Reiser til Peloponnes

Peloponnes, som ligger i det sørlige Hellas, er oppkalt etter sagnhelten Pelops. En reise hit er som å oppleve et Hellas i miniatyr, og halvøya byr på alt man kan ønske seg på en ekte, gresk ferie. Dette har gjort Peloponnes til ett av Hellas` mest populære reisemål. Øya er full av historie og byr på mange spennende turistattraksjoner, herunder Olympiastadion, Løveporten, Zevs-tempelet og Amfiteateret. 

Utover ruinene etter antikken kan du glede deg til å utforske den fantastiske naturen på øya, som består av dramatiske kløfter, naturlige bassenger og spennende grotter. Det venter også massevis av kulturelle opplevelser og et godt utvalg av tavernaer med overkommelige priser, der du kan bli kjent med de greske delikatessene som Hellas` kjøkken er så kjent for. Det finnes et lite utvalg av barer og diskoteker i byene på Peloponnes, men halvøya er mest kjent for sitt langsomme tempo og sin rolige atmosfære. 

Historie, vakker natur og gresk gjestfrihet

Korinthkanalen skiller Peloponnes fra det greske fastlandet, men det er en forbindelse med Korinth via en bro som minner om en bred landgang. På halvøya kommer du lett i kontakt med lokalbefolkningen som er velkjent for sin greske gjestfrihet.

På Peloponnes kan du nyte både fantastiske strender med rullestein og langstrakte sandstrender ved azurblått hav. De fleste strendene ligger i Porto Heli, Mavrovouni, Pylos og Tolo og byr på alle fasiliteter man kan forvente seg på greske strender. Samtidig har de fleste strendene på halvøya kun et begrenset utvalg av fasiliteter; samtidig er en del av sjarmen ved strendene at de for det meste er uberørte og naturlige, og derfor har en herlig, avslappende atmosfære over seg. 

Hvis du drømmer om en ferie i fredelig idyll, er en billig reise til Peloponnes også en god mulighet til å finne små landsbyperler som har klart å bevare deres opprinnelige sjarme. Blant disse er småbyer som Areopoli og Monemvasia med sine rustikke, sjarmerende steinhus. Uansett om du velger å slå deg ned ved havet eller mer tilbaketrukket, kan du nyte et solrikt vær.

Klimaet på Peloponnes kan sammenlignes med klimaet på Kreta. På Peloponnes skinner solen nærmest hver dag om sommeren, som gjerne varer ut hele oktober. 

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Reisemål i Peloponnes

Populære hoteller i Peloponnes

Hellas, Peloponnes, Monemvasia
9,5
Fantastisk
414 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 179 km
  • Internettilgang / WiFi
  • I by eller landsby
Hellas, Peloponnes, Romanos
9,8
Fantastisk
1318 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 49 km
  • Nærmeste strand: ca. 0 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Peloponnes, Pyrgiotika
9,0
Fantastisk
265 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 146 km
  • Nærmeste by: ca. 1 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)