Reiser til Maleme

Maleme er en liten og sjarmerende ferieby ca 16 km vest for Chania. Med en langstrakt stein- og sandstrand og en fin strandpromenade med flere tavernaer og kafeer byr Maleme på en solfylt og deilig ferie med familien.

Selvom stedet har en historie med bosetting tilbake til minoisk tid så er det antagelig mest kjent for å være plassen for “slaget om Kreta” under den andre verdenskrigen. Stranden er en langstrakt rullestein- og sandstrand hvor du kan nyte late feriedager. I bakkant av stranden løper det en fin strandpromenade med flere tavernaer og kafeer.

En av verdens sju arter av havskilpadder legger egg på strendene langs Chaniakysten og stranden i Maleme er ett av disse stedene. Havskilpadden legger egg hvert andre til fjerde år og graver reder i sanden. Ungene klekkes etter fire til sju uker og finner sin vei ut i havet ved hjelp av stjerneretningen på himmelen i løpet av natten. Områdene for dette er godt merket.

Maleme er et godt utgangspunkt for de som vil utforske hele den vestre delen av Kreta.

En billig ferie i Maleme med Solfaktor

Maleme har en vakker lang strand, som består av lyse småsteiner, som aldri føles overfylt. Den ligger på veien til Kissamos og 20 km fra chania, hvilket gjør den til et ideelt utgangspunkt for turer til byene i nærheten.

Maleme er et godt feriemål for deg som ønsker å slappe av i en fredelig landsby om dagen, og samtidig være nærme nok de større byene, så du kan nyte nattelivet på kveldene.

Velkommen til Kreta med Solfaktor, vi er spesialister på reiser til Maleme og andre reisemål på øya.

Severdigheter

Drømmer du om en ferie med aktive opplevelser, vil Maleme være det rette valget. Med et variert landskap og naturskjønne omgivelser har mange muligheter her for å utfolde deg – enten det er på en vandretur i bakkene eller en seiltur. Ta også en tur til Chania som ligger i nærheten – en by med mye sjarme og mange severdigheter. Herfra kan du dessuten dra på en rekke båtturer som gir deg sjansen for å utforske farvannene rundt samt idylliske greske øyer- Alymyrida-stranden må du se, særlig hvis du leter etter et romantisk gjemmested med hvit sand, og den ligger tett ved en historisk fiskehavn.

Hvis du foretrekker fysiske utfoldelser av en annen, mer avslappende type på ferien, kan du utforske Malemes natteliv. Restaurantene er fremragende, hovedsakelig på grunn av de lekre lokale rettene. På denne delen av øya er det dermed gode muligheter for å utforske det autentiske greske kjøkken, hvor en av de lokale favorittene er en stor kjøttgryte kalt stifado. Dernest kommer gode retter som moussaka og kjøttboller, og ikke glem å avslutte med et glass raki!

Strender

Du vil nok komme til å bruke mye av tiden din i Maleme på stranden, hvor det er mye å gjøre både for deg og barna. Selve landsbyen ligger mellom Tavronitis og Gerani, så du har mange strekninger med sand å velge mellom. Maleme stranden er et rolig sted, og selv om den «bare» er 3 km lang, er den velegnet for familier med god plass så de små kan leke. Området rundt er like tiltalende – med grusstier som fører til skyggefulle furutrær og vakre skoger.

Er du på utkikk etter noe litt livlig? Blått Flagg-stranden ved Platanias er bare 10 minutters kjøring unna, og der er det rikelig med plass til å slå opp en liggestol eller to. Men du behøver ikke ligge i solen hele dagen. Du kan også gjøre din indre eventyrer bortskjemt med en omgang vannsport – her finner du alt fra seilas og vannski til snorkling og dykking.

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Maleme

Populære hoteller i Maleme

Hellas, Kreta, Maleme
  • Nærmeste flyplass: 37 km
  • Nærmeste strand: ca. 500 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Kreta, Maleme
  • Nærmeste flyplass: 37 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Kreta, Maleme
  • Nærmeste flyplass: 36 km
  • Nærmeste strand: ca. 250 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)