Reiser til Athen

Athen er hovedstaden i Hellas og en ekte gullgruve når det gjelder historiske og kulturelle opplevelser. Her, i landets største by, kan du ikke bare oppleve fascinerende kontraster mellom gammelt og nytt og kjenne på historiens vingesus, men også nyte en storbyferie med smaksopplevelser, shopping og luksus. 

Du kan sette av en hel langhelg til sightseeing, shopping og kulinariske opplevelser i Athen, men byen kan også være første stopp på en lengre reise der du etter noen dager drar videre på eventyr i det greske øyhavet. Det tar for eksempel kun et par timer å seile til Kea, som er den nordligste øya i øygruppen Kykladene.

Demokratiets vugge

Athen ligger på halvøya Attika og er omringet av fjellene Ymmytos, Pendeli og Parnitha, samt den Saroniske bukt, der solen skinner året rundt. Byen er i dag Balkanhalvøyas største by og huser medregnet forstedene en tredjedel av befolkningen i Hellas. Athens betydning  for landet og regionen strekker seg helt tilbake i oldtiden, og den eldste bebyggelsen ble oppført for hele 5000 år siden. 

Athen er kjent som demokratiets vugge, men det demokratiet som menes å ha oppstått i Athen i det femte århundre f.Kr. var vel og merke ikke et demokrati i moderne forstand. Kun et mindretall av befolkningen hadde mulighet til å påvirke politikken. 

I lange perioder har Athen vært regionens politiske, kulturelle og økonomiske sentrum.

Kjenn på historiens vingesus

En spasertur i det historiske trianglet - Plaka, Thission, Psyri - gir deg en følelse av å være hensatt flere tusen år tilbake i tid. Hvis det er ett sted du må besøke i Athen, er det selvsagt Akropolis, som er det viktigste monumentet fra oldtiden som finnes i vår del av verden. Akropolis er et lite fjell som består av en rekke forskjellige byggverk, med Parthenon som det mest kjente.

Andre severdigheter i byen som bør nevnes er Odeion, Herodes Atticus, Olymbion, det romerske markedet og Panathinaiko Stadium, men den greske hovedstaden har også en perlerekke av museer i verdensklasse. Uansett årstid og vær bør du på en reise til Athen legge veien forbi det vakre Akropolis Museum og Det arkeologiske museum, og hvis du er historieinteressert kan du ende med å tilbringe like lang tid her som ved oldtidsruinene utendørs.

Shopping og restaurantliv

I motsetning til i det historiske trianglet finner du i det moderne Athen kjøpesentre og restauranter som byr på spennende shopping og fantastiske smaksopplevelser.

På Athens mange fortauskaféer, restauranter, nattklubber og barer er stemningen avslappet og hyggelig. Utvalget av ekte gresk mat er selvsagt veldig bra og holder høy kvalitet. Mousaka med gresk salat smaker fantastisk og anbefales på det varmeste. Hvis du tenker deg videre ut på byen etter middag finnes en mengde barer og nattklubber å besøke. De populære nattklubbene tar virkelig av etter midnatt, og festen varer ofte til tidlig morgen.

Når på året bør man reise til Athen?

Det kan anbefales å besøke Athen på våren eller sent på høsten, ettersom at  sommeren kan bli meget varm. Vinteren i Athen er faktisk en veldig fin tid og gir deg en helt annen opplevelse av byen, og det er betydelig billigere å overnatte på et hotell eller i en feriebolig  i Athen på vinterhalvåret.

Gode flyforbindelser 

Athens internasjonale flyplass (med flyplasskode ATH) ligger cirka 33 kilometer fra sentrum, og det går buss, metro og tog inn til byen. Flyplassen, som åpnet i år 2001, ble bygget som en del av forberedelsene til sommer-OL i Athen i 2004.  Flyplassen er i dag et viktig knutepunkt for mange flyselskaper, og mulighetene for å finne billige flyforbindelser hit er gode hele året.

Mange reisende besøker Athen som del av et cruise i Middelhavet. Cruiseskipene og fergene legger til kai ved havnebyen Pireus, som ligger omkring ti kilometer fra sentrum.

Inne i Athen kan du reise omkring med buss, trikk, metro eller taxi. Trafikken i Athen har med rette vært beryktet, men de senere årene har fokuset på å skape gågater og fotgjengervennlige området med begrenset motortrafikk økt.

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Athen

Populære hoteller i Athen

Hellas, Attika, Athen
9,0
Fantastisk
2627 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 35 km
  • Nærmeste strand: ca. 8 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Attika, Athen
8,9
Meget bra
2883 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 35 km
  • Nærmeste strand: ca. 6.5 km
  • Internettilgang / WiFi
Hellas, Attika, Athen
8,2
Meget bra
3570 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 44 km
  • Nærmeste strand: ca. 15 km
  • Internettilgang / WiFi

Hva sier gjestene i Athen?

7,8
Gjesteanmeldelser
Basert på 12 anmeldelser