Reiser til New York

New York er en av verdens mest travle byer og passer godt til betegnelsen "the big apple" eller "byen som aldri sover". Denne metropolen byr på mange flotte turistattraksjoner, skyskrapere, spennende historie, kultur, museer, god mat, underholdning og shopping.

New York er en stor by og er delt inn i 5 bydeler; Manhattan, Queens, Brooklyn, Bronx og Staten Island.

Majoriteten av turistene i byen tilbringer mye tid og bor på Manhattan hvor de fleste severdighetene og kjente museer befinner seg. Her ligger Times Square og Broadway med alle sine teater, musikaler og rett ved 5th Avenue. Upper West Side og Upper East Side ligger på hver sin side av Central Park og her er det fint for barnefamilier. Lenger ned ligger Soho som er et hyggelig og livlig område med mange bra butikker og restauranter. Andre hyggelige, sjarmerende og spennende områder med lav bebyggelse er Meatpacking District, West Village og Greenwich Village. Chinatown er vel verdt et besøk og her kan du spise fantastisk god mat, ikke bare kinesisk men også mat fra mange asiatiske land. Lower East Side er et annet populært område som er i stadig utvikling.

New York er et matmekka med restauranter i verdensklasse og kjøkken fra hele verden. Prisnivået er noe lavere enn i Norge men her må man huske å legge til tips, da de fleste stedene ikke inkluderer dette på regningen.

Det er 3 store flyplasser i New York området, La Guardia Airport, Newark Airport og John F Kennedy (JFK) Airport – de fleste flyvninger fra Europa går til Newark og JFK. Det er daglige avganger fra flere norske byer med et flybytte i Europa underveis. Fra Gardermoen er det daglige direktefly og flytiden er ca 8 timer.

Hvem passer dette reisemålet for?

Man velger ikke New York om det er ønskelig med rolige og avslappende dager. Det er store avstander, og kan bli mye gåing, så gode sko er viktig. Ellers passer New York for de fleste turister og er perfekt for en langweekend eller gjerne flere dager. Det går helt fint å reise til New York med barn men man bør tilpasse hotell og beliggenhet etter hva man skal se og gjøre.

Når er det best å reise hit?

New York har et klima med 4 årstider og det er meget populært å reise hit vår og høst, men dette er en by du kan reise til hele året.

Du vil ikke være i tvil om at du er ankommet til en av verdens største metropoler når du står omgitt av de tårnhøye skyskraperne på Manhatten. En storbyferie i New York, byen som aldri sover, er noe alle bør prøve minst en gang i livet. New York har så mye å by på, at selv hvis du har en hel uke til å utforske byens severdigheter og kulturliv, vil hver dag med garanti by på mange nye spennende opplevelser. 

The Big Apple

Fra toppen av Empire State Building eller det nye One World Observatory kan du se ut over alle de imponerende skyskraperne og merke et lite sug i magen. Mindre barn vil nok også merke et sug i magen, når de står foran de enorme og litt skremmende dinosaurskjelettene eller under blåhvalen i full størrelse, som er utstilt i livaktig positur på det spennende American Museum of Natural History. 

Interesserer du deg også for kunst, bør du krysse gjennom Central Park over til Metropolitan Museum of Art (The Met). Det store museumet har siden grunnleggelsen i 1870 vært omdreiningspunktet for kusnt i ikke bare New York, men hele USA. Her kan kunst- og historieinteresserte lett bruke adskillige timer på å gå på oppdagelse blandt kunstskatter fra alle verdenshjørner. 

Fritt valg på alle hyller

Men de to museene er bare to av de mange verdensklasses museer og gallerier du kan besøke på en reise til New York. Kulturlivet er mangfoldig i The Big Apple, og er du for eksmpel mer for store shows og musikaler, må du naturligvis også forbi Broadway. 

Tross de utallige severdighetene og attraksjonene som konkurrerer om din oppmerksomhet, kan det anbefales å legge til god plass i programmet. En stor del av opplevelsen ved å være i New York City er nemlig bare å spasere rundt på må og få i de forskjellige kvarterene for å merke stemingen og betrakte byens liv. Det gjelder om du så er på alltid livlige Times Square, i hyggelige Greenwich Village eller fredfylte Central Park. 

New York City er dessuten mye mer enn Manhatten. Med subwayen kommer du også lett ut til bydelene Brooklyn, Queens, Bronx og Staten Island, hvor hver har mye spennende å by på. Sist, men ikke minst, er New York City er godt utgangspunkt for å dra på eventyr i resten av staten eller videre til andre byer i det østlige USA, som f.eks. hovedstaden Washington D.C.  

Reiser til USA

Les mer om USA og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til USA her

Hoteller i New York City

Populære hoteller i New York City

USA, New York, New York City
9,7
Fantastisk
26 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 12 km
  • Avstand til sentrum: ca. 0 m
  • Internettilgang / WiFi
USA, New York, New York City
9,2
Fantastisk
940 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 7 km
  • Avstand til sentrum: ca. 1 km
  • Internettilgang / WiFi
USA, New York, New York City
7,5
Bra
2915 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 5 km
  • Avstand til sentrum: ca. 1.5 km
  • Internettilgang / WiFi