Reiser til Skiathos

Skiathos er en vakker øy og Skiathos by er en flott hovedstad hvor de hvitkalkede husene ligger tett i sjarmerende små gater. Øya er et paradis for strandelskere og 65 av Hellas sine beste strender finner du her.

Skiathos ligger i Egeerhavet og tilhører øygruppen Sporadene og regnes som perlen blant de nordlige øyene like utenfor det østlige Hellas. Du kan velge å bo i en rolig og behagelig atmosfære eller i mer livlige omgivelser med et hektisk uteliv. Alle de store strendene på sørsiden av øya har vannsport-sentre og det finnes dykker-skoler. Og det finnes private strender som kun er tilgjengelig med båt. Sørkysten er godt beskyttet mot kraftig vind og store bølger, kombinert med at strendene er langgrunne og barnevennlige, er det godt egnet for familier.

Skiathos by er en hyggelig havneby med sjarm og mange attraksjoner og to havner. Mellom havnene ligger Bourtzi-haløya, og lille Achladies har et flatt landskap, frodige olivenlunder og frukttrær. På den fine sandstranden er det mange hyggelige tavernaer.

Med leiebil kan du lett ta deg rundt på Skiathos. Ruinene etter den gamle byen Kastro hvor folket på øya bodde frem til ca 1830, er virkelig verd et besøk. Andre gode tips er klostrene Charalambos og Kounistra som er over 300 år gamle, Halaria-stranden med sølvgrå rullestein og de ulike grottene. Med så vakre omgivelser som det er på Skiathos er det forståelig at noen scener fra «Mamma Mia» filmen ble spilt inn her.

Det greske kjøkken er kjent for sin gode mat og kulinariske smaker, og på Skiathos kan du nyte den lokale matkulturen. Hjemmebakt brød, feta, tzatziki, souvlaki, moussaka, gresk salat, oliven og iskald Mythos øl. I tillegg finner du også internasjonale kjøkken.

Du kan reise til Skiathos med charter i sommersesongen. Et direktefly fra Gardermoen tar ca 3,5 timer. Det er også mulig å reise med rutefly. Hotell på denne øya bookes opp veldig fort da mange grekere fra fastlandet kommer hit for å feriere.

Hvem passer dette reisemålet for?

Skiathos passer for kjærestepar, barnefamilier og storfamilien. Og for strandelskere enten de foretrekker rolige og avslappende omgivelser eller livligere områder med kafeer, barer og uteliv.

Når er det best å reise hit?

Sommersesongen på Skiathos er fra mai til september med behagelige temperaturer i luften og havet. Det er også fin temperatur i oktober.

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Skiathos

Populære hoteller i Skiathos

Hellas, Thessalia, Skiathos by
  • Nærmeste flyplass: 4 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Internettilgang / WiFi
Hellas, Thessalia, Skiathos by
  • Nærmeste flyplass: 2 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.5 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Thessalia, Skiathos by
  • Nærmeste flyplass: 1 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi