Reiser til Tavronitis

Tavronitis er oppkalt etter elven som har munningen på østsiden av byen. De fleste som reiser til Tavronitis på Kreta kommer imidlertid for å nyte Kretas solfylte middelhavsklima og slappe av på stranden. Den består for det meste av grov sand og småstein, som også kjennetegner mange andre strender på øyas nordkyst. Dette kan faktisk være en fordel fremfor den fine, flyvesanden hvis du vil sole deg mens det er en avkjølende bris fra havet. Stranden er med andre ord perfekt hvis du vil slappe av på en solseng og nyte utsikten over Chaniabukten. Når du trenger å kjøle deg ned litt, kan du ta en dukkert i det klare havet.

Et av Chaniabuktens fredelige reisemål

Selve landsbyen Tavronitis ligger litt tilbaketrukket fra kysten omgitt av olivenlunder, som vitner om at turisme ikke alltid har vært hovedinntektskilden på disse kantene. Første gang Tavronitis er nevnt i de historiske kildene er i en folketelling fra 1500-tallet. Selv om mye vann har strømmet inn i elven siden den gang, er den opprinnelige landsbyatmosfæren stort sett intakt.

Sammenlignet med de større og mer kjente feriebyene nærmere Chania, kan du på en tur til Tavronitis dermed forvente en mer fredelig atmosfære. Det er derfor ikke det mest opplagte reisemålet for deg som ønsker en ferie med massevis av lokale aktiviteter og et pulserende natteliv. Det finnes imidlertid flere koselige tavernaer og restauranter i byen, på samme måte som du finner mange shoppingmuligheter i form av mindre supermarkeder og kiosker for å dekke det meste av feriebehovet.

Hvis du en dag får lyst på en skikkelig shoppingtur, anbefales det å hoppe på bussen til Chania. I tillegg til de mange butikkene kan du også utforske spennende kulturskatter i Kretas nest største by. I Tavronitis selv, til tross for sin alder, er det lite med severdigheter av historisk interesse. Like utenfor byen ligger imidlertid en krigskirkegård med falne tyske soldater fra andre verdenskrig. Skal du kjøre ut av byen østover, bør du også legge merke til jernbroen ved siden av veien. Det var åstedet for harde kamper da tyske fallskjermjegere angrep Maleme flyplass. Hvis du ser nøye etter, kan du se kulehull i sidene av brua.

Ønsker du litt variasjon i strandlivet er buktens andre populære feriebyer innen rekkevidde. Platanias, for eksempel, er mindre enn en 15-minutters kjøretur unna. Med sin beliggenhet vest på Kreta er Tavronitis også et godt utgangspunkt for en utflukt til Elafonissi, kanskje øyas mest idylliske strand.

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Tavronitis