbyr all-inclusive og mange fasiliteter. Flere hoteller tilbyr transporttjenester til og fra flyplassen. Du finner også en rekke flotte feriehus og ferieleiligheter på Skiathos – perfekt for deg som ønsker mer plass og privatliv. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din reise til Skiathos!

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Reisemål i Skiathos

Populære hoteller i Skiathos

Hellas, Skiathos, Skiathos by
6,6
Ganske bra
195 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 4 km
  • Nærmeste strand: ca. 900 m
  • Internettilgang / WiFi
Hellas, Skiathos, Megali Ammos
8,3
Meget bra
232 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 5 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Internettilgang / WiFi
Hellas, Skiathos, Skiathos by
9,5
Fantastisk
116 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 2 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.5 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)